grafiker ücretini asgari ücretten hesapladım üstadım sgk işveren payı ve işveren işsizlik payı herşey hesaplanınca asgari ücretli bir personel size 2.000 TL maliyet yapar.
Yazılımcı içinse yaklaşık 2.250 TL civarı net maaşa tekabül eder hesapladığım maliyet.
başlangıçta gereksiz harcamalar yaparak elinizdeki parayı çarçur etmeyin üstadım en önemli tavsiyem o olsun. çok gerekli değilse birşey onu başlangıçta almayın zaman zaman işler ilerledikçe yavaş yavaş tamamlayın acil olmayan eksiklerinizi.
Yazılımcı içinse yaklaşık 2.250 TL civarı net maaşa tekabül eder hesapladığım maliyet.
başlangıçta gereksiz harcamalar yaparak elinizdeki parayı çarçur etmeyin üstadım en önemli tavsiyem o olsun. çok gerekli değilse birşey onu başlangıçta almayın zaman zaman işler ilerledikçe yavaş yavaş tamamlayın acil olmayan eksiklerinizi.
Anladım hocam, zaten pek bir ürün lazım olmayacak. Bilgisayar, masa ve sandalye. Bu üçlü haricinde pek bir şey gerekli olmayacak. Yazılım bilgim olduğu için ilk zamanlarda yazılımcı için rahat davranabilirim ancak grafiker şart. Verdiğiniz bilgiler işime yarayacak, çok teşekkürler.
Merhaba,
Arkadasa katiliyorum. Hele ki istanbul'da duzgun isler yapan bir tasarimciyi ve yazilimciyi bu maaslar ile elinizde tutmak cok zor.
Arkadasa katiliyorum. Hele ki istanbul'da duzgun isler yapan bir tasarimciyi ve yazilimciyi bu maaslar ile elinizde tutmak cok zor.
Haklısınız, ilk zamanlarda yazılım için rahat davranabilirim ancak grafiker şart.
Bu kadar konuşmadan 25 bin TL'nin yeterli olacağını düşünüyorum arkadaşlarım.
Doğru mudur acaba ?