MertKoseoglu adlı üyeden alıntı
Selam brown,
Bir blog scripti yaz. Çakma WordPress olsun. Yazarken, bildigini sandigin bircok seyi aslinda tam olarak bilmedigini goreceksin. Surekli gelistirmek isteyeceksin bu yuzden de arastirma gereksinimin hic bitmeyecek. Bir proje, gelistirici icin asla bitmez aslinda her zaman bir eksigi vardir ama kaliteli bir urun koyarsan ortaya kullanan kisiler de olur. Gecmise baktiginda gelistirdigin urunle gurur duyarsin. Burda onemli nokta ortaya bir urun koymak. Hazir kodlarla degil, hazir panellerle degil. Tamaman sana ait olsun. Bugun basla mesela, bir a4 kagidina db semasini ciz.
Gelismeleri de forumda paylasirsin, bitirdiginde o kadar cok sorunla karsilasmis olacaksin ki en kiymetli hazine olan tecrube sana diz cokecek.
Gorusmek uzere..
PHPacemisi adlı üyeden alıntı
Bol bol github projelerine yada yamalarına bak. Ne işe yararki dediğin ufak tefek kodların farklı kullanım alanlarını görürsün. Budur geliştirmek. Yapman gereken daha fazla kod öğrenmek değil, elindekini farklı şekillerde kullanabilmek.
Elindeki sopayla köpek de kovalarsın, baston da yaparsın, çelik çomak da oynanır. Bu gibi yani.
analogfikir adlı üyeden alıntı
Benim tavsiyem varsa bir projen phpye dökülecek onu kodla istediklerini yapmaya başlayınca daha iyi öğrenirsin Mert arkadaşın dediği gibi bilmediklerini öğrenirsin.
Ek olarak: güncelliğini yitirdiği dediğin videolar izle zaten phpde değişiklik yok varsa yeni özellik ekliyorlar o yüzden ne bulursan izle ve uygula. iyi çalışmalar.
ismail03 adlı üyeden alıntı
6aydır php üzerinde uğraşıyorum eğitim seti siteler online dersler güncel olmayan bölümleri drekt atlayarak geçtim şuan kendi panelimi yazdım gibi en azından makale bölümü bitti oop de öğren :)
Ek Olarak:
Öle demeyin insanın acayip kafası karışıyo mysql_real_escape_string ereg eregi oop construct tanımlama gibi gibi
Arkadaşlar hepinize tavsiyeleriniz için teşekkürler, 2 şeyi net olarak anladım; bulabildiğim her kaynağı değerlendirmeli ve öğrendiklerimi uygulayabileceğim bir proje geliştirmeliyim.
Bir de OOP konusunda güzel kaynaklar nereden bulabilirim, bu konuda ilk adımı "mysqli" fonksiyonlarımı nesne yönelimli kullanarak attım. Ancak sanırım işin mantığını kavradıktan sonra PDO'ya geçmek daha mantıklı olacak.