-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Denetmen
-
-
Ad Soyad
U** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar.
Beni gerçekten iki aydır uyutmayan,saçlarımın beyazlamasını sağlayan bir girişime girmiş bulundum maalesef.
Yaklaşık 1 yıldır gittigidiyor zet gibi sitelerden ürün satışı yapıyorum.Kadın çanta,kolye,saat,aksesuar vs.Kadın ürünleri.Fakat çok yüksek komisyon oranları istiyor bu siteler.%30 satış komisyonu mu olur.
10 lira olması gereken ürün, 5 lira da kargo,+ 10 lira da bunların komisyonu derken oluyor 25 lira.
Bende haliyle kendi sitemi açmaya karar verdim.Çalıştığım işi bıraktım.Zaten günlüğü 40 tl e part çalışan bir adamdım.O da gecenin körüne kadar sürüyordu.
Anneden aldığım kendi biriktidiğim falan paralar derken bir e ticaret sitesi alt yapısı satın aldım.Hazır site.Seo uyumlu.Teması vs de hoş.Bir kaç ay kadar uğraştım siteyi tamamladım.Kredi kartı alt yapısı vs tamam.
Şimdi sorunları sıralayayım.
Sitem tema ve görüntü olarak kaliteli ve güvenilir dursa da bir hafta önce açışmasına rağmen tek bir satış yok.
Siteye giren günlük ziyaretçi sayısı pazar payı çok büyük olan ürünler olmasına rağmen çok az.
Seo çalışmasını kendi kendime yürütmeye çalışıyorum uzun süre forumu takip ettim ama ne yaptıysam ürünlerim google'da ilk 100de bile çıkmıyor.Üstelik alternatif ürünlerin olmamasına rağmen.
Örneğin sattığım "şeffaf kadın kol saati" adlı ürün
Fotoğrafının adı da bu,açıklama adı da,başlık da.
h1 h2 dizilimine uygun.Fakat google'da bunu tırnak işareti dahil aratsam dahi,çıkmıyor. Bazı ürünlerim çıkıyor fakat çoğu yok.
Sıfırdan nasıl bir yol izlemem gerekir.Ne yapacağım hakkında hiç bir bilgim olmadığını bu işlere girdikten sonra fark ettim.Sitemi google'da nasıl görünür kılabilirim.Site map gönderdim google'a onunla alakalı bir durum değil,sıralamalarda çok çok geri.Seo çalışması için neler yapmam lazım.Dmoz kaydı falan deniliyor onları ne yapmalıyım.Yani kısacası,siteyi bugün kuracağımı var sayarsak,sırası ile neler yapmam gerekir.Lütfen açıklayın.Normalde azimli biriyimdir.Ağır ağır da olsa hepsini tek tek yaparım.
Şimdiden hepinize çok teşekkürler.
Ek Olarak: Ek olarak facebook ve instagram sayfalarım da var.Oradan da her gün düzenli olarak en azından 1 2 ürün paylaşımı yapıyorum.
Google'a da günlük 25 tlden 4 gün boyunca reklam verdim.Fakat o da hit sayısın günlük 100 e çıkarabildi.Sitem henüz mobil uyumlu değil sanırım bunun da payı büyük 500 tl kadar verip bir kaç hafta içerisinde sitemi mobil uyumlu hale getireceğim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bir site haritası oluşturup google webmaster araçlarına ekleyin. Her eklediğiniz içeriği tek tek webmaster araçlarındaki google gibi getir kısmından dizine ekleyin. Daha çabuk index alırsınız. Ben öyle yapıyorum. Özgün içerik giriyorum 5 dakikadan daha az bi sürede googleda görüyorum (Y) üstelik günlük tekil hit'im de komik bir rakam olmasına rağmen :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Her defasında google gibi getir derseniz bir süre sonra google botları sitenizi ziyaret etmez ve bu sizin zararınıza benim yeni sitemi google ekleyeli 3 gün oldu 2-3 güne index alıyor ben memnunum tavsiyem doğallık
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Girdiğiniz iş pazar payı büyük bir iş sizi elbette zorlayacak. Önce kendi çevrenizi edineceksiniz duyulacaksınız felan felan zaman gerektirir. Onun için umutsuzluğa kapılmayın derim. Seo konusunda bence bir destek almanız yararınıza olur diye düşünüyorum. Ama önce sitenizin mobil uyumunu yaptırın. Gerekirse bir android ios uygulama yaptırın. Bunlar size ek bişeyler katmayacak çünkü rakiplerinizin hepsinde var ama sizi onlarla aynı hizaya getirecektir. Google işi için acele etmeyin siteniz otursun. Sitemap gönderin hatalarını kontrol edin. Google Search Console hakkında bilgi edinin seohocasi.com da e-kitabı vardı sanırsam. Özellikle sosyal medya tarafında kendi çevrenizi edinmeniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Gerekirse facebook instagramda tanınmış sayfalardan kendi sayfanızın reklamını yapın. Ve sitenize üye çekmeye çalışın. Atıyorum ücreti 20 tl olan bir ürünü çekilişle hediye edin. Şart olarak facebook sayfanızı profillerinde paylaşsınlar. Sitenize üye olsunlar. Bunlar size çevre kazandıracaktır. Tabi söylediklerimin hepsi yine paraya çıkıyor. Ona da yapacak birşey yok diye düşünüyorum
Yapım aşamasında..
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Denetmen
-
-
Ad Soyad
U** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İnanın bu tür kampanyalar vs benim için hiç sorun değil.
Zaten daha önce satış yaptığım sitelerin tamamında, satmak için aldığım fakat daha sonra sık sık iade gelen ürünleri,tekrar tekrar satmak yerine ürün alan müşterilere hediye olarak gönderiyordum.İnstagram ve facebook da reklam vermeyi düşünüyorum bunların halledilebilecek yükler olduğunu düşünüyorum.Yalnızca seo hakkında bilgim yok.
Sitem tam anlamıyla bu durumlara uygun gelmeden reklam ve hediye kampanyaları düzenlemek istemiyorum.Çünkü bu suni bir gündem olarak kalır yalızca.
İlk satışım aylar sonra da olabilir bu benim için çok büyük bir problem değil yeter ki doğru bir şekilde ilerlediğimi bileyim fakat ben nasıl ilerlemem gerektiğini,özellikle google konusunda hiç bilmiyorum.
Analatic,searc console gibi uygulamaları hariç elbette.
Yalnızca dediğim gibi,benim sitemde olan,tekel sayılabilecek nitelikte bir ürünün dahi arama moturunda çıkmamasına şaşırıyorum.
Ek Olarak: Profesyonel destek konusuna gelecek olursak da,zaten borç harç ile siteyi açtığım için inanılmaz bir parasızlık içine düştüm.Siteyi mobil uyumlu hale getirebilmek için bile bir ay beklemem gerekiyor para için.O nedenle maalesef profesyonel bir hizmet almak şuan için imkansız
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
35, (%100)
Hocam şimdi olaya önce müşteri gözüyle bakın bence, sizi tebrik ediyorum zaten cesaretinizden ötürü ama belirtmemiz lazım.
Bir müşteri ne yapar? Şahsen klasik bir müşteriyim, defalarca alışveriş yaptım internetten ve standart sitelerim var, bunlar başlıca ebay, aliexpress ve gittigidiyor. Bu siteler dışında google'dan nadir aratırım, onuda sırf markaları aratmak için yani. Eminim ki 10 kişiden 8'i benim gibi yapıyodur. Bu hit olayını azaltan başlıca unsurlardan birisi, maalesef e-ticaret sitesi ihtiyacıda doldu sektörde...
Seo konusu'da zaten ikinci unsur, zaten az adam aratıyor ee üzerine birde sizi göremeyince tabi başka yerden yapıyolar alımı... Seo konusunda tavsiyem, e-ticaret konusundaki bloglardan tanıtım yazısı alın, kendi kategorinizde oldukları için işinize daha çok yarayacaklardır. Dmoz kaydı e-ticaret sitelerinde daha kolay alınıyor onuda unutmamak lazım. Birde ürün satım reklamlarını facebookta yapın eğer 'fame' ürünler satıyorsanız, daha çok işinize yararlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Denetmen
-
-
Ad Soyad
U** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ürünlerim daha çok genç kesime hitap eden,senin de tabir ettiğin gibi "fame" ürünler.
Siteme güvenme sebebim,sektörün tekeli olan gittigidiyor,hepsiburada gibi sitelerde bu ürünlerin benim sattığım fiyatın 3 4 katına satılıyor olması.Mesela kendi sitemde 20 liraya koyduğum ürünü,az evvel aracı bir siteden 35 tl e sattım.
Bende maalesef buna güvenerek sitemin müşteri alabileceğini zannetmiştim fakat pek işe yaramadı.
Bloglaran tanıtım yazısı nasıl alabilirim,dmoz kaydı nasıl yapılır,sırası ile ne yapmam gerekir,bana bunlar anlatılırsa hepsini yapmaya çalışırım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Error / %&
-
-
Ad Soyad
F** Ö**
-
-
-
Ticaret
119, (%100)
Bloglardan tanitim yazisi alman yin4 teklam vr paraya bakiyor.aslina bakrsan.. Bende senin gibi eticaret isinr girivektim ama b4nimki onlinepazar dan olucakti.. Ama iste baya bir zor sektormus
* Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-