Paypal'ı BDDK gümletti, her yerde konuşulan sebep ise vergisiz kazancın aşırı fazla olması paypal vasıtası ile. Bu da beni düşünmeye itti gerçekten, eğer devlet vergi hususunu ön plana alarak paypalı engelledi ise, paypal kadar olmasa da yine de güzel miktarlarda paraların döndüğü platformları da bir elekten geçirebilir.

En büyük misali, adsense. Sonrasında aracılık yapan platformlar, hizlitanitim, bionluk , sadeceon vb. gibi. Bunların denetlenmesi de kolay. Mesela örnek olarak hizlitanitim'da bir ayda 100 TL'ye 55 kez tanıtım yazısı satan ve vergi mükellefi olmayan biri, 990 TL'lik vergisiz kazanç elde etmiş oluyor. Aynı şekilde bionluk ve türevleri üzerinden 100 TL'ye logo yapan ve 40-50 kez aylık ortalama satış yapan biri de o civarda vergisiz kazanç elde etmiş oluyor. Bu platformların üye sayılarının oldukça fazla olduklarını düşünürsek, dönen para da bir o kadar fazla ve denetimden geçmeleri oldukça muhtemel.

Yanlış anlaşılmasın, yukarıda adı geçen platformları ben de severek kullanıyorum, sadece zaten herkesçe bilindikleri için isim verdim, amacım karalamak değil.

Zamanında gittigidiyor, sanalpazar vb siteler vergi denetiminden geçmişti ve fatura kesmeden kazanç elde eden yüzlerce kişiye ağır cezalar kesilmişti.

Paypal'ın gelişi paypal kart'tan belliydi ve şuan heryerde vergi denetimsizliği sebep olarak gösteriliyor. Bana kalırsa belirli bir miktar üzerinde kazanç elde edip vergi mükellefi olmayanlar, sıra kendilerine gelmeden önce önlemlerini almalı.

Sizlerin düşüncesi nedir bu konuda ?