-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Paypal'ı BDDK gümletti, her yerde konuşulan sebep ise vergisiz kazancın aşırı fazla olması paypal vasıtası ile. Bu da beni düşünmeye itti gerçekten, eğer devlet vergi hususunu ön plana alarak paypalı engelledi ise, paypal kadar olmasa da yine de güzel miktarlarda paraların döndüğü platformları da bir elekten geçirebilir.
En büyük misali, adsense. Sonrasında aracılık yapan platformlar, hizlitanitim, bionluk , sadeceon vb. gibi. Bunların denetlenmesi de kolay. Mesela örnek olarak hizlitanitim'da bir ayda 100 TL'ye 55 kez tanıtım yazısı satan ve vergi mükellefi olmayan biri, 990 TL'lik vergisiz kazanç elde etmiş oluyor. Aynı şekilde bionluk ve türevleri üzerinden 100 TL'ye logo yapan ve 40-50 kez aylık ortalama satış yapan biri de o civarda vergisiz kazanç elde etmiş oluyor. Bu platformların üye sayılarının oldukça fazla olduklarını düşünürsek, dönen para da bir o kadar fazla ve denetimden geçmeleri oldukça muhtemel.
Yanlış anlaşılmasın, yukarıda adı geçen platformları ben de severek kullanıyorum, sadece zaten herkesçe bilindikleri için isim verdim, amacım karalamak değil.
Zamanında gittigidiyor, sanalpazar vb siteler vergi denetiminden geçmişti ve fatura kesmeden kazanç elde eden yüzlerce kişiye ağır cezalar kesilmişti.
Paypal'ın gelişi paypal kart'tan belliydi ve şuan heryerde vergi denetimsizliği sebep olarak gösteriliyor. Bana kalırsa belirli bir miktar üzerinde kazanç elde edip vergi mükellefi olmayanlar, sıra kendilerine gelmeden önce önlemlerini almalı.
Sizlerin düşüncesi nedir bu konuda ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
İnternet Danışmanı
-
-
Ad Soyad
Ş** N**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
18 Yaşının altındaki kişiler genelde piyasayı düşürüyordu.Okul masraflarını vs karşılamak için iyi hoş çalışıyorlardı ancak bir ürünün değerinin kat ve kat altında satıyorlardı.Aynı şekilde vergi mükellefi olmayıp bu işe hobiyle başlayıp kazanca çevirme aşamasında olan kişilerde düşük fiyatlarla sektör piyasasını düşürüyordu.Buraya kadar tamam...
Milli olarak düşünürsek öncelikle belirteyim ki paypal benim gelirlerimin %60 ını oluşturuyordu.Ülkemiz için kullanılan bir ödeme yöntemi gelmeliydi.Yabancılar değilde ülkemizde eğer gerçekten düzgün çalışacak ve memnun edecek bir sistem olacaksa buna kimse hayır demez.
Örneğin enpara...gerçekten harika iş çıkartıyor yakın zamanda paypal gibi online otomasyonlu ödeme imkanı sunarlarsa gerçekten harika olacaktır.Tabi bu yerlimi vs bilmiyorum ancak ülkemizdeki sundukları hizmet gerçekten güzel.
Konuda belirtmiş olduğunuz kuruluşlarda denetlemeden geçebilir.Bunlar muhtemel şeylerdir.Ayrıca şunu belirteyim ki paypal üzerinden büyük miktarlarda terör için para döndürülüyormuş.Bunun önüne geçmek gerekiyordu ve devlet buna el attı.
Kesinlikle ve kesinlikle bizim insanımızın Paypal'ın yokluğuna çözüm bulacağına eminim ancak tek temennim ülkemiz ve milletimiz için hayırlısı olmasıdır.İnternet sektörünün günümüzdeki hali ortada...Artık o kadar düştükü herşeyin değeri A kişisi B de 10 tl ucuza görüyor A kişisi diyor ki ben satamıyorum fiyatı düşüreyim.C kişisi geliyor bakıyor.A kişisi bu fiyattan bende düşüreyim.Sonra durum şuraya geliyor."bu fiyat beni zor kurtarır daha aşağısı öldürür" Gelişen bu olayların internet sektörünün yararına olmasını ümit ediyorum..
Hayırlı geceler..
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
paypal yoksa bitcoin var ama artık tek sorun güven.
önceden paypala güveniyorduk şimdi paypal gittiğine göre güvenli bi sistem bulmak gerek.
ozergul.net/com