Ek Olarak: şu an olay css'te :) anladığım kadarıyla. css konusunda yardımcı olabilecek biri var mı acaba ?
Ek Olarak: Konu ile ilgili hatayı css'ten düzelttim.
Konu ile ilgili yardım isteyenler, örnek bir temanın üzerinde anlatımını buldum burda paylaşıyorum ki faydalansın :)
Yan Menüsüz Sayfa Oluşturmak:
Öncelikle temamızdaki page.php adlı dosyamızın kopyasını oluşturuyoruz. Kopya olanın adını yan-menusuz-sayfa.php olarak değiştiryoruz.
Page.php sayfası görünümü:
'Sayfalar: ', 'after' => '
', 'next_or_number' => 'number')); ?>
', ''); ?>
Daha sonra yan-menusuz-sayfa.php adlı sayfanın en başına aşağıdaki kodu ekliyoruz. Bu kod sayfa ekleme panelimizden şablon seçimi yaparken seçenekte görünen ismi belirlemeye yarıyor.
Template Name: Yan Menüsüz Sayfa
*/
?>
Şimdi de, sayfanızdan yan menüye ait bütün izleri silmelisiniz. Yani yan-menusuz-sayfa.php sayfasından veya yan menüyü çağıran her kodu kaldırmalısınız. Ben sadece komutunu kaldırdım.
Yan-menusuz-sayfa.php’nin olması gereken görünümü:
Template Name: Yan Menüsüz Sayfa
*/
?>
'Sayfalar: ', 'after' => '
', 'next_or_number' => 'number')); ?>
', ''); ?>
Daha sonra Yönetim Paneli >> Yeni Sayfa Ekle bölümünden yeni sayfamıza bir başlık giriyoruz. Daha sonra da “Sayfa Özellikleri” bölümünden şablon olarak “Yan Menüsüz Sayfa” seçeneğini ayarlıyoruz.
ve önizleme yapıyoruz.
Şimdi önizleme aşağıdaki şekilde gözükecektir:
Görünüşe göre yazılar beli bir sınırda kalıyor. Bunun sebebi de belli bir genişlik verilmiş olması. Bunu da CSS’mizden sayfa içindeki stilleri bularak ayarlayabiliriz. Örneğin BiNot temasının page.php sayfasında her şey
ile genişletilmiş. Yani sadece onu değiştirirsek işlem tamamlanmış olacak. Bu nedenle CSS sayfamızdan bu değeri kopyalayıp yapıştırıyoruz. Yapıştırdığımız koldarın değerini #yazi-icerik-yanmenusuz olarak adlandırıyoruz ve genişlik değerini width: 90%; olarak ayarlıyoruz.
Yani CSS aşağıdaki hali alıyor:
Daha sonra yen-menusuz-sayfa.php sayfasındaki
Yani CSS aşağıdaki hali alıyor:
#yazi-icerik {
float: left;
width: 590px;
margin-left: 15px;
padding: 0 0 0 30px;
}
#yazi-icerik-yanmenusuz {
float: left;
width: 90%;