Arkadaşlar Sizlere her yerde sorulan yazılan çizilen bir soruyu ısıtıp yeniden önünüze getiriyorum mazur görün. çünkü tatmin olmadım hâlâ.
Öncelikle bir hukuk adamı olarak ben de doğru bulmuyorum aslında.
Şimdi güzel bir film sitesi domaini almıştım zamanında. boş duruyordu öyle. Geçen gün de yine buraya bir konu açtım ve ortak olacak birini arıyorum demiştim. Vel hasıl bir arkdasımız mesaj attı anlaştık ve bu film sektörüne bir de biz girelim dedik.
Güzel bir tema alıp herkesin yaptığı gibi botlarla çekmeye başladık.
Buraya kadar iyi hoş da peki bunun hukuki boyutu nedir.
Evet bizim sunucumuzda barınmıyor filmler. sadece embed kodları ile gösterim yapıyoruz deyip kendimi suçsuz çıkaracak konuşmalarda bulunmayacağım.
Çünkü TCK der ki Suçu işleyene yardım eden Suçu işleyenin yarı oranında ceza alır.
biz de oraya bu filmleri yükleyen adama bir nevi yardım ediyoruz. direkt olarak telif hakkı ihlali yapmasak da yardım ve yataklık yapıyoruz.
Benim merak ettiğim konu şu:
Bazı film siteleri mahkeme kararı ile kapatılmış gibisinden yazılar çıkmasına rağmen dns değiştirerek hala erişim sağlanıyor.
Bu adamlara bişey olmuyor mu yani. sadece siteye erişim mi kapanıyor ?
Bu site sahiplerine herhangibir yaptırım veya ceza gelmiyor mu?
Bizzat bu iş ile ugraşan arkdaslar varsa sizin cevaplarınız benim için çok önemli.
Bir başka husus da şu ki; domainden kimik bilgilerini gizlesek ve yurt dışından kimlik bilgilerimiz verilmeden bir hosting vs alsak. Bu bir çözüm olabilir mi (çok sanmıyorum da şansımı denemek istedim :) )