theharunuysal adlı üyeden alıntı
Öncelikle merhaba arkadaşlar;benim için çok önemli bir domain var ve önümüzdeki ay süresi doluyor domainin eğer domain sahibi domaini yenilemezse almayı düşünüyorum. İnternetten araştırdım backorder falan yazıyordu pek birşey anlamadım bu domaini kaçırmamak elimden gelen nedir ? dediğim gibi temmuza süresi doluyor hangi tarihte alabilirim yada backorder midir onu yapabilirim ?
Popüler uzantıların çoğunda alan adı sahibinin alan adını kaptırmaması adına 2-2,5 ay kadar daha yenilemesi için süresi olur. Whois sorgulamalarında -50 gün kaldı gibi negatif olarak görünür bu durum. Yani sizin almak istediğiniz domainin süresi dolsa bile yaklaşık 3 ay daha domain sahibinin domaini yenileme hakkı olur. Tam düşme durumu eğer yenilemezse gerçekleşir.
Backorder olayı da bir alan adının süresi dolduğu an saniyelik dilimlerle alan adını kaydedebilmenize yarayan özel sistemlerdir. Yani siz backorder talimatı verdiğiniz zaman düştüğü an kayıt et demiş oluyorsunuz ki bunu herkes yapabileceği için kesin garantisi yoktur.