hsynnr adlı üyeden alıntı

bnde kullandım büyük ihtimal ile harçlık avns vardı sanırım onu kullanmışsınızdır o da otomatik gelecek ay burstan düşer.


harçlık avans değil ya kredi kartını kullandım.borcu yatırmadığım için ne harçlık avansa ne kredi kartına bloke geldi banka kartının bakiyesi eksiye düştü hesaba 10 tl yüklediğimde farkettim kullanılabilir bakiye -190 hesaptaki para 10 tl ve bu 10 tlyi hiç bir alışverişte kullanamadım.yani hesaba 400 tl para yattı diyelim bu paranın 190 ını banka tutuyor ben harcayamıyorum.benim sorum blokenin kalkması için asgari ödeme tutarını yatırmak yeterli mi? yoksa borcun tamamımı yatırılmalı?

Ek Olarak:

Fou adlı üyeden alıntı

2 ay boyunca arka arkaya asgari tutar ödenmezse harçlık avansınıza bloke koyar hepsine birden, 200 tl sine koymaz. Bloke koyulduktan sonra harçlık avansın tekrar açılmasını istiyorsan eğer kredi kartı borcununun tamamını ödemen gerekir, aksi halde açılmaz.


2 ay boyunca yatırmadım diye bir şey yazmadım ben ama sorun şu ki bu ay ödemedim yani daha bir kez ve banka kredi kartına değilde gidip banka kartına bloke koyuyor.200 tl bloke var şuan hesapta şuan 10 tl var harcama yaptığımda bu 10 tl gitmiyor harçlık avanstan harcıyor parayı.yani ben hesaba asgari tutarı ödemek için 190 tl yatırsam banka bu parayı blokeye alıyor ve denedim ne borcu yatırabiliyorsunuz bloke parayla ne harcama yapabiliyorsunuz.ayrıca harçlık avans şuanda açık kapanmış değil ve dediğim gibi 2 kez üst üste ödemediğimi boşverinde şuanki durumda bloke nasıl kalkar bilen varsas yardımcı olsun.