Herkese merhaba,

Dün akşam saatlerinde partneri olduğumuz Google'ın İrlanda ofisinden ciddi ve sert bir uyarı maili aldık. Yayın ağımızda bulunan ve bu forumda da temsilcileri bulunan 28 adet sitenin illegal yollar ile kazanç sağladıkları ve bundan ötürü domainlerinin kara listeye alınarak banladığı bilgisini Google hesap yöneticimiz bize iletti.


İllegal veya legal görünümlü illegal yollarla bu kazançları sağlayan firmaların Google tarafından bütün hesapları kapatıldı..

Bizler Advoly ailesi olarak yayın hayatımıza başladığımız günden bu yana küçük ve büyük her yayıncı için maksimum hizmet, maksimum kazanç politikası çerçevesinde gece gündüz çalışırken bu 28 sitenin kurallara aykırı işler yapması hem kendilerini yakmıştır, hem de Google'ın gözünde Türk web sitelerinin itibarını oldukça zedelemiştir.

Bizler, yayıncılarımızla güvene dayalı ilişkiler içinde işlerimizi yürütürken, arka planda yapılan hileleri %100 isabet ile tespit edemeyeceğimiz bir gerçektedir. Botlarla tıklamalar yapmak, tık programları kullanmak, değişik scriptler yazarak reklam gösterim ve tıklamalarını arttırmak gibi illegal yollara başvuran herkesin tespitini yapmamız mümkün değildir. Google ise bizden daha yüksek başarı ile bunların tespitin yapabilmektedir ve netice itibariyle de dün böyle bir üzücü olayla karşı karşıya kalmış durumdayız.

Bu iyi niyeti suistimal eden yayıncılar bundan sonraki başvuruları incelerken daha farklı davranmamıza sebep olacaktır.

Bu 28 tane yayıncı harici geriye kalan 350den fazla yayıncı için denetimler artacaktır. Site kabul ve alımlarında daha katı kurallar getireceğiz.

Bu yayıncıların yapmış olduğu bu üzücü olaydan ötürü hem Türkiye'nin Google nezdindeki itibarı zedelenmiştir hem geride kalan yayıncılar için iyi bir örnek olmamıştır hem de bundan sonra yayıncı ağına katılacak olan siteler için işleri daha zor bir hale sokmuşlardır.

Bu ve bunun gibi yollar ile elde edilen kazançlara şiddetle karşı çıkmakla beraber, işini hakkıyla yapan ve emeğinin karşılığını alan diğer yayıncılarımıza bu kişilere prim vermemelerini rica ediyoruz.

Kamuoyuna duyurudur.

ADVOLY YÖNETİM

NOT:

Yayıncılarımıza gönderdiğimiz epostamızda belirttiğimiz üzere 28 adet yayıncımız Google tarafından banlandı. Eğer Google bu banlanan yayıncılarımızın hesabına yazdığı kazançtan kesinti yaparsa o kesintiyi yansıtmak durumundayız. Bu oranın belli olması ilerleyen zamanlarda olacak. Bu oran %100 de olabilir, daha düşük seviyede de olabilir. Ama şu an gerçek olan şey bu 28 yayıncı hesabı kapatıldı, bloke edilmiş durumda. Eposta üzerinden İrlanda ile iletişimimiz devam ediyor. Konu hakkında ekstra araştırma yapmak isteyenler Advoly'nin yayıncı id'si ile (ca-pub-9560090995770182) kendi domainlerini Adsense destek ekiplerine durumu anlatan bir eposta gönderirler ise gerekli cevapları alabileceklerdir.