treasur3 sesinden de anlaşılıyor HDD'ler dışarıda kağıdın üstünde çok rahat takip edebiliyorum. Normal şekilde takılıyorum durma sesi geliyor HDD'den. Klasör açınca veya dosya işlemleri ile ilgili bir işte tekrar aktifleşiyor çalışma sesi geliyor. Ayrıca bu gün HDD kaynaklı pc dondu sürekli kendini yeniden başlatıyordu explorer.exe kabloda temassızlık vardı sanırım kabloyu düzelttim anında düzeldi sorun. Bunuda ekleyeyim buraya. Bu sorunlar için zaten dışarı aldım HDD'yi kablo hareket ederse düzeltiyorum rahatça tam oturmuyor.

Ek Olarak: treasur3
Rehber
BrainTR
Bu gün yine ilginç bir olay yaşadım. Büyük ihtimal kablodandır. Önceden birincil diskte yaşadığım sorunu şimdi ikincil diskte yaşıyorum çünkü kabloların yerlerini değiştirdim. Sağlam kabloyu birincile bağladım. Fakat bu gün baya bir zorladı biosta gözüküyordu HDD Windows'ta gözükmüyordu ikinci olan. İçinden sürekli başa sarıyor hissi veren ve dokunduğumda sanki bir yere çarpıyormuşçasına çalışıyordu. Ayrıca ikincil disk ısınıyor biraz aşırı olmasa da birincil disk hiç ısınmıyor. Ama zorla çalıştırdım. Kabloyu çekip takıom vs. hiç sorun olmuyor veri kaybı yaşamıyorum her şey yerli yerinde orijinal. Bilgisayar açıkken donanımlarla iç içeyim kısacası.

Ayrıca bu konu hakkında şunu ekleyeyim. Bence donanımsal değil yazılımsal da olabilir sorun. Daha önce bir kaynakta okudum. Planlı eskitme denilen bir kavram var. Bu kavrama göre bazı firmalar bir kaç sene sonra yenisini alsınlar diye örneğin şu tarihten sonra sorun çıkarsın gibisinden bir yazılım kodluyormuş üstüne. Böyle bir şeyde olabileceğini düşündüm sorunsuz çalışıyor çünkü(disk aktarımı, disk belleği vs.).