Arkadaşım yanlış düşünüyorsun. AD firmalarının hepsi google'ye bağlıdır ve sadece aracıdır. Fakat kendi oluşturdukları yayıncı ağı vardır. Banlanan kişile google tarafından banlandı. Temiz kazanç sağlayan kimseye bir şey olmadı.
Tabi ki en iyisi adsense ve ben adsense alternatifini kullanmıyor. Advoly politikası biraz daha fazla kazandırmak. Bunu bilen kötü niyetli insanlar advoly'i kandırabilirim düşüncesi ile işe girişiyorlar. Ayrıca ödeme yapılmadan önce banlanması Adsense politikasıdır. Yani bu yayıncıya verilebilecek en büyük cezadır. Ödeme alacam ve başardım, kandırdım! sanarsın fakat son gün ban yersin. Yayınlarından yararlanır seni bir köşeye atarlar ve yapmalılarda.
Advoly duyurusunda zaten her şey açıklığa kavuştu tekrar dillendirmeye gerek yok. Bizim zeki yayıncı topluluğumuz Adsense alternatiflerini kandırma işinden vazgeçerlerse bu tarz durumlar hiç yaşanmaz zaten. Haa ama yayıncıya sorsan tabi ki yayıncı haklıdır. Fakat bu tip kandırma olaylarında en büyük darbeyi Advoly gibi firmalar ve bizim gibi temiz iş yapan kişiler darbe yiyor. İnan forumda Advoly paramın üstüne yattı diyen insanlar ne kadar zarar verirsem o kadar iyi düşüncesi ile hareket ediyorlar. Bence bu saçmalıklara son vermek için sadece para ödemesi yapmamak değil daha farklı ceza sistemleri yapılmalı.