Bugün sizler için Eski oyunlar hakkında konuşacağız bir nevi piyasayı irdeleyeceğiz. Öncelikle şunu diyelim, bazı kemikleşmiş oyunlar dışında büyük bir kısmı tamamen unutulmuştur.

Aslında eski oyunların tarih olmalarında birçok sebep yatmaktadır, bunlardan en büyük sebep hatalı zamanlamalarına kurban gitmiştir. Ayrıca eski oyun şirketlerin büyük bir kısmı artık yoktur, dediğimiz gibi hatalı zamanlama yüzünden kendi sonlarını getirmiştir. Sadece suçu zamanlamaya atmayalım fakat daha birçok sebebi var yazmaya devam edelim.



Bize göre asıl en büyük sorun, dil kullanımıdır. Bir oyunu çoklu dil yapmak güzeldir fakat sadece Japonca dayatması insanlar oynadığı oyundan soğumasına en büyük sebebiyettir. Fakat, sadece İngilizce yaparsan ve iş yerin Japonya’daysa durum daha vahîmdir. Bunun en iyi çözümü yapılan oyunu çoklu dil yaparak sağlanmaktadır. Eğer çoklu dil yapmazsanız, İngilizce’si kötü olan kişiler sizden soğuyabilir.



Bir diğer etkende sürekli bıkkınlık veren Japon RPG oyunları, sürekli yazı okumayan insanlar bu tip oyunlardan dolayı eski şirketlerin batmalarına hak vermektedir. Japon RPG oyunları içinde dil kullanımı hakkında dediklerimin hepsi sonuna kadar geçerli olup, oyunların hepsi uzundu.



Maalesef o zamanların bir sorunu daha vardı, kayıt özelliği yoktu, onun yerine Password yani şifre sistemlerini oyunun içine entegre ederek yaparlardı, fakat eski oyunların bir güzelliği daha vardı bazı oyunlar harbi zordu. Oynarken yanmamaya gayret edilirdi ama oyuncu bir kere oyunda yandı mı oyun o kişi için çok zorlaşmaktadır.



Bu yazıyı burada sonlandırırken, kısaca sizlere söylemek istediğim eski oyunlara bir kerecikte olsa şans vermenizdir. Mümkünse grafiklerine çok takılmadan oynarken çok eğlenebileceğiniz oyunlar bulmanız çok kolay olacağını söylemek isterim.

Saygılarımızla.

Oyunlar Sırasıyla
1: Balloon Fight NES/Famicom Oyunu
2: Legend of the Ghost Lion oyunun Japonca sürümüdür. Oyunun Adı: White Lion Densetsu’dır.
3: 3×3 Eyes – Juuma Houkan – Super Famicom Oyunu
4: Konami Krazy Racers Game Boy Advance oyunu

Alıntı
http://www.rijitsu.com/eski-oyunlar-neden-unutulmaktadir