Herkese merhabalar arkadaşlar artık bugün itibari ile bende bir Ubuntu yani Linux kullancısı oldum. Windows’un o eski kasvetli havasından ve karmaşasından uzak bir şekilde adeta şehirden kasabalara göç edenler gibi bende daha sade bir yaşamı tercih ettim.

En büyük sebebi bu arkadaşlar bundan sonra size Linux’taki deneyimlerimi de aktaracağım. Pek fazla oyun oynamayı sevmediğim için geçekte zorlanmadım. Ve daha önce Pardus’u az buçuk kullandığım için de adapte olmakta pek fazla zorlanmadım.



Arkadaşlar Windows’u kullanırken eminim ki çoğu kişi lisans parası vermiyor ve korsan kullanıyor çünkü Windows’u alacak olsak bile fiyatı yüksek olduğu için alamıyoruz.200$’a kadar çıkabiliyor bazen sürümler. XP bile 98$’ken siz düşünün yani.

Ancak Linux altyapısı kullanılarak geliştirilen Ubuntu ise tamamen ücretsiz. İndireceğiniz zaman bağış seçenekleri geliyor. Kolay bir şekilde bağış yapmak istemiyorum diyerek sürümünüzü indirebilirsiniz. Böylece korsan sürümlerle uğraşmamıza gerek kalmamış oluyor.



Windows’ta gezinirken aman acaba virüs bulaştı mı derdi de yok. Çünkü Google Play misali Ubuntu’nun da kendi “Ubuntu Software” adını verdiği bir uygulama merkezi var. Siz burada bir sürü seçenek arasından istediğiniz uygulamayı indirip kullanabilirsiniz.

Windows’ta kullanacağımız Microsoft Office’te korsan olacağına Ubuntu’da yer alan LibreOffice Microsoft Office toz yutturacak cinsten bir yazılım. Üstelik tamamen ÜCRETSİZ!

Ubuntu’nun arayüzü oldukça sade ve kullanışlı diyebilirim. Zaten beni buradan kazandı sayılır. Bence sizde Windows’un o saçma karmaşasından uzakta Ubuntu’nun sadeliğinde yaşayın. İnsan geçince neden daha önce Ubuntu’ya geçmedim diye kafasını duvarlara vuruyor..

Görüşmek Üzere…

Yazı kaynağı: http://tekkelime.net/artik-bende-ubuntu-kullaniyorum/
Websitesi: http://tekkelime.net
TekKelime.Net | Fazla Söze Ne Gerek Her Şey TekKelime.Net