D3M1R adlı üyeden alıntı

linux grafik alanında, ne video nede resim düzenlemede benim ihtiyaçlarımı karşılamadığı kesin. photoshop alternatifi olarak gimp gösteriliyor, bunu anlamıyorum photoshop ile nasıl karşılaştırılıyor bu yazılım? gimp'e saydırmıyorum burda yanlış anlaşılmasın. ama gimp ile çalışan ne bir fotoğrafçı duydum nede bir grafiker gördüm, versuslara bakıldığında photoshop'un ücretli olması ve gimp'in arayüzünün basit olmasına değinilmiş sürekli. gimp ne öyle delphi 7 gibi beşi bi yerde. :) isyannn!!

Kesinlikle size katılmıyorum niye diyecek olursanız Ubuntu Türkiye forumunun çıkartmış olduğu Sudo dergisi tamamen GİMP + Inkscape kullanılarak hazırlanmış bir dergidir.

Arayüzleri evet karışık Adobe ürünleri kadar basit kalmıyor ama uygulamaları profesyonel olarak kullanan kişiler bir photoshop kadar bir illustrator kadar iyi çizim yapabiliyorlar. bu konuda yedirmem uygulamaları :)

Tabi grafik işlemlerini yapacak olan arkadaşa da kalkıp GNU/Linux kullan diyemeyiz.Tabi her ne kadar tercih meselesi de olsa Retina ekran bir Mac + Adobe ürünlerini kullanmak sektörel olarak gayet normal

Versuslar da GİMP in arayüzüne kolay diyenlere de ayrıca gülmek istiyorum.Tüm toolleri aynı yere toplamak basitlik anlamına gelmiyor sonuçta kullanılabilirlik her şeyin önünde gelir gimp bu konuda gerçekten patates :)