MehmeTKkcu adlı üyeden alıntı

JrFree bir e-ticaret sorumlusu olarak size tek önerim hiç kimseyle kart bilgilerinizi paylaşmayın. N11 , g.gidiyor , hepsiburada gibi sitelerden yada buna benzer sitelerden alışveriş yaparken Mutlaka SSL olduğuna bakın ve kesinlikle 3D işlem istemeyen hiç bir siteden alışveriş yapmayın.


Aslında 3d işlem tüketiciyi değil e-ticaret sitesinin sahibini korur daha çok.bu alışverişlerde 3d onay alındıgı için ters ibraz olayında paranız geri iade edilmez genellikle.3d olmadan ödeme oldugunda ise bankalar ters ibrazda parayı iade eder.

Bende e-ticaret sitesi işletiyorum ve siparişlerimde geliyor.3d kullanmıyoruz fakat kimsenin bilgisinide kaydetmiyoruz.Bu tamamen firma müşteri arasındaki güven duygusuyla alakalı.3d ödeme olsa bile sonuç olarak site üzerinde bir forma bilgi giriyorsunuz ve oradan bankaya yönlendiriliyorsunuz.bunları kaydedip kullanmak yine basit bir işlem.

3D kullanıcıyı korur şeklinde yanlış bir algı var.3D ödeme yaptık tüm bilgilerimiz korundu algısı olmamalı.her türlü önlemler alındıgında bile bilgileriniz çalınabiliyor.bu yüzden önce güven duydugunuz kurumsal sitelerden alışveriş yapmanız gerekmekte.zaten iletişim bölümündeki adreslerden sabit numaralarından belli oluyor firmalar.