Merhabalar Üstadlarım.
Size sormak istediğim konu google'da arama yaptığımda birinci sayfada çıkan sonuçları, daha arka sayfalara gönderme imkanım var mı?
Detaya geçiyorum.
Bundan 10 yıl önce bir arkadaşıma yurtdışında ve Türkiye'de itibarını zayıflatacak yönde davalar açılmıştı ve bu davalar Hürriyet, Milliyet gibi gazetelerde yayınlanmıştı. Daha sonra davaların hepsinden tertemiz bir şekilde aklandı. Bazı haber siteleri bununla ilgili düzeltmeler yapmış olsa da, ismini aradığımda halen birinci sayfa dava ile ilgili haberler ile dolu.
Siteler ile irtibata geçildi haberlerin silinmesi için. Bir kaç tanesi dava sonucu ile ilgili haber yaptı. Fakat hiç birisi haberleri silmedi. Dolayısı ile arkadaşımın ismini yazdığımda halen davalar ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor.
Hukuki olarak yapılabilecek herhangi bir şey yok. Haberlerin silinmesi veya güncel bilgilerin verilmesi için yaptırım uygulayamıyoruz.

Bu durumda arkadaşımın ismini de içeren bir kaç site yapıp, bu sitelerin SEO optimizasyonunu ve sizin tavsiye edebileceğiniz ayarlamaları yapıp bu yaptığım siteler ile ilgili sonuçların birinci sayfada çıkmasını sağlayabilir miyim?
Bu sitelere gerek arkadaşımın biyografisini, gerekse davaların kapanma şeklini belgeleyen bilgiler eklemeyi düşünüyorum.

Bunu yapabilitesi nedir? Bunu yaparken nasıl yapmamı önerirsiniz?