Daha önce hiç bu tarzda bir yazı yazmadım, yazdığımı hatırlamıyorum. İlk olacak diyebilirim o yüzden. Daha 10 dakika önce ders çalışmayı bırakıp bilgisayarın başına geçtim ve bugün gördüğüm bir olay sonucunda birden tiksinme tarzında geri bildirim aldım. Diğer paragrafa geçelim ve başlayalım.

LYS ve YGS’ye girmiş öğrenciler facebook’ta bir grupta puanlarını ve sıralamalarını paylaşıyordu. Ben de seneye o telaşa, heyecana, meraka, korkuya gireceğim için merak edip göz gezdirdim paylaşılanlara. Durumları o kadar acınılacak halde ki anlatamam ya da bana öyle geliyor.

Karşılaştığım bir paylaşım ile devam edeyim. Aşağıdaki resimde görüldüğü üzere. Sıralaması 500 bin ve 4 yıllık hangi üniversite geleceğini söyleyen bir arkadaş. Hangi bölüm hangi üniversite olduğunu geçmiş artık 4 bölüm olsun onun için yeterli. Böyle paylaşımlar gördükçe utandım resmen. Keşke zamanında kazansaydı ya da eğer çalışma imkanı varsa seneye bir kez daha tekrar hazırlansa da iyi ve güzel bir yere girebilse.



Bir diğer konu ise yaklaşık 50-60 gönderiye baktığım ilk 50 binde ya 2 ya da 3 kişi gördüm. Diğerleri hep 100 bin ve üstünde idiler. Bu sıralamaları gördükçe beni biraz korku bastı haliyle. Ama şuan günlük minimum 5 saat gibi bir çalışma içindeyim. Zaman geçtik bu saatlere 1-2 saat daha eklenecek ve soru çözümlerini arttırmayı düşünüyorum. Okula başlamadan YGS dersleri bitecek ve soru çözümlerini okul başlamadan bitirmeyi düşünüyorum. Böyle çalıştığım için de korkumu yenebiliyorum. Çünkü emeğimin karşılığını alacağımı düşünüyorum.

Dediğim gibi ilk kez bu tarza bir yazı yazıyorum ve son olmaması ümidiyle. Karşılaştığım böyle konularda tekrar yazmak ümidiyle, esenle kalın!

Orjinal link : http://www.512mb.org/lys-sonucuna-karsi-bakisim.html