mhsn21 adlı üyeden alıntı
FilmleriTV Kardeş bir şeyler yazmışsın . Sonra alakasız bir şekilde darısı kürt sorununa diyip bağlamışsın.İyi de ben de kürdüm . Allah'a şükür ne vatanımıza ihanet ettik ne de sattık.Üstümüzde dalgalanan şanlı bayrak benim bayrağım İstiklal marşı benim marşım . Şimdi ben sorunmuyum.Yoksa genel olarak kürtler mi sorun . Ya da hangi kürtler sorun ? Hain kürtler mi ? İyi de hain olmak için kürt olmak gerekmiyor ki (bkz:15 temmuz en basit örnek). Yoksa soruna verilen isim mi kürt ? Yanlış kelimeler kullanmayalım . Çözüm süreci diyelim,pkk sorunu diyelim,terör sorunu diyelim.Bu vatan evladı kürtleride sorun teşkil ediyormuş gibi gösterip damgalayıp soyutlamayalım.
Sonda Kürt sorununa değinmemin nedeni, Kürt sorununun da savaşla, kanla silahla değil; konuşarak, karşılıklı jestlerle, adımlarla çözülmesini temenni ettiğimdendir. Haberdeki gibi ufak jestler, kitleleri birbirine yakınlaştırır, sorunların çözümünde ortak bir payda oluşmasını sağlar.
Sorun Kürt sorunudur. Sorun Kürt'lerin temel haklarından mahrumiyetinden doğar. Ana dilde eğitimdir, Kürtçe ifade özgürlüğüdür vs. diye gider. Kürt sorunu PKK'den de çözüm sürecinden de köklü bir geçmişe sahiptir. 90 küsür yıllık genç cumhuriyetin ilk doğum sancısıdır. Kürt'lerin hak mücadelesinin temsilcisi PKK değildir, olamaz. Bu sorun çok daha derindir, örgütlere, kişilere yahut olaylara mal edilerek yüzeyselleştirilemez.
Siz hayatınızdan, elinizdeki haklardan, özgürlüklerden memnun olabilirsiniz ancak memnun olmayan ciddi bir nüfus var. Bu nüfus sadece Kürtlerden de oluşmuyor. Sosyalisti, komünisti, gayrımüslimi, Alevisi var.