Cevap veren herkese teşekkür ederim arkadaşlar aydınlattınız beni. umarım sorun yaşamam pazartesi gidip kaymakamlığa da soracağim
Üşenmedim pegasusta çalışan arkadaşlarımdan birini aradım gitti pasaporta sordu, bordo pasaporttan hiç bir şey istemiyorlarmış yurtdışı çıkışlarda, SAW için durum bu fakat polisin insiyatifine kalmış. Evrak isteme sgk dökümü isteme falan sadece ilk bir kaç günün hemgamesinde istenmiş anlaşılan, şu an için böyle bir gereklilik yok dedi.
Bence hangi kapıdan çıkacaksanız oranın pasaport kontrolüne gidip danışın, yer yer değişebilir sıkıntı çıkmasın sonra, en garanti yol bu.
Ek Olarak:
Çıkabilirsiniz fakat sgk dökümünü yanınıza alın, öğrenciyseniz öğrenci belgesi isteniyor yani nereden geçinirsin ne iş yaparsın bunları belgeleyebilmen lazım. Cemaat ile bağlantılı bir şirkette dahi çalışıyorsan çıkarmıyorlar. Yine onların okullarında okuyorsan da durum aynı. En azından sırtçantalılar gruplarından takip ettiğim bunlar var. Yine kendin git pasaport polisine havaalanında sor o da yönlendirir neler istendiğini.
Bu kısma katılıyorum
Ek Olarak: Orada yazan şeyler anayasada yazan kısıtlamalardır.Ona bakılırsa OHAL halka uygulanan bir süreçtir . Sokağa çıkmada bir sıkıntı veya yasak mı var ? Aksine millet torun torbasıyla cümbür cemaat sokaklarda geç saatlere kadar.Temel hak ve özgürlükler mi kısıtlandı ? Herkes fellik fellik her yerde gezip tozuyor istediğinide yapıyor anayasal ölçütler çerçevesinde . Sarhoşta olabilirsiniz ayyaşta . Yeterki kavgaya gürültüye bulaşmayın . Ve kimliğinizi hep yanınızda bulundurun
Bu kısma katılıyorum
Ek Olarak: Orada yazan şeyler anayasada yazan kısıtlamalardır.Ona bakılırsa OHAL halka uygulanan bir süreçtir . Sokağa çıkmada bir sıkıntı veya yasak mı var ? Aksine millet torun torbasıyla cümbür cemaat sokaklarda geç saatlere kadar.Temel hak ve özgürlükler mi kısıtlandı ? Herkes fellik fellik her yerde gezip tozuyor istediğinide yapıyor anayasal ölçütler çerçevesinde . Sarhoşta olabilirsiniz ayyaşta . Yeterki kavgaya gürültüye bulaşmayın . Ve kimliğinizi hep yanınızda bulundurun
Ohal kendi başına sokağa çıkma yasağı demek değildir, devletin bunu yapabilmesine olanak sağlayacak ortamı sunar. Yani Anayasada geçen özgürlükler falan OHAL durumunda geçersiz bırakılabilir, devlet isterse alkol satışını pasta satışını benzin satışını araçların yola çıkmasını vs. sorgusuz sualsiz yasaklayabilir. Kahveleri okulları lokantaları terzileri kapatabilir bunun sınırı yok yani. Mesele burada yönetimin ne ölçüde kullanacak olmasıdır. Görünen o ki sizin de söylediğiniz gibi halka yönelik bir baskı planı sokağa çıkma yasakları vs. gibi bir girişim olmayacak. Siyasiler de sürekli bunu vurgulayarak garanti ediyor. Zaten mantıklı olan da bu çünkü ülkede ki karışıklığın sebebi halk değil bizzat devletin ta kendisi, içerisinde hücrelenen terör örgütü.
OHAL'in temel nedeni Fetönün hukuki zeminde kendine yer edinmesidir, bunu kazımanın yolu o hukukun da dışına çıkmayı gerektirir. Yoksa sadece fetö üyesi cemaatten diye bir insanı suç işleyene kadar kimse cezalandıramaz, görevden alamaz, böyle olunca da bunları temizlemek mümkün olmaz. Fetö kitapta hesaba katılmayan bir durum yani, onun için kitabın dışına çıkmak yeni yöntemler kullanmak gerekiyor. Yani OHAL gereklidir ve desteklenmesi gerekir.