Kordinator adlı üyeden alıntı

Hocam o zaman marka seo çalışması ve anahtar kelime link çalışması ile zirvede otururuz kimse indiremez. Gelecekte link vermeye bile gerek kalmayacak. Wmaraci ile ilgili bir yazıyı Google algılayarak + puan verecek. Backlink'in kullanım mantığı yani varoluş nedeni insanlar memmun kalmış mı. Onuda şöyle özetliyorum yeni bir site keşvettiniz seo için yararlı programlar var bunu içeren bir yazı ile forumda yada blogunuzda paylaşmanız doğal backlintir. Google bunlarıda takip eder. Eğer link alacağınız yada paravan blog kuracağınız aynı IP'de ise pek yarar göremezsiniz. Paravan blog bizim ülkede şu mantıkla ilerliyor .wordpress.com yada .blogspot al iki makale yaz veyahut çal yada spinle link koy oldu bitti. Yabancı forumlarda neler görüyorum. Aslında seo Google'ı kandırma sanatıdır.


Şimdi şöyle söyleyeyim hiçbir zaman paravan blog kullanmadım gerekte duymadım. Çünkü yeni açılmış kendine hayrı olmayan sitenin rekabetli sektöre ne gibi bir hayrı olur diye düşündüm.

Çünkü ben link alırken de tanıtım alırken de daima site yaşına önem gösteririm. Şimdi ilerleyen zamanda backlink kavramı kalkacak diyorsunuz. Belki kalkar ama bu yine doğal olan bir çalışma olmayacak. Yani bu şekilde de google kandırılacak. Bunun önüne geçmek maalesef ki çok zor. :)

webizmir adlı üyeden alıntı

çok açıklayıcı ve güzel bir anlatım olmuş teşekkür ederim fakat kafama takılan bir şey oldu örneğin

anahtar kelimem ile site ismim aynı izmirotokiralama.ben diyelim şimdi burdaki marka ve anahtar kelime olayını nasıl ayırt edebileceğiz ?


Rica ederim hocam faydalı olduysa ne mutlu.

Anahtar kelimenle site ismin aynıysa sen keyword domaine sahipsin demektir. Bu bir şeyi değiştirmiyor. Google gözünde bir marka olman gerekmiyor marka = domain demektir.

Senin domain ismin ne ise anchor text ve markan da odur. Şuanda senin izmir oto kiralama diye tanıtım yazılarından link çıkman ve direkt olarak footer, sidebar veya header linki alman diğerlerine göre çok daha doğal olacaktır.

Yani anlatmış olduğum çalışmayı aynı şekilde sende uygulayabilirsin. Domain ismi neyse marka ismin de o demektir. Yani illaki kurumsal jenerik bir ismin olması gerekmiyor.

Biraz karışık oldu sanki ama umarım anlatabilmişimdir :)