Bana kalırsa boyuna göre kilon çok normla, ama tabi fazlalıkların vücütdaki dağılımıda etkiler. Ben 180 in 70 kiloyum fakat kendimi çok zayıf bulduğum için kilo almaya uğraşıyorum şahsi fikrim en az 80 olmalıyım.
Spor, daha doğrusu hareketlilik çok önemli bir kaç ay öncesine kadar düzenli olarak çalıştığım işimdeyken kendimi çok iyi ve zinde hissediyordum, fakat bir kaç aydır evdeyim ve bende senin gibi bilgisayardan kalkmıyorum. Dışarıda pek çıkmıyorum ve boğazımda fena derece açılmış durumda şimdi bir ekmek bitirsem yarım saat sonra canım yine birşeyler istiyor. Fakat böyle yemek tüketiyor olmama rağmen gün geçtikce de zayıflamaya devam ediyorum.
Galiba burada ki dikkat etmememiz gereken nokta "düzenli beslenmek" oluyor. Bir çok kişi yanlış bir fikir de yemek yemediği zaman zayıflayacağını sanıyor fakat aslında düzenli beslendiğimizde sık fakat azar azar yediğimizde kilolarımız daha dengeli oluyor bana göre en azında içinde olduğum durum bana bunu kanıtlar nitelikte.
Ayrıca belirtmiş olduğun şeyi kullanmadım ama sana yinede fikir olması açısından yazdım bunları. Dediğim gibi hareketlilik önemli en azında gündüz fırsat bulamıyorsan bile geceleri dışarı çıkıp biraz yürüyüş yaparak ve geri dönüş yolundada hafif tempo olarak koşarsan faydası olur illaki.
Burada dikkat etmek gereken bir diğer noktada kilonuzdan ziyade o kilonun sebebidir. Yani kemik ve kas olarak 90 kiloysan mükemmel fakat kas oranı az olupta yağ oranı fazlaysa 60 kiloda olsan sıkıntı var demektir. Önemli olan kas ve yağ oranını ayarlamak. Bu da en iyi spor ile olacak bir şey özellikle fitness'ın çok faydasını görürsün.