aykutvrl adlı üyeden alıntı
sovetski 1 sitem yapım aşamasında birinin 200 hiti var günlük diğerinin 150 herhangi bir aksaklık olmadı sunucu ayarlarını yaptığım için anlık 2000 e kadar kaldırabildiğini test ettim.
Lokasyon123 adlı üyeden alıntı
Hocam sunucu ayarlarını yaptginizda çok daha fazla dayanır ama günlük 500 hit kaldirabilir zaten rest art atarsanız düzelir sunucu bu arada paniluxa bakin bende digitaloceanda kullanıyorum 10 folarlik paket benimkisi anlik 50 hit görüyor 3 sitem var içerisinde destek ekibi güzel ama İngilizce olması gerekli insanda anlasamiyorsunuz fazla ortalama bir tickete bakma sureleri 30 dakika civari ya klasik 6 ayfir kullanıyorum daha hic cokmedi sunucum
sinpriest adlı üyeden alıntı
Fiyat performans açısından 10 numara, 1 dakika içerisinde droplet kurup kodlamaya başlayabilirsiniz. Bakiyeniz eksiye düşse bile dropletlerinizi kapatmıyorlar bir süre. Teknik destek çok hızlı ve yardımcı. php.ini erişiminiz var.
Çok teşekkürler güzel ve bilgilendirici yorumlarınız için, İnşAllah benim de size yardımım dokunur bir gün karşılıklı olur bir daha teşekkürler :)
cihaneken adlı üyeden alıntı
Digitalocean daki sunucular VPS de değil VDS de değil oradaki sunucular cloud hosting (Blut Barındırma) denen yeni sayılabilecek bir sistem. Kullanacağınız sistem tamamen sanallaştırılmış bir sistem. VPS ve VDS den farkı nedir peki diye soracak olursanız farkı şudur. VPS ve VDS yarım sanallaştırma kullanılan sistemler ve siz diyelimki sistem özelliklerini artırmak istiyorsunuz, bunu yapabilmek için servis sağlayıcınız ile iletişime geçip durumu aktarırsınız ve manul olarak sistem özellikleriniz değiştirilir. Fakat blut sunucularda böyle bir durum söz konusu değildir, sistemin tamamı %100 sanal olduğu için anlık olarak kimseye ihtiyaç dutmadan otomasyon bir şekilde sistem özelliklerini değiştirebilirsiniz, saniyeler içerisinde işletim sistemleri arasında geçiş yapabilirsiniz, hatta kafanıza taktığınız hit olayı örneğin digitalocean saat başı ücret ile çalışır ve siz en uygun fiyata en iyi sistemi kullanırsınız. Kullandığınız saat kadar ödersiniz. Dilediğinizde sunucunuzu kapalı konuma getirerek isterseniz hiç para ödemezsiniz, yada diyelim özel bir gün oldu ve siteniz aşırı trafik alıyor, bir kaç tıklama ile panelinizden sistem özelliklerini anında artırabilir isterseniz 4-5 misli daha büyük bir sistemi kullanırsınız ve sadece kullandığınız saat kadar o fiyattan ödersiniz, sisteminizi eski haline getirdiğinizde yine normal birim fiyatında harcamaya devam edecektir. Böylece gerek duyduğunuz anda 512MB RAM seviyenizi 4GB veya daha üstüne ayarlayabilirsiniz.
Digitalocean ödeme sistemi harika ve eşsiz bir sistem şöyleki; Hesabınıza belli bir ücret yatırıyorsunuz örneğin 50$. Bu yatırdığınız ücret hesabınızda kredi olarak duruyor ve siz sadece kullandığınız kadar ödüyorsunuz. Kullanmayıp sistemi devre dışı bırakırsanız hiç para ödemiyorsunuz. Hesabınızda krediniz bitse dahi siteniz en az 1-2 ay daha açık kalacaktır çünkü müşterilerini zor durumda bırakmamak adına sistemdeki krediniz eksiye düşebiliyor bir nevi size borç veriyor.
Ayrıca sistem konusunda aklınızda hiç şüphe olmasın iyi optimize edilmiş bir sistem kurabiirseniz en düşük paketle bile ortalama düzeyde 3-4 hatta 5 site yayınlayabilirsiniz.
Yanlız orada şöyle bir sistem var, normal hosting firmalarında olduğu gibi canınız sıkıldıkça destek mesajı atıpda destek alamazsınız çünki oradaki sistemin tüm kontrolü ve sorumluluğu sizdedir. Siz php.ini dosyasından bahsediyorsunuz fakat orada tüm işletim sisteminin kontroli sizde bitiyor. Normal firmalardaki gibi hazır bir sistem beklemeyin, bir nevi size benzetme yapacak olursak size bir bilgisayar veriyorlar bir de format CD'si o saatten sonra geri kalan herşey size ait olacaktır. İster web sunucusu yaparsınız, ister radyo sunucusu, ister oyun sunucusu tüm kontrol sizde.
Kalite yönünden ise hiçbir kuşkunuz olmasın size şunu şöyleyebilirim ki Türkiyedeki hiç bir firmanın sistemleri digitalocean sistemleri kadar kaliteli değildir. Linux kullanabilecekseniz ve sistem yönetebilecekseniz zaten diğer firmalarda vakit kaybetmenin hiç bir anlamı yok, ama bu sorumluluğu alamayacaksanız digitalocean size göre bir sistem değildir. Sunucularınız yeterince iyi optimize edilmez ve güvenliği sağlanmaz ise sitelerinizi tehlikeye atarsınız.
Bu arada şöyle bir baktım da farkında olmadan sayenizde makale yazmışım, siteme ekledim napim :D
Öncelikle zamanınızı ayırıp geniş çaplı bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim kafamdaki birçok soruya cevap verdiniz artık bu firmaya geçmem için bir kaç soru kaldı, böylece reseller aldığım firmaya dilenci gibi "O fonkisonu açarmısınız lütfen?" dememe ihtiyaç kalmaz :)
1. Yeni kayıt oldum, diyelim ki banka bilgilerimi falan verdim ( zaten istiyor otomatik olarak ), 5$ lık paketi aldım, her ay otomatik olarak kendileri çekecekler mi hesabımdan ? Çünkü şuan ki firmada manuel olarak kendim ödemem gerekiyor :/
2. Aldığım paket üzerine 3 sitemi eklemek zor olur mu ? Yeni bilgisayar başına geçmiş değilim yani bilgim var fakat siz bilgilisiniz ben daha önce sunucu ve s. kullanmadım :(
3. Şu optimizasyon olayını kendim kolayca yapa bilirim değil mi ? Yoksa ek ücretler mi gerekiyor ? Birisine yaptırmak istemiyorum çünkü eğer bu işte "Wordpress Optimizasyon yapanlar" gibi ise kendim proyum belki de :D
4. Son olarak evet aynen makale olmuş baya hemde çok açıklayıcı, sitenizdeki linkini verirseniz yorum da atarım ben çok beğendim Valla :D Elinize sağlık :)