lostyazilim
tr.link

DigitalOcean kullananlar ?

37 Mesajlar 4.498 Okunma
acebozum
tr.link

aykutvrl aykutvrl Üzgün Kullanıcı
  • Üyelik 27.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ağrı
  • Ad Soyad A** V**
  • Mesajlar 745
  • Beğeniler 334 / 194
  • Ticaret 1, (%100)
sovetski 1 sitem yapım aşamasında birinin 200 hiti var günlük diğerinin 150 herhangi bir aksaklık olmadı sunucu ayarlarını yaptığım için anlık 2000 e kadar kaldırabildiğini test ettim.

wmaraci
reklam

Lokasyon123 Lokasyon123 İNTERAKTİF YAZILIM 80 TL Kullanıcı
  • Üyelik 11.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 2883
  • Beğeniler 363 / 319
  • Ticaret 2, (%100)
Hocam sunucu ayarlarını yaptginizda çok daha fazla dayanır ama günlük 500 hit kaldirabilir zaten rest art atarsanız düzelir sunucu bu arada paniluxa bakin bende digitaloceanda kullanıyorum 10 folarlik paket benimkisi anlik 50 hit görüyor 3 sitem var içerisinde destek ekibi güzel ama İngilizce olması gerekli insanda anlasamiyorsunuz fazla ortalama bir tickete bakma sureleri 30 dakika civari ya klasik 6 ayfir kullanıyorum daha hic cokmedi sunucum

https://wmaraci.com/forum/script-alisverisi/interaktif-sozluk-benzeri-php-pdo-yazilim-simdi-indirimde-533214.html

sinpriest sinpriest WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Coder
  • Konum Batman
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 74
  • Beğeniler 1 / 20
  • Ticaret 0, (%0)
Fiyat performans açısından 10 numara, 1 dakika içerisinde droplet kurup kodlamaya başlayabilirsiniz. Bakiyeniz eksiye düşse bile dropletlerinizi kapatmıyorlar bir süre. Teknik destek çok hızlı ve yardımcı. php.ini erişiminiz var.

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Digitalocean daki sunucular VPS de değil VDS de değil oradaki sunucular cloud hosting (Blut Barındırma) denen yeni sayılabilecek bir sistem. Kullanacağınız sistem tamamen sanallaştırılmış bir sistem. VPS ve VDS den farkı nedir peki diye soracak olursanız farkı şudur. VPS ve VDS yarım sanallaştırma kullanılan sistemler ve siz diyelimki sistem özelliklerini artırmak istiyorsunuz, bunu yapabilmek için servis sağlayıcınız ile iletişime geçip durumu aktarırsınız ve manul olarak sistem özellikleriniz değiştirilir. Fakat blut sunucularda böyle bir durum söz konusu değildir, sistemin tamamı %100 sanal olduğu için anlık olarak kimseye ihtiyaç dutmadan otomasyon bir şekilde sistem özelliklerini değiştirebilirsiniz, saniyeler içerisinde işletim sistemleri arasında geçiş yapabilirsiniz, hatta kafanıza taktığınız hit olayı örneğin digitalocean saat başı ücret ile çalışır ve siz en uygun fiyata en iyi sistemi kullanırsınız. Kullandığınız saat kadar ödersiniz. Dilediğinizde sunucunuzu kapalı konuma getirerek isterseniz hiç para ödemezsiniz, yada diyelim özel bir gün oldu ve siteniz aşırı trafik alıyor, bir kaç tıklama ile panelinizden sistem özelliklerini anında artırabilir isterseniz 4-5 misli daha büyük bir sistemi kullanırsınız ve sadece kullandığınız saat kadar o fiyattan ödersiniz, sisteminizi eski haline getirdiğinizde yine normal birim fiyatında harcamaya devam edecektir. Böylece gerek duyduğunuz anda 512MB RAM seviyenizi 4GB veya daha üstüne ayarlayabilirsiniz.

Digitalocean ödeme sistemi harika ve eşsiz bir sistem şöyleki; Hesabınıza belli bir ücret yatırıyorsunuz örneğin 50$. Bu yatırdığınız ücret hesabınızda kredi olarak duruyor ve siz sadece kullandığınız kadar ödüyorsunuz. Kullanmayıp sistemi devre dışı bırakırsanız hiç para ödemiyorsunuz. Hesabınızda krediniz bitse dahi siteniz en az 1-2 ay daha açık kalacaktır çünkü müşterilerini zor durumda bırakmamak adına sistemdeki krediniz eksiye düşebiliyor bir nevi size borç veriyor.

Ayrıca sistem konusunda aklınızda hiç şüphe olmasın iyi optimize edilmiş bir sistem kurabiirseniz en düşük paketle bile ortalama düzeyde 3-4 hatta 5 site yayınlayabilirsiniz.

Yanlız orada şöyle bir sistem var, normal hosting firmalarında olduğu gibi canınız sıkıldıkça destek mesajı atıpda destek alamazsınız çünki oradaki sistemin tüm kontrolü ve sorumluluğu sizdedir. Siz php.ini dosyasından bahsediyorsunuz fakat orada tüm işletim sisteminin kontroli sizde bitiyor. Normal firmalardaki gibi hazır bir sistem beklemeyin, bir nevi size benzetme yapacak olursak size bir bilgisayar veriyorlar bir de format CD'si o saatten sonra geri kalan herşey size ait olacaktır. İster web sunucusu yaparsınız, ister radyo sunucusu, ister oyun sunucusu tüm kontrol sizde.

Kalite yönünden ise hiçbir kuşkunuz olmasın size şunu şöyleyebilirim ki Türkiyedeki hiç bir firmanın sistemleri digitalocean sistemleri kadar kaliteli değildir. Linux kullanabilecekseniz ve sistem yönetebilecekseniz zaten diğer firmalarda vakit kaybetmenin hiç bir anlamı yok, ama bu sorumluluğu alamayacaksanız digitalocean size göre bir sistem değildir. Sunucularınız yeterince iyi optimize edilmez ve güvenliği sağlanmaz ise sitelerinizi tehlikeye atarsınız.

Bu arada şöyle bir baktım da farkında olmadan sayenizde makale yazmışım, siteme ekledim napim :D
melankolia FurkanHisamioglu narinhosting

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

sovetski sovetski ♛ PHP ♛ Kimlik Onayı
  • Üyelik 03.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad A** H**
  • Mesajlar 1205
  • Beğeniler 437 / 458
  • Ticaret 2, (%100)

kayseri38 adlı üyeden alıntı

sovetski

günlük olarak 500-600 arası ziyaretçi geliyordu, destek ekibinden yana şu ana kadar hiç sıkıntım olmadı. çok hızlı cevap veriyor destektekiler

aykutvrl adlı üyeden alıntı

sovetski 1 sitem yapım aşamasında birinin 200 hiti var günlük diğerinin 150 herhangi bir aksaklık olmadı sunucu ayarlarını yaptığım için anlık 2000 e kadar kaldırabildiğini test ettim.

Lokasyon123 adlı üyeden alıntı

Hocam sunucu ayarlarını yaptginizda çok daha fazla dayanır ama günlük 500 hit kaldirabilir zaten rest art atarsanız düzelir sunucu bu arada paniluxa bakin bende digitaloceanda kullanıyorum 10 folarlik paket benimkisi anlik 50 hit görüyor 3 sitem var içerisinde destek ekibi güzel ama İngilizce olması gerekli insanda anlasamiyorsunuz fazla ortalama bir tickete bakma sureleri 30 dakika civari ya klasik 6 ayfir kullanıyorum daha hic cokmedi sunucum

sinpriest adlı üyeden alıntı

Fiyat performans açısından 10 numara, 1 dakika içerisinde droplet kurup kodlamaya başlayabilirsiniz. Bakiyeniz eksiye düşse bile dropletlerinizi kapatmıyorlar bir süre. Teknik destek çok hızlı ve yardımcı. php.ini erişiminiz var.

Çok teşekkürler güzel ve bilgilendirici yorumlarınız için, İnşAllah benim de size yardımım dokunur bir gün karşılıklı olur bir daha teşekkürler :)

cihaneken adlı üyeden alıntı

Digitalocean daki sunucular VPS de değil VDS de değil oradaki sunucular cloud hosting (Blut Barındırma) denen yeni sayılabilecek bir sistem. Kullanacağınız sistem tamamen sanallaştırılmış bir sistem. VPS ve VDS den farkı nedir peki diye soracak olursanız farkı şudur. VPS ve VDS yarım sanallaştırma kullanılan sistemler ve siz diyelimki sistem özelliklerini artırmak istiyorsunuz, bunu yapabilmek için servis sağlayıcınız ile iletişime geçip durumu aktarırsınız ve manul olarak sistem özellikleriniz değiştirilir. Fakat blut sunucularda böyle bir durum söz konusu değildir, sistemin tamamı %100 sanal olduğu için anlık olarak kimseye ihtiyaç dutmadan otomasyon bir şekilde sistem özelliklerini değiştirebilirsiniz, saniyeler içerisinde işletim sistemleri arasında geçiş yapabilirsiniz, hatta kafanıza taktığınız hit olayı örneğin digitalocean saat başı ücret ile çalışır ve siz en uygun fiyata en iyi sistemi kullanırsınız. Kullandığınız saat kadar ödersiniz. Dilediğinizde sunucunuzu kapalı konuma getirerek isterseniz hiç para ödemezsiniz, yada diyelim özel bir gün oldu ve siteniz aşırı trafik alıyor, bir kaç tıklama ile panelinizden sistem özelliklerini anında artırabilir isterseniz 4-5 misli daha büyük bir sistemi kullanırsınız ve sadece kullandığınız saat kadar o fiyattan ödersiniz, sisteminizi eski haline getirdiğinizde yine normal birim fiyatında harcamaya devam edecektir. Böylece gerek duyduğunuz anda 512MB RAM seviyenizi 4GB veya daha üstüne ayarlayabilirsiniz.

Digitalocean ödeme sistemi harika ve eşsiz bir sistem şöyleki; Hesabınıza belli bir ücret yatırıyorsunuz örneğin 50$. Bu yatırdığınız ücret hesabınızda kredi olarak duruyor ve siz sadece kullandığınız kadar ödüyorsunuz. Kullanmayıp sistemi devre dışı bırakırsanız hiç para ödemiyorsunuz. Hesabınızda krediniz bitse dahi siteniz en az 1-2 ay daha açık kalacaktır çünkü müşterilerini zor durumda bırakmamak adına sistemdeki krediniz eksiye düşebiliyor bir nevi size borç veriyor.

Ayrıca sistem konusunda aklınızda hiç şüphe olmasın iyi optimize edilmiş bir sistem kurabiirseniz en düşük paketle bile ortalama düzeyde 3-4 hatta 5 site yayınlayabilirsiniz.

Yanlız orada şöyle bir sistem var, normal hosting firmalarında olduğu gibi canınız sıkıldıkça destek mesajı atıpda destek alamazsınız çünki oradaki sistemin tüm kontrolü ve sorumluluğu sizdedir. Siz php.ini dosyasından bahsediyorsunuz fakat orada tüm işletim sisteminin kontroli sizde bitiyor. Normal firmalardaki gibi hazır bir sistem beklemeyin, bir nevi size benzetme yapacak olursak size bir bilgisayar veriyorlar bir de format CD'si o saatten sonra geri kalan herşey size ait olacaktır. İster web sunucusu yaparsınız, ister radyo sunucusu, ister oyun sunucusu tüm kontrol sizde.

Kalite yönünden ise hiçbir kuşkunuz olmasın size şunu şöyleyebilirim ki Türkiyedeki hiç bir firmanın sistemleri digitalocean sistemleri kadar kaliteli değildir. Linux kullanabilecekseniz ve sistem yönetebilecekseniz zaten diğer firmalarda vakit kaybetmenin hiç bir anlamı yok, ama bu sorumluluğu alamayacaksanız digitalocean size göre bir sistem değildir. Sunucularınız yeterince iyi optimize edilmez ve güvenliği sağlanmaz ise sitelerinizi tehlikeye atarsınız.

Bu arada şöyle bir baktım da farkında olmadan sayenizde makale yazmışım, siteme ekledim napim :D

Öncelikle zamanınızı ayırıp geniş çaplı bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim kafamdaki birçok soruya cevap verdiniz artık bu firmaya geçmem için bir kaç soru kaldı, böylece reseller aldığım firmaya dilenci gibi "O fonkisonu açarmısınız lütfen?" dememe ihtiyaç kalmaz :)

1. Yeni kayıt oldum, diyelim ki banka bilgilerimi falan verdim ( zaten istiyor otomatik olarak ), 5$ lık paketi aldım, her ay otomatik olarak kendileri çekecekler mi hesabımdan ? Çünkü şuan ki firmada manuel olarak kendim ödemem gerekiyor :/

2. Aldığım paket üzerine 3 sitemi eklemek zor olur mu ? Yeni bilgisayar başına geçmiş değilim yani bilgim var fakat siz bilgilisiniz ben daha önce sunucu ve s. kullanmadım :(

3. Şu optimizasyon olayını kendim kolayca yapa bilirim değil mi ? Yoksa ek ücretler mi gerekiyor ? Birisine yaptırmak istemiyorum çünkü eğer bu işte "Wordpress Optimizasyon yapanlar" gibi ise kendim proyum belki de :D

4. Son olarak evet aynen makale olmuş baya hemde çok açıklayıcı, sitenizdeki linkini verirseniz yorum da atarım ben çok beğendim Valla :D Elinize sağlık :)
cihaneken

kişi bu mesajı beğendi.

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Şimdi önceki mesajımda da belirttiğim gibi orada öyle paket muket olayı yok, kredi sistemi var, hesabına belli bir miktar para yüklersin o an hangi paketi kullanırsan ücreti saatlik olarak hasabına yüklediğin krediden düşer, daha açık söylemek gerekirse o aylık 5$ dolar olan paket aslında aylık değil, sistem saatlik olarak ücretlendirildiği için kaç saat kullanırsan okadar ödersin. mesela 5$ ı 30 güne bölsek ortalam günlük 166 cent falan yapar 3 gün kullandıysan 3 gün parası alırlar kalan para hesabında durur. Şimdi 5$ dolarlık paket kullanıyorsan 10 dakika sonra 20$ lık paket kullanırsın canın isterse bu ücretler fiyat algısı oluşturmak için böyle söyleniyor halbuki istersen 5$ dolara en yüksek sistemi bile kullanabilirsin 5$ dolara kaç gün ediyorsa okadar kullanırsın, diyelim sunucuda işin yok gece yatarken off konumuna getirdin yattın sen sabah onu tekrar açana kadar ücret işlemez para ödemezsin.

Site ekleme konusunda biraz uğraşırsın ama internette kaynak çok bir şekilde çıkarsın işin içinden ben bir kaç günde çıkmıştım panel di maneldi araştır soruştur aklıma en çok yatan CWP Admin paneli olmuştu onu kullanıyordum hatta o panel ile istersen hosting satışı bile yaparsın başkalarına ücretsiz açık kaynaklı bir paneldir. Biraz kurcalıya kurcalıya çözersin, zaten sitelerini hemen taşıma söyle bir hafta falan oyalan incele karıştır, baktın biryerleri bozdun komple sil sistemi aynı dakika yeniden sıfır sistem kur.

Güvenlik konusunuda araştıra soruştura yaparsınız bir şekilde, ben o konudan hiç anlamıyorum açıkçası, malesef güvenliğime pek önem veren biri değilim bazen evdeki ağı bile dışarıya açık bırakıp unutuyorum birisi farketse bilgisayarımdaki tüm hardisklerime erişebilir halbuki, bu yüzden hiç ilgimi çekmediği için güvenlik konusuna fransız kalmış biriyim. forumda Tural Abiyev beyfendi vardı kendisi bildiğim kadarıyla sunucu ve sistem konusunda forumdaki en tecrübeli kişilerden birisi fakat bu işleri ticari olarak yapıyor yani ücretiyle ama belki vakti olursa size ufak tefek bir kaç tüyo verebilir.

Yine aynı şekilde narinhosting de bu işlerden iyi anlıyor onunda güvenlik konusunda yardımcı olabileceğini düşünüyorum tam olarak ilgilenemeseler bile az çok size tüyolar verirler.

Bilen birisine ücretiyle yaptırıp kafanızın rahat etmesi iyi olur şahsen ama dediğim gibi kaynak çok araştıra soruştura yaparsınız sizde herkes doğuştan öğrenmiyor sonuçta. İnternetten linux, centos, ubuntu güvenlik önlemleri falan gibi aramlarak yaparak kabaca bilgi edine bilirsiniz.

ayrıca zamanında paypaldan otomatik ödeme verebilyorduk galibada kredi kartından otomatik ödeme veriliyormu hiç denemdim açıkçası.
kdrucr narinhosting

kişi bu mesajı beğendi.

KryssLuck KryssLuck Afroman Kullanıcı
  • Üyelik 10.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Hukuk
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 879
  • Beğeniler 77 / 133
  • Ticaret 15, (%93)
Ek bilgi vermek istiyorum:

Geçen yıl github education pack ile 100$ lık digitalocean kodu almıştım. Sonra kullanmadım kaldı öyle, ama dropletleri açık unutmuşum. Kredi bitmiş kredi kartımdan 60 lira çekmiş. Ticket açıp kapatmayı unuttuğumu söyledim, adamlar sorun çıkarmadan 2 gün sonra iade ettiler parayı. Cidden kaliteli iş yapıyorlar.

Serverlar fişek gibi hızlı. Tek sıkıntı şu, server yönetimini bilmiyorsanız ve cpanel yüklemeyecekseniz bazen paneller sıkıntı çıkarıyor. Anlamayınca da düzeltemiyorsunuz baş ağrıtıyor :D Forumda digitalocean optimizasyonu yapan birisi var Tural Abiyev kullanıcı adı. Onunla görüşüp baştan tüm ayarlamaları yaptırırsan yıllarca rahat rahat kullanırsın.

cingan cingan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek İnşaat Mühendisi
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 44 / 33
  • Ticaret 111, (%100)
Hocam digitaloceandan yurt dışında sunucu kiraladığın için zaten sitelerin yurt içi bir sunucuya göre en az bir saniye geç açılacak c panel kurdurup optimizasyonunu yaptırmak için 100 lira harcayacaksın daha sonra her ay c panele girebilmek için 45 lira c panel lisansı parası vereceksin herhangi bir sorun olunca ticket atsan ingilizce cevap alacaksın verilerini yedeklemek içinde her ay ödediğin ücretin yüzde yirmisi kadar tekrar ücret ödemen gerekecek yüzde doksan aldığın ip adresi daha önce spam yapmmakta kullanıldığı için mail servisin düzgün çalışmayacak hocam ben digital oceanla en az 2 yıl çalıştım aylık 2 bin liraya yakın ücret ödüyordum kessinlikle tavsiye etmiyorum heleki sitelerinizde ki hit çok az zaten Güzel Hostingden Reseller paketi satın alın rahat edin hocam haatta bi digital oceanda hesap açın bi script kurun bide güzel hostingden reseller alıp script kurun sitelerin hızlarına bakın farkı anlayacaksınız

53456 53456 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1174 / 895
  • Ticaret 20, (%100)
bazı firmalar plesk panel ücretsiz veriyor örnek: güzelhosting
belki orasıda ücretsizdir, eğer ücretli ise 5tl gibi bir rakam olması gerekli

smuldur smuldur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** M**
  • Mesajlar 468
  • Beğeniler 268 / 89
  • Ticaret 17, (%100)
Vesta Panel kullanabilirsin ancak bunun için 10 Usd lik paketi alman gerekiyor.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al