brba Elbet zıt görüşler olacak ki bunlardan bir tanesi benim düşüncem, şahsi düşüncem aslında o kadar da önemli değil ama ben düşündüklerimi yansıtmak isterim. (Not: Sizin bu düşünceyi desteklediğinizi bilmiyorum, bu yüzden size bir şey demiyorum :) )
Domain uzantısının önemi var mıdır ?
Bu sorunun cevabı koskoca EVET'dir. Neden derseniz eğer, arama motorları tarafından alışılan ve uyarlamalarını, alt yapısını bu uzantılara göre düzenlemiş ek olarak çalışma alternatifi sunmuştur. Çalışma alternatifinden kastım SEO'dur.
Siz .com uzantısı ile .win yada .tech yada, yada, yada işte :) Bunları bir arada tutabilir misiniz ? Hem ziyaretçi için bilindik url yapısı ayrıca bazı uzantılar ise ülke destekli olduğu için her ülkede çalışmalar etkili olmaz.
Örneğin ALMANYA ülkesindeki sitelerin çoğu .de uzantılıdır. Yani demek istiyorum ki hobi olarak alıp kullanabilirsin ama yatırım için düşünüyorsan hiç tavsiye etmem konu sahibi arkadaşım. Çünkü bu tür projeler yüksek bütçe gerektirir. Umarım bu söylediklerimden uzantının önemini anlamışsındır. :)
Domain uzantısının önemi var mıdır ?
Bu sorunun cevabı koskoca EVET'dir. Neden derseniz eğer, arama motorları tarafından alışılan ve uyarlamalarını, alt yapısını bu uzantılara göre düzenlemiş ek olarak çalışma alternatifi sunmuştur. Çalışma alternatifinden kastım SEO'dur.
Siz .com uzantısı ile .win yada .tech yada, yada, yada işte :) Bunları bir arada tutabilir misiniz ? Hem ziyaretçi için bilindik url yapısı ayrıca bazı uzantılar ise ülke destekli olduğu için her ülkede çalışmalar etkili olmaz.
Örneğin ALMANYA ülkesindeki sitelerin çoğu .de uzantılıdır. Yani demek istiyorum ki hobi olarak alıp kullanabilirsin ama yatırım için düşünüyorsan hiç tavsiye etmem konu sahibi arkadaşım. Çünkü bu tür projeler yüksek bütçe gerektirir. Umarım bu söylediklerimden uzantının önemini anlamışsındır. :)
Sitenin sağ üst kısmında arama çubuğu var. Başlığınızı kopyalayıp o kısma yapıştırdığınız ve arattığınız takdirde daha önce buna benzer onlarca başlığın açılmış olduğunu ve yüzlerce cevap aldığını; bu cevaplar doğrultusunda da fikir beyan edenlerin büyük çoğunluğunun uzantının fazla önem arz etmediği yönünde yorum yaptığını göreceksiniz.
seoçalışmayan.com u seocalışan.win herzaman geçecektir kardeş com,net,org bunlar alışılmış domainler google gözünde ilk göz ağrıları ama unutma kimse evladını ayırmaz:) win da googlenin bir parçası :) al gitsin
SerkanALAZ Benim biz uzantısı ile de tutan ve para kazandıran sitem oldu fakat aynısını com uzantısı ile de denemediğim için uzantının ne kadar önem arz ettiği konusunda net bir yorum yapamayacağım. Eğer kısa vadede para kazandırsın diye düşünülüyorsa farklı uzantı gayet tabi olabilir ama yatırımlık düşünülüyorsa kesinlikle com uzantısının alınmasından yanayım. Sahibiyle iletişime geçildiği zaman talip ölücü değilse ve sahip çılgın teklifler beklemiyor ise uygun miktarda anlaşılıp ticaret yapılabilir.
Yorumlarınızı dikkate alacağım. Zaman ayırıp fikrinizi sunduğunuz için teşekkürler...