hayran adlı üyeden alıntı

Valla bende yemedim içmedim netten kazandık ettik arabamı değişeceğim yaşım daha 20 altımda skoda felica var 95 model bu aracımı satıp yada takas ile golf 5 almayı düşünüyorum. yakıt konusunda yakıyor diyorlar ama kafaya koydum :) sanada tavsiye ederim,


Golf 5'in yaktığı her kuruş helaldir :) tipiyle alakasız şekilde deli gibi yol tutan taş gibi sağlam bir araba. Alacaksan BGU motor kodlulardan al 102bg olanlardan. LPG uyumludur 20 kuruş civarı yakıyor şu an için. FSİ motor lpg uyumsuz ve bütün zevkini alıp götürür, o yüzden 1.6 eski teknoloji motordan şaşma Golf V için en iyi seçenek o. Hatta tüm benzinli VW'ler için en iyi seçenek bence o meşhur 1.6 hitler motor,AFT olur AKL olur BGU olur hepsi aynı temelli zaten, haa yakıt sorun değilse 1.8T AGU motor zevkine doyum olmaz ama daha teferruatlı ve masraflı işte.

Konuyu açan arkadaşa da : Fluence'den uzak dur, ilk babam sürmüştü traktör gibi araba demişti inanmamıştım, sonra yeni kasa Corsa sürmüş şu bile ondan 10 kat iyi demişti :) bir sürdüm ki gerçekten takoz gibi araba. Linea en ayar olduğum modellerdendir ama o bile Fluence'den iyi :) o araba o paralara nasıl satılıyor anlam veremiyorum zaten, insanlar sürmeden mi alıyor acaba, Toros'un bile bir karakteri zevki var Fluence de o bile yok.

Güncel piyasa fiyatlarını takip etmiyorum bir süredir ama : Focus , Auris, Jetta-Golf, Passat, i30 , Civic , Octavia arasından birini seç. Tamamı piyasası olan, parçası kolay bulunup ucuza alınan (Toyota parça durumu farklı biraz ama aralarında en uzun ömürlüsü de o aslında) , sorunsuz sıkıntısız baş ağrıtmayan araçlardır. Sedan alacaksan lpg uyumlu benzinli motorlarını al masrafı az olur yakıtı ise dizel ayarındadır, dizel gibi hassas davranmak zorunda kalmazsın. Aynı paraya şunlardan birine sahip olmak varken Linea falan bakma derim, hepsi Linea ve Fluence'den 5 gömlek üstün araçlar.