JimmyJoker öncelikle şimdiden hayırlı uğurlu olsun ve Allah gönlüne göre versin. Genç olmamızdan dolayı (aramızda yaş farkı yoktur muhtemelen) elbette alacağımız aracın spor bir araç olmasını istiyoruz.
Benim ilk aracım tek özelliği klima ve hidrolik direksiyon olan Renault R19 HB'di. 3-4 aylık oynamayla arabayı resmen baştan yaptım görenin dibi düştüğü içiyle dışıyla pırıl pırıl bir araç haline geldi. Yalnız 1 sene içerisinde 10.000 TL spor görünüm / motor masrafı vs yaptım. Ortalama olarak 20.000 KM yol yaptım o araçla ve yakıt olarak da baya üzmüştü.
Aslen ben acayip BMW hastasıyımdır elimde 30.000 TL kadarlık bütçe vardı, O mu bu mu derken hiçte spor görünüşü olmayan bir araç olan Fiat Albea'yı aldım (23.000 TL). Bendeki 1.2 modeli ve standart bir araçtan tüm bekleyebileceklerinizi sunuyor. Parçası taksiciler sağolsun Tofaş'dan farklı değil, 10.000 KM'dir kullanıyorum 1 TL masraf yapmadım.
İşin en güzel yanı ve bu aracı tercih etmemin nedeni yakıtıydı. Baba, ben bundan daha az yakan bir araba görmedim duymadım (bilen varsa yazsın arkadaşlar ben de öğreneyim :D) 1.99 TL litresi olan LPG ile 40 LT depoyu 80 TL'ye doldurur 450 KM klima açık yol yaparım.
BMW'si olan arkadaşlarım var hafta sonu hariç neredeyse arabalarını hiç kullanmıyorlar. Ben toplu taşımadan çok daha ucuza o trafikte klimalı işe gidip geliyorum ve tüm hafta işe git gel masrafım 20 TL'yi geçmiyor (İstanbul E-5). Demem o ki istersen Albea olmasın alacağın araç ama şekil şemal ekstrem konfor yerine ikinci eli hızlı ve yakıt sarfiyatı minimum olan sorun çıkartma potansiyeli en düşük araçlara yönel. Hem cebinde ekstradan paran kalsın hem de kullanırken karlı kullan, millet arabasını garajdan çıkartmazken sen arabandan inme.