Klavuzer adlı üyeden alıntı
Hocam siteye üye alımlarında ince eleyip sıkı dokunuyoruz. Eğer bizim sitemizde bulunan herhangi bir firma tarafından dolandırılan olursa sorumluluk bize ait. Bu riski saydığınız firmalar alabilir mi? Ben alıyorum. Çünkü forumda satış yapan firmalar kurumsal üye rankı alıyor ve bu ranka sahip kişiler tarafından dolandırlan olursa sorumluluk bize ait.
Ayrıca dediğiniz gibi o firmalar gerçekten büyük ve saygın bir yere sahip. *** mesela webmaster ticaretinde 1 numara olmasının sebebi üyelerini artık davetiyeye göre belirlemesi. Davetiye sistemi ile üyelerini kendi oluştuyur. Bu yüzden güzel bir satış ortamı var. Ayrıca *** en ufak bir şeyde affetmeden banı yapıştırıyor.
Wmaracı'da aynı şekilde her üyesini kendi belirliyor ve sıkı bir yönetim var. Her üye öyle elini kolunu sallaya sallaya ticaret yapamıyor.
Bana Oxxi üzerinden mesaj attınız ve hiç tanımadığınız halde. Ben dolandırsam forumunuzda birilerini sorumluluğunu almayı bırakın tanımıyorum dersiniz. Özel mesaj ile reklam yapılmaz hocam önce onu bir söyleyeyim de :)
Ayrıca hiç bir forum kendi üyesini seçmez, seçemez, seçmemeli. Üyeler forumu seçerler ve üye olurlar. ***'da da bu böyledir, wmaracı'nda da.
***'da davetiyesi olan herkes üye olabilir, yönetim de aksi bir durum olmadıkça üyeye bir şey yapamaz.
wmaracı'nda da kimlik onayıydı en son sanırım, kimliğini onaylayan herkes üye olur ve aksi durum yaşanmadıkça yönetim bir şey yapamaz.
Demek istediğime gelecek olursak; forum yönetiminin ilk başlarda özellike üye seçme gibi lüksü olamaz. Üye ile ziyaretçi farklı şeyler zaten.
Üye: Foruma kayıt olan ziyaretçi.
Ziyaretçi: Foruma kayıt olmayan kişi.
Üye diye tabir ediliyorsa zaten sizin seçiminiz dışında olmuştur ve çoktan kayıt olmuştur. Yani siz seçmemişsiniz o sizi seçmiştir.
Umarım anlatabilmişimdir.
Bu arada forum teması hoş duruyor fakat üye azlığı nedeniyle kayıt olmamayı tercih ettim ben. İlerleyen zamanlarda tutunabilirseniz -ki öyle görünmüyor üzgünüm- kesinlikle üye olacağım.
Sevgiler,
İyi çalışmalar.