SertacYANIK "Bazen piyasayı öldürmek lazım." demişsiniz ya ben bunun üzerine bir söz söyleyemek istemem. Düşüncelerimin bu forumda da özümsenebileceğini sanmıyorum. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu forumda yer alıpta bilişim/ajans/tanıtım/reklam sektöründe kalacak veyahut şöyle yazayım "kalabilecek" adam sayısı nedir bilemiyorum bile...

Piyasanın dinamiklerini piyasa kendisi belirler. Ama piyasa oyuncuları bindikleri gemiyi parçalayacaklarsa sorun yok. Herkes boğulacaktır. Her şirket parayı umursar. Bunun tersini düşünemezsiniz. Bu çok yanlış bir tespittir. Benim amacım kendimce bu işlerin birer iş olduğudur ve illegal yapılmaması gerektiğidir.

Herkesin bir ticari anlaşıyı var. Ben kimseyi kendisini sorgulamasına adına telkinde bulunamam. Ben işimi yaparım paramı alırım. Bu paranın az mı olacağı çok mu olacağı değişkendir ve kimseyi ilgilendirmez. 5000,00 TL para bir iş adamı için 3 tane çalışanı için aylık maaşıdır ve çok önemlidir. 5000,00 TL para bir iş adamı için gece sonunda çorbacıda içtiği işkembenin parasıdır umursamaz. Verdiğim örnekte basit sıradan bir örnektir.

Ben bu konuda ile ilgili olarak daha fazla bir şey yazmayacağım. Herkes yaptığı işin kalitesine göre çevresine göre para kazanır. Allah herkese bol kazanç nasip etsin.