SunSky adlı üyeden alıntı

Peki üstteki soruma bir cevabınız var mı hocam, yorumunuzu gayet açıklayıcı buldum, konudaki problemi aştım sanırım. Şuan biraz paragöz anlaşılmış olabilirim ama ilerki yaşamımda siyasetle ilgilenmek istesem aç mı kalacağım onu çözemedim. Tamam devlet önemli, siyaset yapacak adam parayı düşünmemeli ama yani ne biliyim, en basitinden bir takım elbise almaya bile para bulamayacağım bu konuya göre :)

Cevapladım :) yukarıda tekrar bakabilirsin.

Siyasetle nasıl uğraşabileceğine bağlı bu aç-tok kalman. Benim davam var diye girişirsen aç kalırsın :D ama bir yandan işini yaparken bir yandan da siyaset kovalarsan işinin önü açılır, siyaset çevre demektir doğru yerde olursan ihale imkan rant sonsuz potansiyel demektir.

Misal bir ara dini bir cemaat yapılanmamız vardı, öyle net bir amacımız yok dinimizi öğrenmek öğretmek öğrencilere destek olmak kütüphane açmak bir yandan da yaşamımızı dinimize uygun sürdürmek (fetö gibi mi desem ışid gibi mi, hocamızın hücresiydik onun bir kaç arkadaşı vardı onların da bizim gibi genç 15-20 yaş arası hücreleri vardı, ama bir amaç yoktu dediğim gibi ya da daha bize tebliğ edilmemişti ) . Tabi maddi sıkıntılarımız vardı, ileri gidemiyorduk, kurban derisi toplamayla gelen paralar da bi halta yaramıyordu, bizim hocamız abimiz yüzünü kızarttı gitti malum partiye 1 ay kadar takıldı, bir kaç sefer topluca beraber gittik, sadece 1 ay sonra 4-5 sitenin elektrik işlerini aldı, kendimize kaynak yaratmış olduk bu sayede. Bunlar dindar çocuklar ekmeksiz kalmasınlar dedi partiden büyükler :) Nihayetinde bu parti teşkilatlarında hep menfaatçiler doludur, vermeden almak Allaha mahsustur çizgisiyle hareket ederler, birileri onlara inşaat verir, onlar da parti içerisinden birilerine inşaatın işlerini paylaştırır, pastadan herkes pay alır. Yani illa her partiye takılan gider belediye ihalesi alır gibi bir şey yok. Ortaya her vakit bir pasta konur teşkilatta paylaştırılır, günün sonunda herkes memnun olur.

Ek Olarak: Bak mesela, ben RP zamanından beri particilik nedir gördüm yaşadım bire bir deneyimledim. İş parti ötesine çıkmıştı okul mgv ev okul mgv ev, MGV hayatımızın bir parçasıydı resmen, arkadaşlarımız yaşantımız her şey parti ile aynı doğrultudaydı çünkü bir dava güdüyorduk. Allah var o dönemlerde para işi falan hiç yoktu, zaten bu tür ideolojik partilerde para işi dönmez, hele radikal islamcı bir partide paranın p si konu edilemez. Neyse bu parti kapandı Fazilet zamanı biz de Pendik'e taşındık, yine partiye gidip geliyorum ortaokul yıllarımda, belediye bizde başkan partiye haber salıyor, x tuvalet x otopark işletmeleri verilecek, bizden birileri alsın, içeride kime teklif ediyorlar hak geçer günahtır söz olur arkamdan konuşturmam diye itiraz ediyorlardı, yahu o zaman gençlik kolları alsın diyorlardı, gençlik kolları karşı çıkıyor bu vebale giremeyiz diyorlardı :D :D dava böyle bir şey işte.

Aradan zaman geçti partiler evrildi falan eş dost arkadaş illa gelin gelin gelin abilerimiz falan da devreye girince başladık yeni modeline gitmeye, abartısız söylüyorum ki bu haramdır diye kimsenin almadığı yerlerden 10 kat değersiz işler için kavgalar edildiğini gördüm. İlçedeki tüm kan emiciler aynı yerde toplanmış zaten, düşünün belediye başkanıyla yüzyüze gelmek kendini göstermek hatırlatmak ( yarına yatırım bunlar) için 10. kattan zemin kata başkanın bindiği asansöre yetişmek için elde ayakkabı koşan trilyoner adam gördüm, zaten bu olaylar yüzünden partiden çıktım, ki bir çok kişi ayrıldı o zamanlar, fetönün de payı var biraz, mahalle başkanı bile gökten inme atamayla gelince, kimsenin tanımadığı biri olunca bir çok insan isyan edip partiyi bırakmıştı. Kalanlar da menfaatçiler oldu zaten. Hala safı safına dava güdenler de vardır aralarında ama hem sayıları çok az hem de gerçekten çok saf insanlardır.

Para için gireceksen ahlaki değerleri olan ideolojik amaçları için bir araya gelen insanların oluşturduğu bu tür partilere hiç yanaşma aç kalırsın :D bi bardak çayı 6 kişi paylaşırsınız lkasklijasg menfaatime bakıyım diyorsan adres merkez partilerdir, müteahhitlere bak hangi partiye gidiyorlarsa oraya git, bu işi en iyi onlar biliyor :D :D :D hayatta adres şaşmazlar