Şöyle birşey var;
Siz ne kadar dikkat ederseniz edin, bir şekilde bulaşır. Trafikte de durum aynı değil midir zaten? Siz ne kadar dikkatli olursanız olun, ne kadar dikkatli araç sürerseniz sürün, bir başkası gelip çarpıverir...
Siz dikkatlisiniz, virüslü bir web sitesi var ve virüs programınız Kaspersky değil ya da yetersiz ( :p ), o virüs illaki bulaşacak size... :) Kaspersky varsa bulaşmıyor tabi :D
Siz ne kadar dikkat ederseniz edin, bir şekilde bulaşır. Trafikte de durum aynı değil midir zaten? Siz ne kadar dikkatli olursanız olun, ne kadar dikkatli araç sürerseniz sürün, bir başkası gelip çarpıverir...
Siz dikkatlisiniz, virüslü bir web sitesi var ve virüs programınız Kaspersky değil ya da yetersiz ( :p ), o virüs illaki bulaşacak size... :) Kaspersky varsa bulaşmıyor tabi :D
Bunun çevreyle pek alakası yok ama. Her şey insanda bitiyor.
- Facebook'ta her önüne gelen uygulamayı kuruyorsan,
- Her türlü crack warez tarzında sitelerde geziyorsan ve indirdiğin programları kuruyorsan,
- Arkadaşlarından evlerine gidip Usb'ye dosya aldığında bunu virüs programıyla taratmıyorsan,
- Kullandığın virüs programın lisanssız(korsan) veya ücretsiz(ucuz etin yahnisi misali, ücretsizlerin sistemi iyi koruduğuna inanmıyorum) ise,
- Hala MSN kullananlar varsa ve MSN üzerinde gönderilen dosyaları virüs taramasından geçirmiyorsan,
- Atakan'ın dediği gibi kaliteli antivirüs programı (Benim için en iyileri Kaspersky, Eset ve Avira) kullanmıyorsan, vs vs.
Bu liste böyle uzaaar gider. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Bunları ve buna benzer hataları yapmaya devam edenler, ortalıkta "Bilgisayarıma virüs bulaştı. Ne yapmam lazım. Yardım edin." gibi isteklerle daha çok dolanırlar etrafta. Hiç virüs derdim olmasın diyorsanız da GNU/Linux kullanacaksınız. Antivirüs muhabbeti yapmanıza gerek kalmayacak. Ben onu kullanamam diyorsanız da Windows'ta önleminizi almak zorundasınız. Bunun başka alternatifi yok.