wildturk1 adlı üyeden alıntı

1 TBMM sinde Gurubu Bulunmayan Yani 20 Millet vekilinden Az Vekile sahip olan hiç Bir Parti Hazineden Hiç Bir Şekilde Destek Alamaz

2 Parti Binaları ve Paarti Çalışanların Giderleri Maaşlari Vs. yeme İçme Gibi Unsurlar Yine O İlde ki İlçede Ki Parti Üyelerinin Katkılarıyla Karşılanır Yada Millet Meslisinde Grubu Olsa Dahi Bu Düzenli Para Demek Değildir Parti Genel Meclisi Lürfedip Gönderirse Gönderir ki Bu nadir Bir Durumdur

3 Siyaset Gecinmeni Sağlayacak Bir Kapı Değil Devlet Vatan Millet İçin Siyasi Görüş Üreteceğin Fikir Beyan Edebileceğin Bu Doğruluğuna İnandiğin İdealler ve Fikirler İçin Savaşacağin Bir yerdir

4 MilletVekili Dahi Olsan Ekmeden Biçmek Allaha Mahsustur Secim Zamani Eğer aday Adayi Olacaksan Partilerin Açıkladiği Aday Adayliği Başvuru ücretlerini ki Bayanlardan 2500 erkeklerden Partiye Göre değişir 10 bin ila 20 bin arasinda partiye aday adayi oldugunu göstermen için yatirman lazim eğer eskaza aday gösterilirsende bulunduğun ilde ki tüm secim giderlerini karşılaman ve buna 150 ila 200 bin büyük illerde bu rakam 1 milyona kadar çıkar partin için bu giderlerin karşılanmasında sana büyük görev düşer

5 vekil oldugunda Alacağın maaş giderlerine yine yetmeyecektir secildiğin ilden sana muhtemel hergün gelen dertli kederli ihtiyaci olan devlet anamdir babamdir diye yola cıkan hastasi borcu için gelen sana ve partine oy veren hemşerilerinin dertlerini dinleyip dinlediğin dertlere derman olman lazim bunun yaninda bulunduğun ilde ki saallasan müdüre değen ve seni ziyarete gelen yada ankaraya gelmişken birde senin yanina uğrayip TBMM sinin havasını koklamak çayi çorbayi yemeğide aradan çıkarmak istiyen herkezin TBMM lokantasından senin namı hesabina yenen ortalama ücretleri 1 tl den başlayan ay sonunda 500 kişi ağirlamış olsan ortalama 5 tleden 2500 tl yapan ücretleride karsılaman lazim

ve herşeyden önemlisi bu vatanla milletle gönül bağın yoksa sırf imkanin var diye o koltukları işkal ederek doğmamış bebeklerin yetim haklarını türkiyenin 81 vilayetinde ki yurtlarda anasız babasız büyümek için devletinden aş eğitim ve iş bekleyecek olan bu sabi sübyanların haklarını yememek için şerefsizlik yapmayacak kadar kanı bozuk olmamak lazim şerefsiz oldukdan sonra öz kardeşinin hakkını bile yersin ki o yetimlerin hakkı sana çerez gelir sadece bir örnekti :)

Hocam bilgilerinize canı gönülden teşekkür ederim, sonda baya sert konuşmuşsunuz da ben üstüme alınmadım :), çünkü üstte de belirttiğim gibi bana memur maaşı gibi bir maaş yetecektir. Tekrar üstte de dediğim gibi benim amacım koltuk doldurayım, para yağsın değil, hedeflerimi gerçekleştireyim, vatanın fevkalade olacağını düşündüğüm görüşlerimi halka açayım ve yeri gelirse yöneteyim.

Yoksa amacım sadece siyaset yapmaktır, ben şu anda gelecek belirleme faslındayım, yaşım geldi, seçim yapma konusunda problem yaşıyorum, birçok meslek dalı arasında sıkışıklık çekiyorum, istediğim meslekler arasında uçurumlar kadar fark var, biri bir konuyla alakalıyken diğerinin o konuyla yakınlığı bile yok. O nedenle böyle bir konu açma gereği duydum. Ben bir iş yaparsam o işi tam yaparım. Eğer yapmaya baş koyduysam, o işe canımı katarım, ama işte iş bana can katacak mı o da önemli biraz, şimdi ben bugün siyasetçi olacağım desem, ankara siyasal fakültesine gitsem, tabiri caizse köpekler gibi çalışsam, aday olsam şudur budur, ama 5 kuruş kazanamazsam bu bana koyar açıkcası, dediğim gibi ben vatanımı milletimi geleceğe taşımayı düşünüyorum ama hayatta kalmak da 1. dereceden önem arz eden bir ihtiyaç. O nedenle para konusu açtım, kusur ettiysem affola.

Bununla beraber, yazınızda 4,5. maddeler beni benden aldı :), fikir beyan etmek, devlet koltuğuna çıkmak o kadar para gerektiriyorsa biz ne yapacağız, bu halk nasıl siyasete atılacak ki. 1 milyonu kim kaybetmiş de ben bulayım.

Size bir sorum olacak, bana tavsiyeniz nedir, kısaca bu yoldan dönmem midir, ben dönmeyi düşünmüyorum, paran var mı derseniz, yok, açık ve net. Ama bunca bakan, başbakan, cumhur başkanı vs. milyoner miydi ben anlamıyorum ki.

Kendimi geliştirmek konusunda kitaplar aldım, konuşma vb. şeylere de katılmaya çalışıyorum ama bu emekler çöp mü kısaca. Devletin çoğu yerindeki kır saçlı adamlar gibi benim de saçım ağarana kadar çalışıp, yaş kemale erdikten sonra mı siyasete girmem lazım, belkide ülkemizin başına gelen dertler gençliğin siyasete el atamamasındandır, ne diyor marş'da "fatihin istanbulu feth ettiği yaştasın !" ama o yaşta anca oyun oynuyoruz şuan. Ne yapacağız bilemedim.