valla bu düşünce bana hiç hoş gelmedi ne yalan söyliyim. ileride ailemle eşimle mutlu mesut yaşayayım hedefleri herkesin var emin ol. ama " olursa olur, olmazsa da yine elimden geldiği kdar çabalarım " diyen biri, siyaset ile haksız kazanç elde edip bu hedefi gerçekleştirirse, diğer insanlara yazık olmaz mı :)
her zaman düşündüğüm tek şey;
bir para için emek harcayacaksın. illa siyasete falan bakmaya gerek yok, yolda yürürken bile sen x'in torunu değil misin, şu yardım erzağını al da eve götür diyen bi amcaya rastladığımda derim ki " amca ihtiyacımız yok, istersen ihtiyacı olan birini bul ona ver ya da ben bulayım götüreyim. " ohh be havadan makarnalar sucuklar salamlar geldi diyip eve götürmek gibi.. sırf birinin torunu olduğum için. halbuki herkes birilerinin torunu :)
not olarak eklemek istiyorum arkadaşlar. konu sahibine de bir lafım yok yanlış anlamasın, genel konuşuyorum,
bir hastanede torpil yaptırıp muayeneye 2 sıra önde girmek ne kadar masum görünüyor değil mi? işte o torpil zihniyeti öyle bir yerleşiyor ki insanların zihnine, hastanede torpilsiz iş yürümez düşüncesine kadar gidiyor. daha sonra torpil normalleşiyor insanlar için. torpil yapan yapmayan değil de, daha az ya da daha çok yapan insanları görüyoruz artık. ve hastanedeki torpilden savcılıktakine, karakoldakine, meclistekine, bilmem nerdekine kadar gidiyor olay. GÖZ GÖRE GÖRE.
işin en temelinde, yaşanılan sıkıntıların, kötü örgütlere bulunan elemanların, olmayacak işlere bulaşan hiç beklenmedik adamların bu işleri yapması tam da bu alt yapıya dayanıyor.
kendinize iyi bakın :)
her zaman düşündüğüm tek şey;
bir para için emek harcayacaksın. illa siyasete falan bakmaya gerek yok, yolda yürürken bile sen x'in torunu değil misin, şu yardım erzağını al da eve götür diyen bi amcaya rastladığımda derim ki " amca ihtiyacımız yok, istersen ihtiyacı olan birini bul ona ver ya da ben bulayım götüreyim. " ohh be havadan makarnalar sucuklar salamlar geldi diyip eve götürmek gibi.. sırf birinin torunu olduğum için. halbuki herkes birilerinin torunu :)
not olarak eklemek istiyorum arkadaşlar. konu sahibine de bir lafım yok yanlış anlamasın, genel konuşuyorum,
bir hastanede torpil yaptırıp muayeneye 2 sıra önde girmek ne kadar masum görünüyor değil mi? işte o torpil zihniyeti öyle bir yerleşiyor ki insanların zihnine, hastanede torpilsiz iş yürümez düşüncesine kadar gidiyor. daha sonra torpil normalleşiyor insanlar için. torpil yapan yapmayan değil de, daha az ya da daha çok yapan insanları görüyoruz artık. ve hastanedeki torpilden savcılıktakine, karakoldakine, meclistekine, bilmem nerdekine kadar gidiyor olay. GÖZ GÖRE GÖRE.
işin en temelinde, yaşanılan sıkıntıların, kötü örgütlere bulunan elemanların, olmayacak işlere bulaşan hiç beklenmedik adamların bu işleri yapması tam da bu alt yapıya dayanıyor.
kendinize iyi bakın :)
Hocam siz orada yazdığımı şu anlamda anlamamışsınız, benim yazış kabiliyetim biraz azdır da ondan büyük ihtimalle; ben eğer ki bir bakan konumuna seçilirsem fikirlerimi gerçeğe dökerim anlamında dedim, seçilemezsem de Allah kerim seçilene kadar çabalarım, nasıl partiler seçilmek için vaadler veriyor, hizmetler yapıyor, ben de o manada dedim, yoksa zevk için yapmak gibi bir amacım yok.
Torpile gelirseniz siz gibi ben de orda torpil olmadan olmaz, burda torpil olmadan olmaz diyenlere kin güdüyorum ama ne yaparsınız, adamlar yolunu oturtmuş, benim yolumda torpil, haram mal, yalan, halka ziyan olmaz, bunu da şimdiden söyleyeyim.
Baştan beri dediğim gibi ben konuda yanlış anlaşılmaktan korkuyordum, ama anlaşılıyorum yine de :), benim ilerde ev almak ve evi geçindirmek gibi bir zaruretim var, belki şuan herkesin var diyebilirsiniz ama benimki ciddi anlamda bir zaruret, ben eğer şu anda kararımı veremez, mesleğimi doğru seçemezsem ilerde sürüneceğimden eminim, siyasetçi olmak istiyorum fakat siyasetçi olana kadar ne yapacağımı bile kestirmiş değilim, min. 25 yaşında aday olunuyor, 25 yaşına kadar nasıl para kazanacağım, hadi onu geçtim, 25 yaşında seçilemedim, sonraki yıllarda ne yiyip içeceğim, ben vatanımı milletimi toprağımı yurdumu düşünüyorum tekrar tekrar arz ettiğim gibi, ancak yaşam kaygım da devam ediyor, ben halkı savunacağım ama her bireyin olduğu gibi ben de şuan halktan biri olarak soruyorum size.