URL sistemi Utf-8 ve IDN standartlarına sahiptir. Türkçe karakter söz konusu olduğu zaman PUNYCODE sistemi devreye girer.

Eskiden herkes bilgisayardan internete bağlanır ve sadece ie ve safari varken (sonradan firefox, chrome vb) işler bir nebze kolaydı ama şuan çok fazla cihaz var çok fazla medya(tablet, telefon, tv, saat vb) var. O yüzden uluslararası standartlara yakın durmak daha güvenlidir.

Ben yerinizde olsam yazılım sistemi içinde Türkçe karakterlerden @infstok kullanıcısının da belirttiği gibi kaçınırdım. Root domain içinde IDN alan adı tercih edebilirsiniz.

Örneğin "Merhaba Dünya" adlı bir projeniz var. Bu projenin adı ise "merhabadunya.com" olsun. Bunun sayfa değerlerine Türkçe karakter vermek yerine "merhabadünya.com - (xn--merhabadnya-0hb.com)" tercih edebilirsiniz.

SEO açısından sayfanın başlık ismi halen çok değerlidir. TITLE bilgisi veritabanınız içinden sayfa adı olarak gelsin. Bu IDN alan adı ve TITLE bilgisinin veritabanından gelmesi url değerlerinde Türkçe karakter bilgisinden daha değerlidir. Projenin stabil çalışması daha garantilidir.

Son olarak uluslararası işlerde örneğin ingilizce siteniz içinde aynı yazılım alt yapısını kullanırsanız ve sorgularınızda bir şekilde yine türkçe karakter çıkarsa bunu yabancı kullanıcılar garipseyebilir. Tanımadıkları bir değer ve şekil insanları şüpheye düşürebilir. Bazı antivirüs ve kurumsal firewall yazılımları url adresinizi şüpheli görebilir ama istenmeyen durumlar (engellenme, sahte virüs uyarısı) yaşanabilir.