15 Temmuz öncesi bir çok hatalı söylemim oldu, bazı şeyleri düzeltmek istiyorum, forum yönetimi de bunu siyasi olarak algılayıp silmezse sevinirim. Forumda yazdıklarımdan dolayı sorumluyum ve bu konuda bu açıklama hakkına sahibim diye düşünüyorum. Siyaset ötesi bir durum var, bir çok hatalı söylemim oldu, hem kalbini kırdıklarımdan özür niyetine hem eğer söylediklerimle fikirlerini etkilediklerim varsa hataları düzeltmek amacıyla bu konuyu açmam gerektiğini düşündüm.

YPG konusunda bir kaç kez buradan arkadaşlar ile Suriye meselelerini konuşurken savunmuştum, o dönemler bu yapının Işid vs. karşısında kendini savunuyor olması beni vicdanen etkilemişti ve devlet politikalarının dışında yorumlar yapıp bu düşüncelerimi söylemiştim. Hatta aksini iddia edenlerle tartışmıştım. Büyük ihtimalle hem yoğun Erdoğan düşmanlığım yüzünden hem de olan biteni enine boyuna genişçe ölçüp biçmeden bu yazıları yazdım. Devletin tüm açıklamalarını, hükümetin tüm söylemlerini ön yargı ile peşinen yalan kabul ediyordum. Zaten hataların sebebi de bu ön yargılarım, ezbere peşin fikir yürütmelerim.

15 Temmuz sonrası bir çok konu hakkında fikirlerim çok değişti çünkü kimlerin neler yapmak istediklerini hep beraber yaşayarak gördük, bugün bu saatlerde ise YPG 1 askerimizi şehit edip 3 askerimizi yaralayan hain bir saldırı gerçekleştirdi. İnatla Fıratın doğusuna geçmeyerek başka bir etnik bölgede hakimiyet kurmaya çalışarak art niyetlerini açık açık gösterdiler, yani halkını korumak isteyen amacı sadece kendini savunmak olan bir yapı olsa Fırat doğusuna çekilir ve o bölgede halkının yaşımını korumaya devam ederlerdi, bunun yerine birilerinin emirlerini uygulayarak ısrarla Türkiyeyi zor durumda bırakmaya savaşa zorluyorlar. 15 Temmuz ne ise 25 Aralık ne ise YPG de aynı şeyin bir diğer ayağı. Ben bu konularda yaptığım yorumlar yüzünden büyük utanç içindeyim. Biliyorsunuz 25 Aralık olayını da gerçek kabul ediyordum, artık o konu hakkında da düşüncelerim değişti, hiç bir şüphe duymuyorum ki doğru değiller. Zaten mantıksızca kamyon kamyon paradan bahsediliyordu, ben de o kadar değildir belki ama vardır diye yalanlara sarılıyordum, Erdoğan düşmanlığı yüzünden gitmesi için bunu fırsat görüyordum belki de bu yüzden böyle yaptık. 15 Temmuz sonunda gördük ki tüm dünya bir anda bir olup yaşadığımız yüzlerce insanın hayatına malolan net bir olayı yalanmış gibi göstererek asıl niyetlerini açığa çıkardılar. Erdoğan'ı istememelerinin sebebi de baskıcı olması falan değil, bu halk batının umrunda değil, onların menfaatine değil ülke menfaatine yönelik hamleler yapması işlerine gelmedi.

Asker polis hakkında da bir sürü eleştirim olmuştu, suçladığımız neredeyse herkes 15 Temmuz sonrası Fetö'den tutuklandı, darbe öncesi devlet dediğimiz absürt olaylarla suçladığımız herkes bu terör örgütünün bir üyesi olarak kasıtlı bir şekilde bunları yapmış, halkın bir kısmını devlete düşman küs hale getirmiş. Ben açıkçası fetönün bu kadar fazla adamı olduğunu hayal dahi edemezdim, dolayısıyla kendi suçlarını onların üstüne yıkıyorlar diye düşünüyordum, hayali büyüklükte bir örgüt tarifi bu diyordum, yanıldığımı acı tecrübelerle öğrendim.

Hepinizden özür diliyorum, tartıştıklarımdan da bana bu tartışmalar sırasında destek verenlerden de. Nihayetinde bir vatandaşın ötesinde bilgi sahibi değilken ezbere çok kez ahkâm kestim, bu çok büyük bir aldatılma imiş. 15 Temmuz sonrası bunu aslında açıkça yazdım fakat çok da detaya inmemiştim, Erdoğan'a bakışımın değiştiğini takip eden arkadaşlar bilir, bir ölçüde kibir yaptığımdan dolayı Darbe oldu da korkudan böyle yapıyor dememeleri için ( ki söyleyen oldu bunu) bazı hatalı söylemlerimi de inatla gerçek olmadığı halde devam ettirmiştim. Şimdi bu fırsatla söylemek istediklerimi burada sizinle paylaşıyorum.

Bunları yazmamın bir diğer nedeni geçmişte forumda yazdıklarımdan dolayı bugün ifadeye çağrıldım, ifade dışında yaklaşık 5 saat polis arkadaşlar ile bu konuda sohbet ettik, nihayetinde bu örgütlerle bir bağımın olamayacağına ikna olduklarında fikirlerim konusunda nerelerde nasıl yanıldığımı, hangi konuların aslında ne olduğunu üşenmeden anlattılar ve dışarıdan bakarak önceleri suçladığım insanların aslında gerçekten memleket sevdalısı olduklarını gördüm. Bir çok an söylediklerimden yazdıklarımdan, yanlış düşüncelerimden utandım. Yani düşünün beni dinlemezler bile diye düşündüğüm insanlar, örgütle işi olacak biri olmadığımı görüp saatlerce yanlışlarımı hatalarımı düzeltmeye çalışıyor, bunu da samimiyetle yapıyor.

Herkesten özür dilerim.