İnsanların görüşleri değişebilir. Bir gün önce olumlu sandığımızı bir gün sonra olumsuz olarak düşünebiliriz veya tam tersi olabilir. Bir kıvılcım dahi düşüncelerin değişmesini sağlayabilir. İnsanız hepimiz, bunlar gayet normaldir. Fakat insanların vatanına ihanet edercesine konuşması, milleti hor görmesi (özellikle yüzde ellilik dediğimiz kısımın aşağılanması), sırf şu anki hükümet nedeniyle devletin doğrularına da yanlış demesi veya bunun gibi şeyler kabul edilemez.

Daha önce forumda çok sert tartışmalar da yaşadık. Muhakkak kalbini kırdığım arkadaşlar da oldu. Ama çoğundan gidip helallik istedim. Sonra da zaten foruma uğramaz oldum.

Aynı ülkenin vatandaşıyız. Aynı topraklarda yaşıyoruz. Bu ülkeye bir şey olsa inanın bizi başka yerde yaşatmazlar. Bizim, ülkemizdeki mülteciler gibi gidecek bir yerimizde yok, bizi topraklarına alacak ülke de yok. Doğrusuyla yanlışıyla bu devlet bizim, bu hükümet bizim, bu muhalefet bizim, bu millet biziz. Ortada bir yanlış varsa bu yanlışları düzeltecek olan yine bizleriz. Batının şu an istisnasız tamamı üzerimize oynuyor. Son zamanlarda yaşadıklarımız ortada. Tüm bunlara rağmen hala birbirimizle didişmeye devam mı edeceğiz? Kendi insanımızı birbirlerine kırdırmaya çalıştılar beceremediler. Onların ekmeğine yağ sürmeyelim.

Bu arada geçmiş olsun hocam. Buradan şunu anlamış olduk ki iki cümleden ne olur deyip geçmemek gerekiyormuş. Foruma yazdıklarımızdan bile sorumlu tutulabiliyoruz.