ByX adlı üyeden alıntı

Yahu bukadar cabuk donmenin anlami yok Sayın Erdogan hakkinda atip tutuluyordu sıkışinca hemen ozur dilem vs. Vs. Bende yedim Mert olun azicik soylediklerinizin arkasinda durun olacak olanlarida kabullenin polis alincami aklin basina geldi pes dogrusu
Ayaklar baş olcak peh ;)


Dostum bunun korkuyla bir alakası yok, zaten terör örgütü ile bir bağımın olmadığı olamayacağı ortada, yani bu yönde bir çekincem yok zaten ifadeyi de verdim bitti gitti. Mesele gerçekten bazı şeyleri yanlış düşünmüş olmam, şimdi sen diyebilirmisin ki YPG kendi halkı için savaşıyor başka niyeti yoktur ? Ya da diyebilirmisin ki Fetö darbe yapmadı yahut devlet içinde bu kadar güçlü değildir, yine sen diyebilirmisin ki batı bu halkın iyiliği için binbir türlü pislik yapıyor ?

Ben bunların çoğunu böyle yorumluyordum fakat darbe sonrası gördüklerimiz yaşadıklarımız yanıldığımı gösterdi, YPG için git çekil kendi topraklarında dur diyorlar ısrarla diğer etnik grupların bulduğu bölgeleri ele geçirmeye çalışıyor, mesela Işidin elinden YPG bir yer aldığında hükümet tepki gösteriyor biz de Işidi destekliyor hükümet diyorduk, şimdi Türkiye gidip Işidin elindeki bir yeri alıyor YPG buna tepki gösteriyor ama yine Işidle mücadele ediyor mu diyelim, herifler tavşan kaç tazı tut yapıyor, hani dertleri Işid ile mücadele idi, öyle ise neden mücadele eden Türkiyenin yanında durmuyorlar ? Türkiyeyi suçladıkları şeyin aynısını kendileri yapıyorlar. Daha dün bu ülke ordusunun tankına saldırı yaptılar, şimdi nasıl iyi konuşabiliriz bunlar için ? Kendi akılları ile hareket etmiyorlar ki, ABD ne derse onların planlarını işletiyorlar.


Yine devlet içinde buradan eleştirdiğimiz isyan ettiğimiz onlarca şeyi yapanların FETÖ üyeleri olduğu ortaya çıkmadı mı, biz diyorduk ki bunlar beraber yapıyorlar, ama 15 Temmuz gösterdi ki Fetö bu pislikleri halkı devlete düşman etmek için kasıtlı olarak yapmış. Hayatta aklımıza gelmeyecek insanlar Fetö üyesi çıkıyor, her pisliğin her taşın altından Fetö çıkıyor, yaptıkları ortada işte. Bunca pisliği yapan örgütün hangi sözüne neden güvenelim, hükümet karşıtı suçlamaların tamamı bunlara ait değilmiydi ? Fetö halkın iyiliğini istiyor olsa tankla topla tüfekle halka saldırırmıydı ?


Fetö, Pkk/Pyd/Ypg, Işid aynı anda saldırıyorlar, bir yandan biriyle diğer yandan ötekiyle uğraşıyoruz, yetmiyormuş gibi batı tüm halkın kabul ettiği Fetö eliyle yapılmış darbe ortada olduğu halde, sanki hükümetin senaryosuymuş gibi suçlamalar yapıp destek olmuyor, Amerikaya ver şu adamı diyorsun vermiyor, özellikle farklı kimliklerin olduğu noktalarda sürekli bombalar patlıyor, siyasi bir parti liderine suikast girişiminde bulunuluyor. Hepsine bakınca hiç mi bir şey görmüyorsunuz ?

Burada korkacağım hiç bir şey yok, Erdoğan hakkındaki hakaret davalarının tamamı geri çekildi, eleştirilerle ilgili tek bir soru bile soran olmadı zaten eleştiri kanunen serbest, YPG ile ilgili söylediklerim hakkında ise nedenini sorup cevabını aldılar, terör örgütü ile bir alakam olmadığı da ortada, ifade sonrası serbest bırakıldım. Yani bu konu hepsi gerçekleştikten sonra, herhangi bir korkacak durum yokken açıldı. Korktuğumdan dolayı değil, gerçekten yanlış yorumlar yaptığımdan bazı şeyleri yanlış yorumladığımdan vicdanen bu konuyu açma gereği hissettim, nihayetinde söylediklerim yüzünden fikirleri değişenler de olmuş olabilir ve bunun vebali benim boynumadır, bu yüzden böyle bir şeye ihtiyaç duydum.