1- Kedi tüylerinin dökülmesine pek çözüm bulunmuyor. Tatlılığı herşeye bedel bu minik hayvanların :)

2- Yavrudan kasıt 0-3 aylık yani tek elle tutulacak kadar küçük ise daha yavru olduğu için geceleri bu tarz hareketler ve sürekli gece ayakta oluşu normaldir. Alışmaya ve etrafı anlamaya çalışıyor.

3- Bazı kediler kendisinin sevilmesini her ne kadar sevsede çok fazla sevgiyide sevmezler. Bizim kedimiz 2.5 yaşında, bizde sokaktan bulmuştuk henüz 2 haftalık iken. Eve aldığımızdan beri sürekli dediğin gibi ısırıyor tırmalıyor. Halbuki başka kediler sahiplerini çok fazla çizmez ama işte cins değil mi, yapıyor :)

Ayrıca eğer dişi ise yetişkin olmaya yaklaştıkça miyavlayabilir, bir yerlere sürtünüp size birşeyler anlatmaya çalışabilir. Eğer sokakta yaşamaya alışıksa dışarıdan bir erkek kedi ile çiftleştirebilirsiniz. Ama eğer kedi erkek ise yine yetişkin olmaya yaklaştığı dönemlerde etrafa çeşitli sıvılar akıtabilir. O zaman yine sokaktan bir dişi kedi ile çiftleştirmeniz gerekiyor. Yok ben çiftleştirmek istemiyorum dersende kısırlaştırabilirsin, ama tavsiye etmem.

Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda (çeşitli garip davranışlar veya yere yatıp sürtünmelerde) mutlaka veterinere götürün. Pire veya bit bulaştığında da önemli bir hastalık bulaşabilir. Bu yüzden veterinere bu tarz sorunlara mutlaka götürün. Her daim sevmeyi ve vakit buldukça oyunlar oynatmayı ihmal etme. :)