opencart temalarını editlemeyle uğraşmaktansa, oturur photoshop ile arayüzümü çizer, takır takır wordpress woocommerce entegrasyonunu yapar projeyi sonlandırırım.

Konuya bir çok kişi yazmış herşey wordpress olmuş diye. Artık wordpress bir cms olarak değil, framework olarak kullanılıyor. Altyapıyı alıyorsunuz, aklınıza ne geliyorsa sizi sınırlamıyor, yapabiliyorsunuz. Codex'i incelerseniz biraz, araştırırsanız, ilgilenirseniz, ne kadar profesyonel bir yapısı olduğunu ve ne kadar sık güncelleme aldığını görürsünüz.

1- cpu sorunu site sahibine bağlı. adamakıllı optimize edilmesi lazım, ettirilmesi lazım. çöp olan ama wp olmayan site de kasar.
2- güvenlik, ben androide benzetiyorum bu meseleyi. saçma sapan uygulamalar indirirseniz babam gibi "bu nasıl telefon ya kasıyor, aman reklam çıkıp duruyor android işte.. " falan gibi sızlanırsınız. yine aynı yere gelicek, araştırmak denemek ve kullanmak lazım.
3- sınır yok. İnternette araştırırsanız, herhangi bir cms nin arayüzünü direk tanırsınız. Dersiniz ki bu opencart teması, bilmem ne teması. Ama örnek veriyorum, bir kaç hafta önce özel bir firmaya hazırladığım ürün takip ve geliştirme sistemine bakıp wordpress lan bu diyemezsiniz, aklınızın ucundan bile geçmez.

Wordpress candır.
Kod şiirdir.

Fikirlerinize saygı duyarım ancak, işin içine girmeden konuşmayın çok fazla lütfen :)