WebTa adlı üyeden alıntı
Öğrencilerin bu laflara klişe dememesi için yaptırımlarını yapmadığımız için klişe laflar olarak nitelendirmeniz normal. Halbuki saçı uzun öğrenciye disiplin cezası verip okuldan uzaklaştırabilir veya atabiliriz. Ders işlemeye engel olan sınıf düzenini bozan öğrenciye yaptırım uygulayabiliriz. Derste uyuyan öğrenciyi dersten atıp sınıfta bırakabiliriz. Fakat biz bunları yapmıyoruz sırf belki düzeltebiliriz diye topluma kazandırırız diye fakat şimdi ki öğrenciler de cılkını çıkartıyor.. Hata bizde.
Evet hocam hata çoğunlukla öğretmenlerde. Neden mi?
1- Üniversitede kopya çekerek ders geçen kişi öğretmen olamaz.
2- Sabır, özveri gibi mesleğin temel duygularından yoksun kişi öğretmen olamaz.
3- "Ben anlatır çıkarım; ister dinleyin ister dinlemeyin" diyen kişi öğretmen olamaz.
4- Kendisinden yaşça ve fiziki olarak küçük kişilere şiddet uygulayan, karşısına alıp konuşmayan kişi öğretmen olamaz.
5- Sınıfa girdiği andan itibaren öğrenciyi korkudan altına işeten kişi öğretmen olamaz.
6- Ay sonuna kadar maaş hesabı yapan ama "ben bu bilgileri öğrencilere nasıl daha iyi öğretirim" diye hiç düşünmeyen kişi öğretmen olamaz.
7- Sırf işten kaçmak için sık sık doğum yapıp izne çıkan kişi öğretmen olamaz.
Daha sayarım... Bunların yanında öğrencilerin de suçu büyük. Yaptırım uygulanması gereken öğrenci çok, çünkü anne baba azgın yetiştirmiş, adam durmuyor. Sorun ne denildiği zaman "hiperaktif" denilip geçiyor ama çok açık ki bir bozukluk var.
Mesela ben gerçekten kimsenin kolay kolay kaynamadığı bir sınıfta okudum liseyi. Yine de öğretmenlerimiz berbattı. O mevkiyi haketmedikleri çok açıktı.
Uzun süredir okuyorum. Gerçekten öğretmenlik yapıyordu diyebileceğim 1 yada 2 kişiye denk gelmişimdir. Onca sene okula gittik hiçbir şey öğrenemeden mezun olduk. Ezberle geç. Şimdi bize öğretilmeyen bilgileri internetten öğrenmeye çalışıyoruz.
Lafım size değil yanlış anlaşılmak istemiyorum. Bu sistemi kim düzenliyorsa çok afedersiniz içine etmiş.