lostyazilim

Öğretmenlerin En Sık Kullandığı Klişe Laflar

25 Mesajlar 3.352 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ilkanbalkan ilkanbalkan Genel Yayın Yönetmeni Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek BT Eğitmeni - Webmaster
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad i** B**
  • Mesajlar 1680
  • Beğeniler 435 / 562
  • Ticaret 30, (%100)
öğrenciyi dersten kovmak yasak yalnız.

wmaraci
reklam

ByPowerfuL ByPowerfuL E-Commerce Manager Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticaret Uzmanı - A+++ SEO
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 1575
  • Beğeniler 533 / 460
  • Ticaret 18, (%100)
ilk okul, lise hayatımı yaktı hocalar. Ne ders gösterirlerdi ne de saygı.
aylarca hocasız kalırdık, varoş mahallelerde eğitim alamadık. kendi kafamıza göre ite kaka mezun olduk anlamadım, olayın farkına varamadım yıllarca.Ne bir üniversite için ışık oldular, nede hayata bakış açımızı değiştirmek için uğraştırdılar. Hep bildikleri ellerinde kitap oturdukları yerden kalmadan okumak okumak okumak. nadiren projeksiyon ödevi verirler al sana öğretmenlik.
Öğretmen dediğin meslekten bıkmış olmayacak, madem meslekten bıkacaksın, demiri eritip şekil vermeyeceksin o zaman ne diye öğretmen oluyorsun.
Biraz sinir kustum kusura bakmayın.
contentwriter WebTa

kişi bu mesajı beğendi.

N11'de Ürünlerinizi İlk Sıraya Taşıyorum. Detaylar İçin P.m Atınız.

WebTa WebTa Tengri Biz Menen! Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Adana
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 40 / 64
  • Ticaret 1, (%100)

ilkanbalkan adlı üyeden alıntı

İlköğretim yönetmeliği kanununa göre ders düzenini bozan öğrenciye okuldan atmaya kadar ceza verilebilir. Bunun yerine hafif olanı uygulayıp dersten çıkartıyoruz. Kanun uygularsak öğrenciler çok çeker.

47003 47003 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 12.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 576
  • Beğeniler 46 / 205
  • Ticaret 16, (%100)

WebTa adlı üyeden alıntı

İlköğretim yönetmeliği kanununa göre ders düzenini bozan öğrenciye okuldan atmaya kadar ceza verilebilir. Bunun yerine hafif olanı uygulayıp dersten çıkartıyoruz. Kanun uygularsak öğrenciler çok çeker.

Öğrenciye soruyor musunuz niye uyuyorsun diye ?

wmaraci
wmaraci

60423 60423 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 14.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1503
  • Beğeniler 584 / 496
  • Ticaret 20, (%100)

ilkanbalkan adlı üyeden alıntı

ByPowerfuL adlı üyeden alıntı

ilk okul, lise hayatımı yaktı hocalar. Ne ders gösterirlerdi ne de saygı.
aylarca hocasız kalırdık, varoş mahallelerde eğitim alamadık. kendi kafamıza göre ite kaka mezun olduk anlamadım, olayın farkına varamadım yıllarca.Ne bir üniversite için ışık oldular, nede hayata bakış açımızı değiştirmek için uğraştırdılar. Hep bildikleri ellerinde kitap oturdukları yerden kalmadan okumak okumak okumak. nadiren projeksiyon ödevi verirler al sana öğretmenlik.
Öğretmen dediğin meslekten bıkmış olmayacak, madem meslekten bıkacaksın, demiri eritip şekil vermeyeceksin o zaman ne diye öğretmen oluyorsun.
Biraz sinir kustum kusura bakmayın.

WebTa adlı üyeden alıntı

Winston adlı üyeden alıntı

Öğrenciye soruyor musunuz niye uyuyorsun diye ?

yahu biride kalkıp şu yaptıklarımdaki kusurları göstermez anakmadım gitti :D öğretmenliği tartışmak için açmadımki. Evet öğretmenden öğretmene değişyiro. Bu çalışma iyi ama arada klasik sözleri söyleyenleri dikkate alınarak yapıldı.

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4130
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)

WebTa adlı üyeden alıntı

Öğrencilerin bu laflara klişe dememesi için yaptırımlarını yapmadığımız için klişe laflar olarak nitelendirmeniz normal. Halbuki saçı uzun öğrenciye disiplin cezası verip okuldan uzaklaştırabilir veya atabiliriz. Ders işlemeye engel olan sınıf düzenini bozan öğrenciye yaptırım uygulayabiliriz. Derste uyuyan öğrenciyi dersten atıp sınıfta bırakabiliriz. Fakat biz bunları yapmıyoruz sırf belki düzeltebiliriz diye topluma kazandırırız diye fakat şimdi ki öğrenciler de cılkını çıkartıyor.. Hata bizde.

Evet hocam hata çoğunlukla öğretmenlerde. Neden mi?

1- Üniversitede kopya çekerek ders geçen kişi öğretmen olamaz.

2- Sabır, özveri gibi mesleğin temel duygularından yoksun kişi öğretmen olamaz.

3- "Ben anlatır çıkarım; ister dinleyin ister dinlemeyin" diyen kişi öğretmen olamaz.

4- Kendisinden yaşça ve fiziki olarak küçük kişilere şiddet uygulayan, karşısına alıp konuşmayan kişi öğretmen olamaz.

5- Sınıfa girdiği andan itibaren öğrenciyi korkudan altına işeten kişi öğretmen olamaz.

6- Ay sonuna kadar maaş hesabı yapan ama "ben bu bilgileri öğrencilere nasıl daha iyi öğretirim" diye hiç düşünmeyen kişi öğretmen olamaz.

7- Sırf işten kaçmak için sık sık doğum yapıp izne çıkan kişi öğretmen olamaz.

Daha sayarım... Bunların yanında öğrencilerin de suçu büyük. Yaptırım uygulanması gereken öğrenci çok, çünkü anne baba azgın yetiştirmiş, adam durmuyor. Sorun ne denildiği zaman "hiperaktif" denilip geçiyor ama çok açık ki bir bozukluk var.

Mesela ben gerçekten kimsenin kolay kolay kaynamadığı bir sınıfta okudum liseyi. Yine de öğretmenlerimiz berbattı. O mevkiyi haketmedikleri çok açıktı.

Uzun süredir okuyorum. Gerçekten öğretmenlik yapıyordu diyebileceğim 1 yada 2 kişiye denk gelmişimdir. Onca sene okula gittik hiçbir şey öğrenemeden mezun olduk. Ezberle geç. Şimdi bize öğretilmeyen bilgileri internetten öğrenmeye çalışıyoruz.

Lafım size değil yanlış anlaşılmak istemiyorum. Bu sistemi kim düzenliyorsa çok afedersiniz içine etmiş.
ByPowerfuL

kişi bu mesajı beğendi.

serdar01 serdar01 Akıl+Bilim+Eğitim Kullanıcı
  • Üyelik 27.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Eğitim
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 839
  • Beğeniler 323 / 116
  • Ticaret 0, (%0)
Öğretmen olmak ta öğrenci olmak ta güzel.

ByPowerfuL ByPowerfuL E-Commerce Manager Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticaret Uzmanı - A+++ SEO
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 1575
  • Beğeniler 533 / 460
  • Ticaret 18, (%100)

İsa adlı üyeden alıntı

Evet hocam hata çoğunlukla öğretmenlerde. Neden mi?

1- Üniversitede kopya çekerek ders geçen kişi öğretmen olamaz.

2- Sabır, özveri gibi mesleğin temel duygularından yoksun kişi öğretmen olamaz.

3- "Ben anlatır çıkarım; ister dinleyin ister dinlemeyin" diyen kişi öğretmen olamaz.

4- Kendisinden yaşça ve fiziki olarak küçük kişilere şiddet uygulayan, karşısına alıp konuşmayan kişi öğretmen olamaz.

5- Sınıfa girdiği andan itibaren öğrenciyi korkudan altına işeten kişi öğretmen olamaz.

6- Ay sonuna kadar maaş hesabı yapan ama "ben bu bilgileri öğrencilere nasıl daha iyi öğretirim" diye hiç düşünmeyen kişi öğretmen olamaz.

7- Sırf işten kaçmak için sık sık doğum yapıp izne çıkan kişi öğretmen olamaz.

Daha sayarım... Bunların yanında öğrencilerin de suçu büyük. Yaptırım uygulanması gereken öğrenci çok, çünkü anne baba azgın yetiştirmiş, adam durmuyor. Sorun ne denildiği zaman "hiperaktif" denilip geçiyor ama çok açık ki bir bozukluk var.

Mesela ben gerçekten kimsenin kolay kolay kaynamadığı bir sınıfta okudum liseyi. Yine de öğretmenlerimiz berbattı. O mevkiyi haketmedikleri çok açıktı.

Uzun süredir okuyorum. Gerçekten öğretmenlik yapıyordu diyebileceğim 1 yada 2 kişiye denk gelmişimdir. Onca sene okula gittik hiçbir şey öğrenemeden mezun olduk. Ezberle geç. Şimdi bize öğretilmeyen bilgileri internetten öğrenmeye çalışıyoruz.

Lafım size değil yanlış anlaşılmak istemiyorum. Bu sistemi kim düzenliyorsa çok afedersiniz içine etmiş.

Ne güzel açıkladın aynen öyle.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

N11'de Ürünlerinizi İlk Sıraya Taşıyorum. Detaylar İçin P.m Atınız.

WebTa WebTa Tengri Biz Menen! Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Adana
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 40 / 64
  • Ticaret 1, (%100)
İsa dediklerinize harfiyen katılıyorum,fakat bu dediklerinizin %70 ı batı da görev yapan arkadaşlardan kaynaklı..

Öğretmen öğrenciye bir şey katamayacaksa eğer o kişi aldığı ücreti her ay sonunda bir kere düşünmeli..

Winston Derse ilgisi olmayan öğrenciler uyuyor genelde. Sormamızın bi anlamı kalmıyor çünkü kendi belli ediyor ben o dersi dinlemek istiyor muyum istemiyor muyum diye. Öğretmenler odası bu yüzden var işte. Benim sabah olan dersimde uyuyup 2-3 saat sonraki derslerde canla başla ders dinliyorsa işte ozaman sorgularım kendimi de öğrenciyi de neden böle yapıyor diye..

Kordinator Kordinator Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Editör, Acil tıp teknisyeni
  • Konum Adana
  • Ad Soyad Y** E**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 24 / 93
  • Ticaret 3, (%100)

WebTa adlı üyeden alıntı

ChesterFiel uygulamıyorum bunu. Ders işleme düzenimi bozuyor. Hakkında tutanak tuttuğum taktirde okuldan atılır veya disiplin cezası alır. Hafif olanı yapıyoruz.

Okuldan atmak öylr kolay değil 20 ye yakın disiplin dosyam vardı ve atamadılar mezun oldum sağlık meslek lisesi idi çok artisti hocalar benimde eyvallahım yoktu

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al