-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yatırımcı, Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Merhaba arkadaşlar;
Tanıdığım ve aklıma geldikçe içimi parçalayan biri için sizden yardım istiyorum,
42 Yaşında, 19 Yaşında erkek ve 13 Yaşında 2 çocuğu olan evli bir bayan, hastalığı çok ilerlemiş durumda, eşini çok sevdiği için gençken onun tarafından yaşatılmış travmatik bir kaç olay sonucu bu halde gelmiş olabilir.
Hastalığın detayına inmek gerekirse ;
2 yıldır evden dışarı çıkamıyor, yemek yenilen tabakları yıkamıyor çöpe atıyor çünkü kirlerin çıkmıyacağına inanıyor, karşısında elinizi kolunuzu sallayarak konuşamazsınız toz kalkıyormuş çok rahatsız oluyor bağırıyor devamlı tetikte hareket etme diyerek, devamlı ellerini yıkıyor ellerinin deriler soyulmuş durumda, doktora gitmek kesinlikle istemiyor devamlı panik halinde 1-2 kez zorla götürülmüş devlet hastaneleri olduğu için düzgün bir ilgi psikolojik destek verilmiyor sanırım, büyü olduğuna inanıyor hastalıkdan dolayı , ilaçlar kilo yapıyor diye ilaçlarıda kullanmıyor.
Kızı dünyalar tatlısı bir kız adı Nazlı Duru allahın gücüne gitmesin melek gibi..
Anlatım çok yüzeysel oldu kusura bakmayın, derin ve tahrip edici bir durumda öneride bulunacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Yazdıklarım kendi düşüncelerimdir, yatırım tavsiyesi değildir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
mühendis
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
73, (%100)
okb nin tedavisi sorun ile yüzleşme üzerine, tuvaleti çıplak elle temizlettiriyorlar. Bir psikoloğa düzenli gitmesi lazım.
Şimdi tövbe zamanı..
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
T** E**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Bu tür hastalıkların tedavisi var lakin doğru işin ehli olan bir doktora gitmek şarttır.Sosyal hayattan uzaklaşmak hastalığın ilerlemesini sağlar.Takıntılardan uzak durmak için bu kardeşimizin psikoterapiye gitmesi gerek doktorda bunun yanında ilaçlar verebilir.
Anlattıklarına göre kişinin yaşam kalitesi ciddi manada düşmüş, zaman kaybetmeden hemen doktora götürülmesi gerek.Şunu da belirtmek isterim doktora gidip ilaç alıp eve kapanmak çözüm değildir.Psikoterapi + ilaç tedavisi ve sosyal hayat çok önemli Allahtan acil şifalar diliyorum...
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
hepyasemin bir kaç kez hastaneye yatırıldı anlık olarak düzeliyor ilaçları kullanıyor sonrasında insanlara yalan söylüyor içiyorum diyip içmiyor ilaçları bıraktığı içinde iyileşemiyor, hastanelerde sadece ilaç tedavisi uygulanıyor psikolog için özel yollarla ulaşmamız gerek sanırım
Ek Olarak: @[confused](userid:62195) özel veya devlet bir şekilde psikoloğa doktorun ayağına götürmemiz için bayıltılması yada sakinleştirici vurulması şart 1-2 kez zorla götürüldüğü için aşırı derecede panik ve korku dolu içi insanlara karşı hastaneden dolayı yönlendirilebilecek bir doktor tanıdık lazım sanırım
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
mühendis
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
73, (%100)
Hocam kendisi tedavi olmak istemiyorsa, tedavisi mümkün değil. İlk aşamada tedavinin gerekli olduğuna inanması lazım. Bir de OKB hastalarının hasta olduğuna inandırmak çok güç. Tedaviyi reddediyorsa yapacak bir şey yok.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Şimdi tövbe zamanı..
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Uzman bir doktor ile görüşülmesi lazım ve uzun süren bir tedavi süreci var. Bende bu hastalık ile mücadele ettim zor ama aşılamayacak bir hastalık değil.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Bilgisayar Muhendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** H**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Merhaba,
Bu olayi yakinen bilen bir kisi olarak tavsiyeme dikkatle kulak vermenizi oneririm.
Bu hastalikta hasta icin hayat normal bir sekilde devam ediyor! Asil uzerine dusen gorevleri yapmasi gerekenler en yakindakiler, esi hala varsa oncelik esinde, sonrasinda cocuklarinda sonra birinci dereceden yakinlarda. Bu yakinlarin egitim almasi gerekmekte.
Ikinci olarak devlet hastanelerinin verdigi 5 tl lik ilaclar ile bu is olmuyor, hastaneye yatirmak hic cozum olmuyor. Bu ilaclari kullandigi vakit ilerleyen asamalarda yasayan bir - affiniza siginarak - zombi haline geliyor!
Uzmanligini bu alanda yapmis prof.lari bulun. Istanbulda var ama bazi proflar ilac dayayip gonderiyor, onlardan da uzak durmanizi tavsiye ederim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
hepyasemin kelebek ozgurgezen çok teşekkürler dikkate alacağım söylediklerinizi
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Aynı hastalığı çok yakınımdan biliyorum, ne yazik ki bu konuda uzman bir doktor bulamadık, hala da arayışımız devam etmekte zor bir hastalık, doktorlar, hocalar, bio enerji uzmanları hepsini denedik ne yazik ki bir sonuç alamadık. Allah sabır ve acil şifalar versin.
brkrtp
Mobile App Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Mobile App Developer
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
31, (%97)
Dini anlamda daha fazla bilinçlenmesi daha fazla rahat ettirecektir.
Bende panik atak var. Ve panik atagın temelindede takıntılar yatıyor zaten. Ben ilaç kullanıyorum.
Atak anı geldiği zaman kadere teslim olmaya çalışıyorum. Kendimi tam teslim ettiğim zaman rahat ediyorum. Yani olayların Allahın izni dairesinde oldugunu hepimiz biliyoruz fakat bunun bilincine ve idrakına varmak bunu yaşamakla alakalı.
Allah şifa versin.