murattat " iOS işletim sisteminin satıldığı ya da kullanıldığı bir telefon varsa lütfen belirtin" demişsiniz ben telefonun ana sistemi hariç onun üzerine ios yazmaktan bahsettim siz satın almaktan bahsediyorsunuz tabiki satın alınma ve ilk kullanımda apple olacak çünkü onun harici ios kullanan bi firma yok ama mesela ios 10 indirip android telefona atabiliyorsunuz ana sisteminiz hariç android silmiyorsunuz iki sıkıntısı var aşamalarda dikkat ve güncellemeler manuel
1 bir değişim diyorsunuzda telefon ağır hasar almadığı sürece birebir değişim yapılmıyor hiç bir firma bunu yapmaz ihtiyaç duyarsa yapar ekranınız kırılınca size yeni iphone vermiyorlar parayı verip tamir ettiriyorsunuz yada garantiye yönelikse verilir sizinkisi donanımsal arızaya girmiş yeni verilmiş
size en küçük örnek veriyim iphone 4 kullandım ekranı kırıldı birebir mi verdiler ? parayı verip ekran değiştiriyorsun arkadaşımın kamerası gitti birebir mi verdiler kamera değişip geliyo kasti suya soktu onda birebir değişti telefon yada üstüne oturmuş tamir olamaz birebir değişti işlemci ve chipset şarjda yanmış birebir değişti yani öyle dediğiniz gibi olmuyor
diğer şeylerden örnek veriyim laptobumun ekran kartı yandı/modemimin işlemcisi yandı/televizyon güncellerken elektrik gitti sistem açılmadı bunlarada birebir değişim oldu yani öyle iphone özel bir şey değil o yapılamayacak durumdaysa yenisi verilir o cihaz argeye taşınır argede sorun araştırılır yeni cihazda sorun ortadan kalkar yada yazılımsal sorun donanımsal olaya sebep oluyorsa yazılım tespit edilir düzeltilir
şimdi siz sadece kendi üzerinizde yada bir kaç arkadaşınız üzerinden konuşuyorsunuz ama iphone en çok kullanıldığı yer amerika ve çin binlerce kişi apple dava açıyor oturup inceleniyor ve çoğu telefonda arıza olduğu tespit ediliyor tamir için bu konuya değinildiğinde apple para karşılığında tamir ettimeyi söylüyor kullanıcılar dava açıp kazandı apple ücretsiz değiştirmeye mahkum oldu garantiye almak zorunda kaldı şimdi açmasalar hangi firma fabrikasyon hatasında para ister kullanıcısından ? new york timesta yazdı bu yabancı teknoloji sitelerinde yer aldı davalar bile var neyi inkar edeceksiniz böyle bir şey yok diye
samsungtada öyle örneğin 40 telefondan 24 de batarya patlaması problemi varmış 16 tanesi size ve arkadaşınıza gelse şimdi problem yok mu olacak türkiyede patlama olayı yok diye sorunsuz mu olacak btk raporunu koyayım buraya
http://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2f1%2fDocuments%2fBasın+Bülteni%2fBTK-SamsungGalaxyNote7-03-09-2016.pdfburada raporda türkiyede yaşanmadığına dair bir veri var
hadi bunuda geçtim AB den vergi kaçırma olayına niye değinmediniz 15 milyar dolar vergi kaçırma var nasıl para kazandığıda aşikar heralde vergiler kaçırarak olsa gerek
apple ne olduğunu söyleyim iyi güzel yazılımı var güzelde para kazanmak için elinden geleni yapıyor vergi bile kaçırıyor hatalarını kabul etmiyor donanım 0 fakat ne garipse iphone 6s plus gibi telefon 300 dolara mal oluyor donanımı yüksek android telefon 200 dolara mal oluyor heralde yazılım 100 dolar fark ettiriyor ?