lostyazilim
tr.link

Kurbanlık Fiyatları Sizce Nasıl

34 Mesajlar 5.005 Okunma
lstbozum
tr.link

KralFx KralFx WM Aracı E-Mail Onaysız
    • Üyelik 02.01.2016
    • Yaş/Cinsiyet 36 / E
    • Meslek tasarımcı
    • Konum Diğer
    • Ad Soyad M** Y**
    • Mesajlar 2408
    • Beğeniler 815 / 525
    • Ticaret 105, (%100)
    vallahi konu hakkında detaylı bilgim yok ama bildiğim kadarıyla ki köyde dedemler dahi alıyor teşvik. Hayvan alana devlet para veriyor, yem tesvigi şu tesvigi bu tesviği. Bana göre biraz da üreticide suç aramak lazım. Nasıl daha önceki senelerde et fiyatları yükseldiğinde ithal hayvanlar getirilmeye başlanmıştı vs bence suçu satıcılarda aramak lazım. Memlekette amcamların 5 bin liraya aldığı hayvanı biz burada 9 bin liraya alıyoruz üstüne 4 bin liralık hayvan 28 kilo sırf et düşürürken bize 23 kilo et düşüyor. ( mesele et meselesi değil veya et için kurban kesmek gibi anlaşılmasın soygunu daha iyi anlatmak için yazıyorum )
    Şeytan diyor git carrefour migrosdan falan al 900 küsüre geliyor büyük baş, geçen sene ümraniyeden kesim vs derken 1500 lira para verdik. Burada suç devlette vs değildir kimse kusura bakmasın çadır kirası yol parası aynı kg da et dahi alamadığın bi hayvanı 5 bin lira oynatır mı arkadaş ?
    aktuelsoylesi mceber

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
    reklam

mceber mceber Gazianteptutku.com Kullanıcı
    • Üyelik 29.07.2016
    • Yaş/Cinsiyet 52 / E
    • Meslek Gazeteci
    • Konum Gaziantep
    • Ad Soyad M** C**
    • Mesajlar 1019
    • Beğeniler 190 / 193
    • Ticaret 3, (%100)
    @kralfx hak veriyorum bence bu kadar zam olmamalı

Gazianteptutku.com

narinhosting narinhosting narinhosting.com Kullanıcı
    • Üyelik 23.10.2014
    • Yaş/Cinsiyet 28 / E
    • Meslek İnternet Danışmanı
    • Konum İzmir
    • Ad Soyad Ş** N**
    • Mesajlar 1390
    • Beğeniler 217 / 455
    • Ticaret 15, (%93)
    Biraz tuzlu gibi ama kesmeye çalışacağız hayırlısıyla :)
    mceber

kişi bu mesajı beğendi.

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 12.02.2012
    • Yaş/Cinsiyet 39 / E
    • Meslek Grafiker
    • Konum Diğer
    • Ad Soyad C** Ş**
    • Mesajlar 1930
    • Beğeniler 1527 / 1150
    • Ticaret 25, (%100)
    Türkiye sınırından dört bir yana neresi olursa çıkış yapın, et kilo fiyatları direk 15 liralara düşüyor, burada ise 45-50 lira :) nasıl olabilir ki ? Kazık işte bildiğin.

Topraklarımız verimli kocaman ülkeyiz ama kaynakları halktan başka herkes yiyor. Bu nüfusla bu verimli topraklarla etin bu ülkede 10 liradan fazla olmaması lazım. Almanyada maaşlar bizim 3-4 katımız, et fiyatları ise 3 de 1'i kadar, hadi orası gelişmiş ülke, fakir dediğimiz balkan ülkelerinde maaşlar 300-400 euro ( bura ile hemen hemen aynı), et fiyatları ise yine buranın 3 de 1'i kadar. Nereden bakarsak bakalım Türkiye çok pahalı. Bu ülkenin dışına bir kere çıkan zaten nelerde nasıl kazıklandığımızı görür. Buradan giden mallar bile orada daha ucuza satılıyor ötesi var mı ?

turkojen34 kalmadı zaten. Hep böyle köylük bir yerde ev alayım orada yaşayayım istiyorum, o yüzden Marmara bölgesinde bir sürü köy gezdim. Köylerde ölümü bekleyen ihtiyarlardan başka kimse yok, onlar da eskisi gibi ekip biçmiyor, hayvan bakmıyor. Çoğu araziler hep boş, koca koca çiftliklerde hayvan falan kalmamış, kendi ihtiyaçları için yahut hobi için tek tük bakıyorlar. 10 sene sonra kalanlar da ölünce ne olacak hiç bilmiyorum. Köyden bir kez çıkan şehre alışan geri de dönemez, diş macunu gibi sıkarsın ama geri dolduramazsın durumu var. Köye yerleşmek isteyenler içinse durum daha kötü, çok büyük paralar olmadan gitmek yerleşmek mümkün değil.

Keşke devlet köylerden yer yurt verse, arıcılıkta yaptığı gibi hayvancılık eğitimi sonrası belli sayıda borç hayvan verse, belli bir oranda nüfusu köylere göçe teşvik etse. Ancak böyle bir şeyler ile çark tersine döner, ev arazi 150-200k, 10 hayvan 150-200k kim nereden bulacak alacak da köye geri dönecek. Yaptıkları programlar var aslında ama prosedürü zor ve büyük projeler istiyor, çok uğraşan gördüm ama o paraları alabilen daha göremedim :) bu kadar zor olmamalı, büyük projelerden ziyade köye insan çekmenin yolları aranmalı bunun için büyük teşvikler olmalı, misal tapu vermesin satışını yasaklasın sadece üzerinde yaşama ve ekip biçme hakkı versin, dünya kadar insan hemen faydalanmak isteyecektir. Yine köylere ucuz mazot, devlet destekli hasat sonrası ödemeli tohum vs. Buna benzer şeyler yapılırsa 5-10 yılda hayvancılık da tarım da tekrar düze çıkar. Millet doğru düzgün fiyatlarla et yemeye başlar.
    melankolia Being turkojen34

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
    wmaraci

• Üyelik 29.07.2016
    • Yaş/Cinsiyet 52 / E
    • Meslek Gazeteci
    • Konum Gaziantep
    • Ad Soyad M** C**
    • Mesajlar 1019
    • Beğeniler 190 / 193
    • Ticaret 3, (%100)
    valla hocam umarım düzelir insanlar normal et yemeye başlasa çok güzel olurda ben bu yaşıma kadar bu kadar zamı yani ilk defa değilde çok şaşırdım bu fiyata bizim almanya yada başka bir ülkeden farkımız ney bu kadar zam olmamalı köyde film çektikleri gibi birde orada verimli iş yapılsa bence bu kadar olmaz diyemem ama bakan açıklıyor fiyatları bakan diyorki bu fiyat olacak onlar o fiyat diyor bakanada bakalım yani

Gazianteptutku.com

• Üyelik 12.02.2012
    • Yaş/Cinsiyet 39 / E
    • Meslek Grafiker
    • Konum Diğer
    • Ad Soyad C** Ş**
    • Mesajlar 1930
    • Beğeniler 1527 / 1150
    • Ticaret 25, (%100)

KralFx adlı üyeden alıntı

vallahi konu hakkında detaylı bilgim yok ama bildiğim kadarıyla ki köyde dedemler dahi alıyor teşvik. Hayvan alana devlet para veriyor, yem tesvigi şu tesvigi bu tesviği. Bana göre biraz da üreticide suç aramak lazım. Nasıl daha önceki senelerde et fiyatları yükseldiğinde ithal hayvanlar getirilmeye başlanmıştı vs bence suçu satıcılarda aramak lazım. Memlekette amcamların 5 bin liraya aldığı hayvanı biz burada 9 bin liraya alıyoruz üstüne 4 bin liralık hayvan 28 kilo sırf et düşürürken bize 23 kilo et düşüyor. ( mesele et meselesi değil veya et için kurban kesmek gibi anlaşılmasın soygunu daha iyi anlatmak için yazıyorum )
    Şeytan diyor git carrefour migrosdan falan al 900 küsüre geliyor büyük baş, geçen sene ümraniyeden kesim vs derken 1500 lira para verdik. Burada suç devlette vs değildir kimse kusura bakmasın çadır kirası yol parası aynı kg da et dahi alamadığın bi hayvanı 5 bin lira oynatır mı arkadaş ?

Bu teşvik olayında sıkıntı var, hakeden de etmeyen de alıyor, fakat planlı programlı yürümediğinden, gerekli özen gösterilmediğinden ülke çapında faydası olmuyor, istenen etkiyi hiç bir zaman göstermiyor. Kurban olayında hadi geçiriyorlar diyelim, peki ya kasaplar ? Peki ya et ve balık kurumu ? Yani kurbanla olay bitmiyor ki etin kilosu 45-50 lira.

O hayvan, buzağı, süt, yonca desteklemesi falan çok komik rakamlar, bir şeye derman olamıyorlar. Bu şekilde etkisiz desteklemeler yerine daha mantıklı çözümler üretilmeli bence. Desteklemelerin faydası olsa et meyve sebze mantık dışı pahalı olmazdı

724SATINALCOM 724SATINALCOM WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 28.05.2016
    • Yaş/Cinsiyet 45 / E
    • Meslek ticaret
    • Konum İzmir
    • Ad Soyad M** Y**
    • Mesajlar 458
    • Beğeniler 43 / 94
    • Ticaret 0, (%0)
    fiytlar nedir bilmiyorum ancak ilk başta pahalı olur sanırım..

arefe yada bayramın ilk günü gerçek değerini bulur gibime geliyor

birde dişi hayvan kesiliyor kurbanda da bu devam ediyor... çiftçiler bunu bilerek yaptığını düşünmeye başladım hayvan azalsın fiyat yükselsn diye devlet de ithal hayvan geitrerek bunu dengelemesi lazım

enucuzmagaza.biz
    amway.com.tr/user/enucuzmagaza/invite=yes
    shop.flptr.com
    Trendium.Moda

ChesterFiel ChesterFiel WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 24.11.2015
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek İnşaat Teknikeri
    • Konum Samsun
    • Ad Soyad S** A**
    • Mesajlar 801
    • Beğeniler 86 / 274
    • Ticaret 7, (%100)
    abartmamak kaydıyla fiyatında satanlar normal bence. Yok illa 2-3bin fazladan değer biçenlere diyecek bir şeyim yok

• Üyelik 12.02.2012
    • Yaş/Cinsiyet 39 / E
    • Meslek Grafiker
    • Konum Diğer
    • Ad Soyad C** Ş**
    • Mesajlar 1930
    • Beğeniler 1527 / 1150
    • Ticaret 25, (%100)

724SATINALCOM adlı üyeden alıntı

fiytlar nedir bilmiyorum ancak ilk başta pahalı olur sanırım..

arefe yada bayramın ilk günü gerçek değerini bulur gibime geliyor

birde dişi hayvan kesiliyor kurbanda da bu devam ediyor... çiftçiler bunu bilerek yaptığını düşünmeye başladım hayvan azalsın fiyat yükselsn diye devlet de ithal hayvan geitrerek bunu dengelemesi lazım

Zaten şu ithalat kısmında iş karışıyor :) ithalat yapılınca hayvanının değerinin düştüğünü gören sinirlenip bırakıyor, yahut zarar edip batıyor. Üçkağıdın döndüğü nokta ithalat izninin kime verildiği, sen hayvan sahiplerinin hepsini sübvanse edecek şekilde ayarlama yapmazsan, dışarıdan bir şirket sahibi parayı kaldırırken hayvancılar batarsa o iş orada patlar. Bir daha o sektöre yatırım yapacak insan da bulamazsın.

Bunun ayarı olmalı, adil bir şekilde yapılmalı, misal hayvanı olan herkese hayvan başı fiyat düşüşünden doğacak olan zarar devlet tarafından ödenmeli. Hayvanın kaç para ediyor 13 bin lira mı al sen 3k parayı artık bu hayvan 10k edecek hayvan ithal ediyorum, bak seni de zarar ettirmiyorum demeli, yahut ithalat hakkını hayvancılara paylaştıracak bir kooperatife vermeli. Yani böyle bir şeyler yapmalı ki, hayvan ucuzlarken bu fiyat düşüşünün ceremesini üretici çekmemeli.

Devlet bu ithalatı kendi yapsa bunu çok rahat ayarlar, Et 45 lira mı ? 15 liradan ithal eder, 30 liradan eti satışa sunar, et fiyatlarını 30 liraya çekmiş olur, bu ticaretten elde edeceği kilo başı 15 lira kârı da cebe indirmez hayvancıya verir, kimse bir şey kazanmaz yahut kaybetmez, et fiyatları da aşağı çekilmiş olur, tüm ülke kazanır biraz et yer insanlar. Ama işte devlet bunu yapacağına, ranta dönüştürüp herifin birini zengin etmeye kalkıyor, sonunda da herkes zarar görüyor.

• Üyelik 29.07.2016
    • Yaş/Cinsiyet 52 / E
    • Meslek Gazeteci
    • Konum Gaziantep
    • Ad Soyad M** C**
    • Mesajlar 1019
    • Beğeniler 190 / 193
    • Ticaret 3, (%100)
    çoğunluğumuz fiyat zor olsada ben yinede alırım demiş bence haklılar tutup bir koyun için almanyaya gidilmez :D

Gazianteptutku.com
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al