Plain adlı üyeden alıntı

Otomatik sistemi olan bir distribütör bulabileceğinizi sanmıyorum. Eğer öyle bir sistem olsaydı ve oyunları normal fiyatının altına satsaydı insanlar oyunları aracı kullanmadan doğrudan oradan alırdı.

Yok hocam siz çok yanlış anlamışsınız. Doğrudan alıcıyı hedefleyen bir sistemden bahsetmiyorum, aracıyı hedefleyen bir sistemden bahsediyorum. Zaten böyle bir sistemin olduğunu biliyorum. Bilmem gereken kimse var ve hangi şartlarda sisteme dahil olabilirim.

Bu arada zaten satmak için ürün aldığında normal fiyatın neredeyse yarısı fiyatına almak mümkün. Sonuçta aracı satıcıda kazanç etmek durumunda. Örnek vermek gerekir ise DICE'ın Battelfield 1 oyunu ilk yayımcı firma Electronic Arts tarafından resmi sistemi origin'de €79.99 fiyat etiketine sahip, yani 262 TL. Ancak durmaplay üzerinden alındığında 130TL'ye satılıyor ve kod ile yine origin'de aktif ediliyor. Sonuç aynı, fiyat farklı. Burada merak edilen ise durmaplay gibi uygun fiyata satan bir firma ile anlaşıp sisteme bağımsız olarak dahil olmak.