lostyazilim

Kurbanlık Fiyatları Sizce Nasıl

34 Mesajlar 4.870 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

BurakC BurakC Dirilis.org Kullanıcı
    • Üyelik 05.11.2012
    • Yaş/Cinsiyet 34 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Ankara
    • Ad Soyad B** C**
    • Mesajlar 865
    • Beğeniler 0 / 145
    • Ticaret 8, (%100)
    Ben beş pay 1600 e aldım :)

De bir maşallah :)

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
    Hak bela vermez kul azmadıkça...
    wmaraci
    reklam

onurkaplan onurkaplan Bilgi Paylaştıkça Çoğalır Kullanıcı
    • Üyelik 18.06.2015
    • Yaş/Cinsiyet 37 / E
    • Meslek Senior Email Marketing Special
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad O** K**
    • Mesajlar 2209
    • Beğeniler 100 / 548
    • Ticaret 4, (%100)
    carrefoursa tam kazıkçı 24 TL satıyor kilosunu :) 9 taksit yapıyor kredi kartına

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 12.02.2012
    • Yaş/Cinsiyet 38 / E
    • Meslek Grafiker
    • Konum Diğer
    • Ad Soyad C** Ş**
    • Mesajlar 1930
    • Beğeniler 1527 / 1150
    • Ticaret 25, (%100)

siyahsut adlı üyeden alıntı

carrefoursa tam kazıkçı 24 TL satıyor kilosunu :) 9 taksit yapıyor kredi kartına

Kredi kartıyla, kredi kartına taksitle kurban mı alınır ? :D :D
    mceber

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.06.2015
    • Yaş/Cinsiyet 37 / E
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad O** K**
    • Mesajlar 2209
    • Beğeniler 100 / 548
    • Ticaret 4, (%100)
    neden alınmasın tabiki de alınır sonuçta parasını peşin alıyor senden banka

wmaraci
    wmaraci

• Üyelik 12.02.2012
    • Yaş/Cinsiyet 38 / E
    • Meslek Grafiker
    • Konum Diğer
    • Ad Soyad C** Ş**
    • Mesajlar 1930
    • Beğeniler 1527 / 1150
    • Ticaret 25, (%100)

neden alınmasın tabiki de alınır sonuçta parasını peşin alıyor senden banka

Kredi kartı adı üzerinde kredi verir, kullandığın para o an sana ait değildir, başkasının parasıdır ve sana faiz kazanabilmek üzere tahsis edilmiştir. Böyle bir yöntem ile kurban satın alınamaz.

Alınamaz dedim şimdi okudum da fetva gibi olmuş, şöyle açıklayayım; alınmamalıdır, doğru değildir, faiz üzerine kurulu bir havuzun parasıdır, günü geçtiği takdirde bedelin üzerine faiz binecektir, yani bir çok açıdan din ile çelişen bir durum var. Ben kendi adıma böyle bir işlemi asla yapmazdım, ama yapanın da kendiyle Allah arasındaki bir mevzu şimdi tutup kabul olmaz haramdır falan demiyorum. Faiz başlı başına haramken faiz odaklı bir para havuzundan para alıp bu parayla da kurban satın alıp ibadet adına kesmek bana mantıklı gelmiyor. Tabi herkesin kendi aklına vicdanına kalmış :)

Bana göre bir müslümanın cebinde kredi kartı olması bile yanlış :)

• Üyelik 18.06.2015
    • Yaş/Cinsiyet 37 / E
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad O** K**
    • Mesajlar 2209
    • Beğeniler 100 / 548
    • Ticaret 4, (%100)
    Diyanet sizin söylediğinizin tam tersini söylüyor eğer ki onlar yanlış biliyorsa o zaman evet kesilmez

Link

• Üyelik 12.02.2012
    • Yaş/Cinsiyet 38 / E
    • Meslek Grafiker
    • Konum Diğer
    • Ad Soyad C** Ş**
    • Mesajlar 1930
    • Beğeniler 1527 / 1150
    • Ticaret 25, (%100)

Diyanet sizin söylediğinizin tam tersini söylüyor eğer ki onlar yanlış biliyorsa o zaman evet kesilmez

Link

İslamda bir mantık vardır bir akıl vardır temel bir yaşam tarzı vardır, yine çok temel kurallar vardır, birilerinin sözlerine bakmak yerine direk kendiniz okuyarak kendi sonucunuza ulaşabilirsiniz, ulaştığınız sonuçta vicdanen doğru buluyorsanız bir sorun yoktur, doğrusunu yanlışını Allah bilir.

En basiti şöyle düşünün ; Haram olduğunu bildiğiniz bir parayı hakederek de olsa aldığınızda o para yine haram değilmidir ? Çalıntı olduğunu bildiğiniz bir malı bedelini helal paranızla da ödeseniz o mal yine haram değilmidir ? Kredi kartının bundan farkı nedir ? Size bu parayı nereden verdiklerini biliyorsunuz, vermelerindeki amacın da ne olduğunu biliyorsunuz, domuz etine değdiği için bir bıçak kullanılmaması gerekiyor derken komple faize bulanmış para nasıl kullanılabilir nasıl bu para ile kurbanlık alınabilir?

Suud müftüsü fetvaları ne kadar güvenilir ise Diyanet fetvaları da o kadar güvenilirdir. Onlarca kez çok basit konularda bile din dışı açıklamalar yaptılar, dolayısıyla itimat edilecek durumda değiller. Ben yukarıda kendi açıklamamı yazdım haksız olduğum bir nokta görüyorsanız buyrun tartışalım, en güzeli doğruyu yanlışı kendimizin bulması, birilerinin ağzına bakmamaktır.

can12 can12 WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 21.05.2016
    • Yaş/Cinsiyet 36 / E
    • Meslek ogrencı
    • Konum Tekirdağ
    • Ad Soyad S** D**
    • Mesajlar 43
    • Beğeniler 16 / 25
    • Ticaret 0, (%0)
    muslumanın cebınde kredı kartı olmaz mı ?
    türkiye de en cok vergı alkol ve sigaradan alınıyorsa imamlarda maaşlarını bu paralardan alıyor o zaman onlarda maaş almasın :D
    70 lik rakı dısarda 28 tl bızde 80 tl kurban dısarda 380 tl bızde 760 tl . bizi resmen salak yerıne koyuyorlar bu ülkede .birileri ceplerı dolduruyor zararını halk cekıyor
    akrepkral

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 12.02.2012
    • Yaş/Cinsiyet 38 / E
    • Meslek Grafiker
    • Konum Diğer
    • Ad Soyad C** Ş**
    • Mesajlar 1930
    • Beğeniler 1527 / 1150
    • Ticaret 25, (%100)

can12 adlı üyeden alıntı

muslumanın cebınde kredı kartı olmaz mı ?
    türkiye de en cok vergı alkol ve sigaradan alınıyorsa imamlarda maaşlarını bu paralardan alıyor o zaman onlarda maaş almasın :D
    70 lik rakı dısarda 28 tl bızde 80 tl kurban dısarda 380 tl bızde 760 tl . bizi resmen salak yerıne koyuyorlar bu ülkede .birileri ceplerı dolduruyor zararını halk cekıyor

Olmaz. Kazancının tümü haram olduğu bilinen birinden borç alınamaz haramdır, hatta benim de katıldığım bazı görüşlere göre kazancının çoğunluğu haram olduğu bilinen birinden alınan borç da alınamaz alınmamalı. Yanılmıyorsam İmam Gazali kazancının çoğunluğu haram olan birinden borç alınması için de haram yorumu yapmıştır, bu bahsi geçen kimselerden borç almak hediye kabul etmek yemek içmek de haramdır demiştir.

Bu maaş işi kendi vicdanlarına kalmış, doğru olmadığını söyleyebiliriz, zaten bu yanlışları göz göre göre yaptıkları için diyorum Diyanet fetva makamı kabul edilemez, sözüne itimat edilemez diye. Yani bu kişilerin kurumların islam adına yapıyoruz diye yaptıkları şeyler islamı bağlamaz. İslam neyi yasaklamış bellidir, yasağına uymayan bir kimsenin yaptığından islam neden sorumlu olsun ?

Devletle konunun alakası nedir onu anlamadım :) Devlet mi islamın sahibi ki onun yediği haltları burada sorumlusu islammış söylüyorsun ? İslam açıkça çalmayın demiş mi, kimsenin hakkını yemeyin demiş mi, adil olun hakka riayet edin demiş mi, daha neden şahısların yaptıklarını islam ile bağdaştırıyorsun :)

Tekrar söyleyeyim, müslümanın cebinde kredi kartı olamaz olmamalı, faiz en büyük günahlardan biridir, nedeni de bellidir, islam dışı ahlak felsefelerinin tamamında yine faiz en büyük kötülüklerden olarak gösterilmektedir, kredi kartı faiz canavarına bağlılık sözleşmesidir, müslüman için kul hakkı ne ise şirk ne ise faiz de odur kredi kartı da odur. Hiç faize girmese gününde ödeseniz bile bu kart yüzünden bu kurumlar desteklenmiş oluyor bu bile vebaldir, zaten ödeme gününe kadar bu kart sayesinde alıp kullandığınız para da haram olduğu için doğru değildir. Yani tutar yanı yok, nereden bakarsanız bakın olmaması gerekir.

Mevcut devlet yapısıyla, sistemle, islamın çelişen çok fazla noktası var. Misal insanlar bankalara kendi paralarını güvenliklerini sağlayabilmek her istedikleri yerde ulaşabilmek, taşıma hamallığına girmemek için vs. gibi sebeplerden yatırıyorlar, bunun için faiz almayan vermeyen kredi kartı dağıtmayan, sadece para güvenliğini ve bu kolaylıkları sağlamak için hizmet eden bu hizmet karşılığında da belli bir miktar ücret alan yapılar kurulmalı. Vergi akışı bir kaç farklı havuzda toplanmalı ve bu hassasiyetleri olanlar için devlet temizliğine kefil olacağı şekilde maaş ödeyebilmeli. Çok fazla tartışılacak konu var esasında.

Siz sapla samanı karıştırıyorsunuz :) birileri yapıyor ve illa bu doğrudur diyor diye siz de buna islammış gibi müslümanlar bunlar gibi yaklaşıyorsunuz.

Emrecany Emrecany Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 25.09.2013
    • Yaş/Cinsiyet 27 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Ankara
    • Ad Soyad E** Y**
    • Mesajlar 1231
    • Beğeniler 126 / 259
    • Ticaret 22, (%100)
    Şimdi bur da bilen adamda konuşmuş bilmeyen adamda konuşmuş ve özellik devletimize karşı suçlamalar yapıldığı için bu yazıyı yazma gereği duydum.

Ha sen nerden biliyorsun diyenler olacaktır ben Ankara Şereflikoçhisarlıyım anadan babadan doğma çiftçilikle uğraşıyoruz hayvancılıkla da uğraşırız ve biliriz.

Şimdi bazı arkadaşlar demiş ki yem fiyatları pahalı sen kimden duydun bunu acaba köyde koyunlara yem mi veriliyor ineklere yem mi veriliyor nereden biliyorsun sen bunu ? köyde küçük baş ve büyük baş hayvanlara sadece sadece ocak,şubat,mart aylarında yem verilir gerisinde ise dışarıda yayılırlar.Ayrıca köyde yaşayıp hayvancılıkla uğraşan insanlar yeme para vermezler küçük baş hayvanlara saman verilir bunun 1 kasası 150 TL'dir büyük başlara da saman balyesi verilir bir balya ise 20 - 30 kg arasında gelir fiyatı 3 - 5 tl arasında değişir.

Ayrıca bu hayvanlar sizin gözünüzde büyüttüğünüz kadar yem yemezler fazla yem yemeleri de hayvanın hamlamasına (hamirlemesine) sebebiyet verir bu hastalık da hayvanı öldürebilir.

Bir arkadaşımızda demiş ki teşvik yok destek yok demiş peki sen bunu söylüyorsun da her küçük baş hayvan ve büyük baş hayvan başına ne kadar destek var araştırdın mı ?

Peki devletimizin çoban ücretlerinin ödenmesi konusunda köylüye yardım ettiğinden haberin var mı ?

Ayrıca devletimizin bu sene 30 yaşından küçüklere 30.000 TL karşılığı hayvan hibesi yaptığını biliyor musun ?

Ankara Büyük Şehir Belediyesinin şartlara uyum sağlayan çiftçilere koyun hibesi yaptığını biliyor musun ?

Ya da hayvan besi çiftlikleri kurulması için 1.000.000 TL (1 trilyon) na kadar faizssiz kredi verdiğini biliyormusun da konuşuyorsun ?

Bir diğer konu ise sen devletimizin son yıllarda başlattığı projeden haberin varmı ? Devletimiz köylerdeki tarlalara toplulaştırma projesi uygulanmaktadır bu proje hayvancılığın artması için olduğunu biliyormusun bu proje ile köyde çiftciler tarafından ekilen hazine ve mera alanlarının boşa çıkartılarak hayvancılığın artırılmaya çalışıldığını biliyormusun ? ve bu projenin bir çok ilimizde başladığından haberin var mı ey cahil insan ?

Bazı partiler devletimize suç atıyor o partiyi destekleyen kendini aydın,araştırmacı olarak gören insanlar ise bunlara inanıyorlar al sana gerçek kimseye iftira atma günahı vebali büyüktür.

BURADA BENİM DAHA YAZMADIĞIM BİR ÇOK KONU VAR AMA TARIM VE HAYVANCILIKLA İLGİLİ BİLMEDİĞİNİZ HER TÜRLÜ ŞEYİ BANA SORABİLİRSİNİZ HEPSİNİ TEK TEK AÇIKLARIM ORADAN BURADAN DUYDUĞUNU DEVLETİMİZİ KARALAMA KAMPANYALARINA İNANMAYINIZ.

wmaraci
    Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al