Merhaba arkadaşlar...
Öncelikle biraz uzun olmuş olabilir ama okumadan geçmeyin lütfen :):)
Ben henüz 18 yaşında bile değilim ama şimdiden ticaret işiyle uğraşmak istiyorum :) ama maalesef bu konu hakkında hiç bilgim yok :( siz değerli abi ve kardeşlerime 1-2 sorum olacak.
Öncelikle ürünler hazır o konuda bir sıkıntı yok.
Şimdi ben ürünlerimi internet üzerinden satmak istiyorum bunun içinde bildiğiniz gibi siteler var (gittigidiyor,hepsiburada,sahibinden) şimdi ben öyle bi üründen 50-100 tane satmayacağım 1-2 tane stoğum olacak birden fazla farklı farklı ürünler satacağım.
Sorularım ise şunlar:
1-) Ben firma veya şirket değilim ürünler evimde barınacak ve alan kişiye ürünü kargoyla göndereceğim paketleyip. Bunun için fatura kesmem lazım mı? Dediğim gibi evimde duracak ürünler ve alıcıyla anlaşıp ürünü teslim edeceğim.
2-) Gittigidiyor,Sahibinden,Hepsiburada gibi siteler tam olarak nasıl işliyor? Sanırım belli bir komisyon alıyorlar bu komisyon ne kadar? Diyelim 50 liraya bir ürün sattım bunun ne kadarını alıyor mesela bu siteler?
3-) Birde ben hayatımda hiçbir yere kargo göndermedim :) bu kargo olayı nasıl işliyor :D mesela gittim PTT'ye ürünü verdim gideceği adreside verdim kargo ücretini alıcı ödeyecek onları zaten hallederiz vede kapıda ödemeli olacak ama para bana nasıl ulaşacak? Alıcı parayı kapıda kuryeye ödedi sonra o para geri bana nasıl ulaşıyor? Kredi kartı bilgisi falan bırakıyoruz orayamı yatıyor?
4-) Son olarak instagram kullanıcısıyım ve akşama kadar 100 üzerinde butik sayfası görüyorum. İnstagram üzerinden satış yapmak için izin vs. gerekiyor mu ve izin almadan satsak bunun bir cezası varmı yasal mı?
Sorularım bunlardı özellikle bilgisi olan abilerim,kardeşlerim yardımcı olursa sevinirim.
Yaşın daha 18 bile değil gel vazgeç bu sevdadan diyecek varsa lütfen demesin :) ticaretin yaşı olmaz bence ve üstelik ticaret işi aynı zamanda girişimci işidir risk almak gerekir.
Şimdiden teşekkürler.