Merhabalar, bildiğim kadarı ile sorularına cevaplar vermek istiyorum. Cevaplarım da yanlışlıklar bulunuyorsa arkadaşlar beni uyarabilirler.

1- İnternet üzerinden satış yapabilmek için Şahıs şirketi kurmanız gerekmektedir. Şirketin kurulmasındaki amaç fatura kesmek ve vergi vermek içindir. Fatura kesmeden satış yaparsanız, yakalanmanız durumunda ciddi cezalara maruz kalabilirsiniz.
2- Alanında tanınmış şirketler üzerinden satışlarda da, bir mağaza açarak ürünlerinizi satabilirsiniz. Yine aynı şekilde şahıs şirketiniz adına satılan ürünler için fatura kesip, vergi vermeniz gerekmektedir. Gitti Gidiyor, N11 gibi siteler, satılan her ürün için belirli oranda komisyon almaktadır. (%10 - %15)
3- Kargo meselesine gelmek gerekirse, Kapıda ödeme seçeneği için PTT ile bir görüşmeniz gerekmektedir. Yeni kurala göre yalnızca fatura kesen kullanıcılar kapıda ödeme seçeneği ile ürün gönderebiliyorlar. Sizin adınıza geçici bir banka hesabı oluşturuluyor ve alınan tutar bu hesap içerisinde bekletiliyor. Şahıs şirketi gibi bir şartları var ise bilmiyorum.
4- İnstagram üzerinden satış yapman konusunda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Her şeyi kuralına göre yapar, kullanıcı memnuniyetini iyi bir şekilde sağlarsanız bir sıkıntı olmayacaktır.