Fatih Projesi mantıklı bir projedir. Fakat bunu doğru yönetmek lazım. 1. sınıf öğrencilerini böyle bir projeye dahil edeceklerini düşünmüyorum. Sanırım şuan için liselerde aktif olarak kullanılıyor.
Hocam tabiki mantıklı mantıksız olduğunu savunmuyorum fakat belirli çerçeveler içerisinde kontrol ve yürütme sağlanmalı. Yani şu anda bazı pilot okullarda 4+4+4 lük eğitim sisteminin ikinci kısmına 4 yani 5.6.7. ve 8. sınıflarına verilmekte bu dersler ve 5.6. sınıflara zorunlu 7 ve 8. sınıflara seçmeli olarak sunuluyor. Bu sınıflarda başarı elde edilmesi durumunda ilk ve son 4 yani 1.2.3.4. sınıflara ve lise 1 2 3 4'e zorunlu verilmeye başlanacak. Şu anda lisede kodlama gören kesim halen daha meslek liseleri diye biliyorum kardeşim bu yıl anadolu lisesi kazandı ve müfredatında kodlama dersi göremedim. Peki sizce 5 ve 6. sınıflarda verim alınması durumunda diğer sınıflarda da uygulamaya geçirilirse ne düzeyde verim alınacak veya sonuçları nasıl olacaktır? Öğrencileri hiç kulak aşinalığı bile olmayan bir konuda not ortalamalarını etki eden bir dersle yüz yüze bırakmak ne kadar mantıklı?
Öğretmenler tablet kullanımına izin vermiyor ki kitaplar kalksın. Daha doğrusu öğretmen 60 yaşında tablet nasıl kullansın? Ben tablet alan nesildenim arkadaşım telefoncuya 300 liraya satmıştı benimde soketi bozuldu attım kenara yani fatih projesinin tablet kısmı tırt :)
İlahi hocam arkadaşınız da çok uyanık çıkmış :D Tablet şu anki Türkiye için bir hayal lakin ben ilerde de bir etki sağlanabileceğini düşünmüyorum. Deftere not almanın, kitaptan test çözmenin yerini hangi tablet tutabilir gerçekten?