-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Computer Teacher
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar sizlerle bir konuyu tartışmak istedim "Fatih Projesi".. Biliyorsunuz ki bu proje ile bize yani Bilişim Öğretmenlerine yeni iş kapısı açılıyor ve atamalarda büyük bir rahatlık sağlayacağı düşüncesindeyim. Fakat bunun yanında Fatih Projesi kapsamında Türkiye'nin bir çok okulunda ilkokul öğrencilerine kodlama dersi verileceğinden söz ediliyor. Sizce bu durum ne kadar mantıklı. 1. sınıf öğrencisine daha harfleri çarpım tablosunu oturtamadan kodlama göstermek ne kadar akla yatkın? Bizim, zamanında ingilizceye baktığımız gibi onlarında kodlamaya bakması gibi bir durumun söz konusu olmasından korkuyorum. Tabiki herkesin kodlama öğrenmesi gibi bir projeyi desteklememek içten bile değil lakin bu projenin şu anki sisteme dayalı olarak verimli olacağı konusunda şüphelerim var.
Ozi
.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Devoloper
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Bir ara tablet falan dağıttırlar ne oldu o işler anlamadım iptal mi oldu. Kitap kalktı diyorlardı, eminim eylül ayınla ellerinde kitaplarla dolaşan çocukları göreceğiz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
SEO & Grafik
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
62, (%100)
Fatih Projesi mantıklı bir projedir. Fakat bunu doğru yönetmek lazım. 1. sınıf öğrencilerini böyle bir projeye dahil edeceklerini düşünmüyorum. Sanırım şuan için liselerde aktif olarak kullanılıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Öğretmenler tablet kullanımına izin vermiyor ki kitaplar kalksın. Daha doğrusu öğretmen 60 yaşında tablet nasıl kullansın? Ben tablet alan nesildenim arkadaşım telefoncuya 300 liraya satmıştı benimde soketi bozuldu attım kenara yani fatih projesinin tablet kısmı tırt :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
sd
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
ülkemizdeki şartlar her yerde aynı değil. onca zaman doğuda çalıştım. öğrenci kalem kitap getirmiyor amaçsız ama tablet var. Zorunlu eğitim olduğu için mecbur liseyi de okuyor.
Böyle bir proje dünyada bir ilk. lokal olarak birkaç avrupa ülkesinde denenmiş. onlar da devam etmemiş. O yüzden eğitime katkısı +- ne kadar olduğu belli değil. Pilot okullar o ildeki gözde olan fen liseleri ve anadolu liselerinde uıyygulanmıs.ve başarılı olmuş. Sanki ülkenin tüm okulları fen lisesi seviyesinde ve alt yapısındaymıs gibi.
kar zarar ilişkisi ne kadar doğru hesaplandı belli değil. yaptığınız yatırımın karsılığı alınıyor mu takip edilmiyor. değişim - düzeltme yapılmıyor.
işi uygulayan öğretmenler donanımlı değil. okullarda doğru düzgün sıra yokken okulu temizleyen hizmetli yokken akıllı tahta alınması ve amacına uygun kullanılmaması var. bir sürü akıllı tahtada virus var. öğrenci neler yapmıs neler.
bir de doğuda kış ayları gündeen az 5-6 saat elektrik kesintisi olur, kaçak kullanımdan dolayı. kuş aylarında elektrik olmadığı için zaten kullanamazsın.
okula gelen telefon kabloları çalınırdı. 3-5 ayda ancak yapılır ve yine çalınırdı. internet olsa da emin olun eski adsl hızındadır. sayfa açılmaz neredeyse. bu internetle tüm öğrenciler internete girecek ders yapacak :)
birkaç yılda tamamlanması öngörülmüş ama hala tamamlanamamış. ilk hesaplanan maliyet 3,5 milyar dolardı galiba ( emin değilim ) bunun 3 katından fazla harcanmıs.
.... anlatılacak çok şey var Türkiyedeki eğitim (!) adına.
devletin kitaba yapacağı masrafı tablete yapıp uzun vadede ağacı koruma adına iyi düşünülmüş. ama gerekli alt yapı ve okul kültürü ülke genelinde aynı olmadığı için benim gözümde başarısız bir projedir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Tabletin oyun dışında pek faydasını görmedim ama akıllı tahtanın bizim okulumuzda alt yapı başarıyla kurulduğu için -Trakyada bir okul- birçok faydasını gördüm. Tabi sadece genç öğretmenlerde :) Bence sistemin oturabilmesi için 2 şey çok önemli alt yapı ve öğretmen. Mesela batıda bir okulda bilişim hocası yokken doğuda olma ihtimali yüzde kaçtır?
OXSoft
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
P. Danışmanı ve Develop.
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
5, (%80)
Bu olay dillenirse açıkcası işin cıvısı çıkar :) yani tüm ülkenin kodlama uzmanı olcağını düşünsenize ne kadarda saçma ozaman insanlar neden kodlasınlar kı ne için kimin için ?