lostyazilim
tr.link

Fatih Projesi Hakkında

11 Mesajlar 1.972 Okunma
lstbozum
tr.link

bartukilic bartukilic sişarp&pieyçpi Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Computer Teacher
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 115
  • Beğeniler 30 / 35
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar sizlerle bir konuyu tartışmak istedim "Fatih Projesi".. Biliyorsunuz ki bu proje ile bize yani Bilişim Öğretmenlerine yeni iş kapısı açılıyor ve atamalarda büyük bir rahatlık sağlayacağı düşüncesindeyim. Fakat bunun yanında Fatih Projesi kapsamında Türkiye'nin bir çok okulunda ilkokul öğrencilerine kodlama dersi verileceğinden söz ediliyor. Sizce bu durum ne kadar mantıklı. 1. sınıf öğrencisine daha harfleri çarpım tablosunu oturtamadan kodlama göstermek ne kadar akla yatkın? Bizim, zamanında ingilizceye baktığımız gibi onlarında kodlamaya bakması gibi bir durumun söz konusu olmasından korkuyorum. Tabiki herkesin kodlama öğrenmesi gibi bir projeyi desteklememek içten bile değil lakin bu projenin şu anki sisteme dayalı olarak verimli olacağı konusunda şüphelerim var.

wmaraci
reklam

Ozi Ozi . Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Devoloper
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 3052
  • Beğeniler 1 / 941
  • Ticaret 50, (%100)
Bir ara tablet falan dağıttırlar ne oldu o işler anlamadım iptal mi oldu. Kitap kalktı diyorlardı, eminim eylül ayınla ellerinde kitaplarla dolaşan çocukları göreceğiz.

• Üyelik 27.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 115
  • Beğeniler 30 / 35
  • Ticaret 0, (%0)

Ozi adlı üyeden alıntı

Bir ara tablet falan dağıttırlar ne oldu o işler anlamadım iptal mi oldu. Kitap kalktı diyorlardı, eminim eylül ayınla ellerinde kitaplarla dolaşan çocukları göreceğiz.

Tablet işi de hayal diye düşünüyorum çünkü öğrenci tableti kırdığı zaman bir ton sıkıntı bu çocuk derslere katılmayacak mı yani?

tashift00 tashift00 WebYapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek SEO & Grafik
  • Konum Konya
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1447
  • Beğeniler 188 / 280
  • Ticaret 62, (%100)
Fatih Projesi mantıklı bir projedir. Fakat bunu doğru yönetmek lazım. 1. sınıf öğrencilerini böyle bir projeye dahil edeceklerini düşünmüyorum. Sanırım şuan için liselerde aktif olarak kullanılıyor.

wmaraci
wmaraci

AtaTekin AtaTekin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 702
  • Beğeniler 301 / 269
  • Ticaret 7, (%100)
Öğretmenler tablet kullanımına izin vermiyor ki kitaplar kalksın. Daha doğrusu öğretmen 60 yaşında tablet nasıl kullansın? Ben tablet alan nesildenim arkadaşım telefoncuya 300 liraya satmıştı benimde soketi bozuldu attım kenara yani fatih projesinin tablet kısmı tırt :)

• Üyelik 27.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 115
  • Beğeniler 30 / 35
  • Ticaret 0, (%0)

tashift00 adlı üyeden alıntı

Fatih Projesi mantıklı bir projedir. Fakat bunu doğru yönetmek lazım. 1. sınıf öğrencilerini böyle bir projeye dahil edeceklerini düşünmüyorum. Sanırım şuan için liselerde aktif olarak kullanılıyor.

Hocam tabiki mantıklı mantıksız olduğunu savunmuyorum fakat belirli çerçeveler içerisinde kontrol ve yürütme sağlanmalı. Yani şu anda bazı pilot okullarda 4+4+4 lük eğitim sisteminin ikinci kısmına 4 yani 5.6.7. ve 8. sınıflarına verilmekte bu dersler ve 5.6. sınıflara zorunlu 7 ve 8. sınıflara seçmeli olarak sunuluyor. Bu sınıflarda başarı elde edilmesi durumunda ilk ve son 4 yani 1.2.3.4. sınıflara ve lise 1 2 3 4'e zorunlu verilmeye başlanacak. Şu anda lisede kodlama gören kesim halen daha meslek liseleri diye biliyorum kardeşim bu yıl anadolu lisesi kazandı ve müfredatında kodlama dersi göremedim. Peki sizce 5 ve 6. sınıflarda verim alınması durumunda diğer sınıflarda da uygulamaya geçirilirse ne düzeyde verim alınacak veya sonuçları nasıl olacaktır? Öğrencileri hiç kulak aşinalığı bile olmayan bir konuda not ortalamalarını etki eden bir dersle yüz yüze bırakmak ne kadar mantıklı?

IIFSMII adlı üyeden alıntı

Öğretmenler tablet kullanımına izin vermiyor ki kitaplar kalksın. Daha doğrusu öğretmen 60 yaşında tablet nasıl kullansın? Ben tablet alan nesildenim arkadaşım telefoncuya 300 liraya satmıştı benimde soketi bozuldu attım kenara yani fatih projesinin tablet kısmı tırt :)

İlahi hocam arkadaşınız da çok uyanık çıkmış :D Tablet şu anki Türkiye için bir hayal lakin ben ilerde de bir etki sağlanabileceğini düşünmüyorum. Deftere not almanın, kitaptan test çözmenin yerini hangi tablet tutabilir gerçekten?

mondschein mondschein WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek sd
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 1206
  • Beğeniler 52 / 147
  • Ticaret 5, (%100)
ülkemizdeki şartlar her yerde aynı değil. onca zaman doğuda çalıştım. öğrenci kalem kitap getirmiyor amaçsız ama tablet var. Zorunlu eğitim olduğu için mecbur liseyi de okuyor.

Böyle bir proje dünyada bir ilk. lokal olarak birkaç avrupa ülkesinde denenmiş. onlar da devam etmemiş. O yüzden eğitime katkısı +- ne kadar olduğu belli değil. Pilot okullar o ildeki gözde olan fen liseleri ve anadolu liselerinde uıyygulanmıs.ve başarılı olmuş. Sanki ülkenin tüm okulları fen lisesi seviyesinde ve alt yapısındaymıs gibi.

kar zarar ilişkisi ne kadar doğru hesaplandı belli değil. yaptığınız yatırımın karsılığı alınıyor mu takip edilmiyor. değişim - düzeltme yapılmıyor.

işi uygulayan öğretmenler donanımlı değil. okullarda doğru düzgün sıra yokken okulu temizleyen hizmetli yokken akıllı tahta alınması ve amacına uygun kullanılmaması var. bir sürü akıllı tahtada virus var. öğrenci neler yapmıs neler.

bir de doğuda kış ayları gündeen az 5-6 saat elektrik kesintisi olur, kaçak kullanımdan dolayı. kuş aylarında elektrik olmadığı için zaten kullanamazsın.

okula gelen telefon kabloları çalınırdı. 3-5 ayda ancak yapılır ve yine çalınırdı. internet olsa da emin olun eski adsl hızındadır. sayfa açılmaz neredeyse. bu internetle tüm öğrenciler internete girecek ders yapacak :)

birkaç yılda tamamlanması öngörülmüş ama hala tamamlanamamış. ilk hesaplanan maliyet 3,5 milyar dolardı galiba ( emin değilim ) bunun 3 katından fazla harcanmıs.

.... anlatılacak çok şey var Türkiyedeki eğitim (!) adına.

devletin kitaba yapacağı masrafı tablete yapıp uzun vadede ağacı koruma adına iyi düşünülmüş. ama gerekli alt yapı ve okul kültürü ülke genelinde aynı olmadığı için benim gözümde başarısız bir projedir.
bartukilic

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 27.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 115
  • Beğeniler 30 / 35
  • Ticaret 0, (%0)

mondschein adlı üyeden alıntı

ülkemizdeki şartlar her yerde aynı değil. onca zaman doğuda çalıştım. öğrenci kalem kitap getirmiyor amaçsız ama tablet var. Zorunlu eğitim olduğu için mecbur liseyi de okuyor.

Böyle bir proje dünyada bir ilk. lokal olarak birkaç avrupa ülkesinde denenmiş. onlar da devam etmemiş. O yüzden eğitime katkısı +- ne kadar olduğu belli değil. Pilot okullar o ildeki gözde olan fen liseleri ve anadolu liselerinde uıyygulanmıs.ve başarılı olmuş. Sanki ülkenin tüm okulları fen lisesi seviyesinde ve alt yapısındaymıs gibi.

kar zarar ilişkisi ne kadar doğru hesaplandı belli değil. yaptığınız yatırımın karsılığı alınıyor mu takip edilmiyor. değişim - düzeltme yapılmıyor.

işi uygulayan öğretmenler donanımlı değil. okullarda doğru düzgün sıra yokken okulu temizleyen hizmetli yokken akıllı tahta alınması ve amacına uygun kullanılmaması var. bir sürü akıllı tahtada virus var. öğrenci neler yapmıs neler.

bir de doğuda kış ayları gündeen az 5-6 saat elektrik kesintisi olur, kaçak kullanımdan dolayı. kuş aylarında elektrik olmadığı için zaten kullanamazsın.

okula gelen telefon kabloları çalınırdı. 3-5 ayda ancak yapılır ve yine çalınırdı. internet olsa da emin olun eski adsl hızındadır. sayfa açılmaz neredeyse. bu internetle tüm öğrenciler internete girecek ders yapacak :)

birkaç yılda tamamlanması öngörülmüş ama hala tamamlanamamış. ilk hesaplanan maliyet 3,5 milyar dolardı galiba ( emin değilim ) bunun 3 katından fazla harcanmıs.

.... anlatılacak çok şey var Türkiyedeki eğitim (!) adına.

devletin kitaba yapacağı masrafı tablete yapıp uzun vadede ağacı koruma adına iyi düşünülmüş. ama gerekli alt yapı ve okul kültürü ülke genelinde aynı olmadığı için benim gözümde başarısız bir projedir.

Hocam ağzınıza sağlık eğitim(!) adına söylediğiniz her şeye katılıyorum :)

AtaTekin AtaTekin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 702
  • Beğeniler 301 / 269
  • Ticaret 7, (%100)
Tabletin oyun dışında pek faydasını görmedim ama akıllı tahtanın bizim okulumuzda alt yapı başarıyla kurulduğu için -Trakyada bir okul- birçok faydasını gördüm. Tabi sadece genç öğretmenlerde :) Bence sistemin oturabilmesi için 2 şey çok önemli alt yapı ve öğretmen. Mesela batıda bir okulda bilişim hocası yokken doğuda olma ihtimali yüzde kaçtır?

OXSoft OXSoft Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek P. Danışmanı ve Develop.
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 177
  • Beğeniler 9 / 61
  • Ticaret 5, (%80)
Bu olay dillenirse açıkcası işin cıvısı çıkar :) yani tüm ülkenin kodlama uzmanı olcağını düşünsenize ne kadarda saçma ozaman insanlar neden kodlasınlar kı ne için kimin için ?

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al