Arkadaşlar ben ikinci işim olarak döviz işleriyle uğraşıyorum ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. 3 Senedir Amatör olarak kendim takip ederek yapıyorum ve kazandığım paralar bazen 2 günde 3 Bin TL yi buluyor. Ama bu sermaye koymadan olmaz tabi.
Ben bu işe öncelikle 20binTL falan ile girdim ama baktımki kar marjı yüksek bir olay ve bu işi büyütmeye karar verdim. Bu işe girecekseniz bir kere garanti oynamalısınız, he diyeceksiniz ki bu döviz işinde garantimi olur, olmaz. Ama bizim iş konuşmalarımız arasında garanti iş şudur. %10 yanılma payı olabilir. Ama %90 sen bu işten kazanmalısın.
Ben şuanda yaptığım sistemi size söyleyeyim. Şuanda sterlin ile uğraşıyorum ki şu sıralar çok düştü. Ve 6 ayda yaklaşık 20-30 bin TL arası kar yaptım. Ama oynadığım rakam 160.000 TL. Öncelikle Bir para birimi belirleyin ve yatırım yapmadan önce son değişikliklerine bakın 1 senedeki ve 6 ay 3 ay değişikliklerine bakın. Ama dikkatli olun önemli olan burada son 1 haftadaki değişimdir. Hafta sonları kapalı olduğu için cuma yatırmak pek mantıklı olmayabilir. Çünkü cuma örn: 3.95 olan sterlin piyasa kapanıp açıldığında birden 3.92 ile piyasaya girebilir.
Son haftasına özellikle iyi bakın ve iyice düştüğünden emin olduğunuzda paranızı korkmadan yatırın.
İşin Püf noktası şurada : Bu parayı sadece dövize ayırın. Ve bu paranın gideceği bir yer olmasın ki zarar etmeyin. Neden diye soracak olursanız dövizden 2 işlem görürsün ya zarar edersin yada kar edersin. Biz kar oranımız iyi yükseldiğinde bu parayı bozdurur ve kar ederiz. Ancak diğer bir ihtimalle para biriminiz sizin aldığınız değerden aşağı düşerse zarar etmemeye çalışırız. Eğer düşerse bekleyin. O para çıkana kadar bekleyin bozdurma gibi bir işlem yapmayın.
Yani kısacası mantık şu eğer kar yaparsan al cebine koy. Tekrar takip et ve yatır. Tekrar kar et.
Ama zarar kısmına gelince eğer döviziniz düşerse beklersiniz. Zarar etmemek için bekleyin. Sakın bozdurmayın ve bekleyin. Beklediğinizde ve yükseldiğinde tekrar bozdurun ve o günü kurtarın.
En kötü ihtimal olan %10 ihtimali ise yatırdığınız dövizin iyice düşmesidir. Buda kötü senaryodur. Ve daha şuanda bu ihtimale denk gelmedim. Eğer mantıklı olursanız ve iyi analiz yaparsanız sizde kazanırsınız.
Kar amacı gütmeden tamamen bilgi amaçlı yazılmıştır.
Saygılarımla, Bol Kazançlı Günler
Gökhan wmaraci.com
(Hatırlatmakta fayda var Bugün sterlin çok düştü ve 3.85 oranlarında ve son haftalarda böyle bir düşüş görülmedi, Yatırın kazanın)
EDİT
Birde örnek vereyim hesaplama açısından bazı sorular geliyor.
En basitinden 70.000 liranız var diyelim. Sterlin 3.85 kurundan aldınız ve 1 hafta sonra 3.93 leri gördü diyelim. Şu şekilde hesaplıyoruz.
Sterlin Aldığımızda
70.000 TL / 3.85(kur) = 18.181 Sterlin yapar.
Sterlinimizi Bozdurduğumuzda
18.181 Sterlin X 3.93(kur) = 71.451 TL yapar
KAR
1.451 TL
Hesaplama gayet net ve açık.