Peki bu tahminleri neye gore yapıyorsun keşke bu konuda da bilgi veraeydin.
Kardeşim Tahminlerimi analizlerime göre ve o haftaki düşüşlere göre yapıyorum. Örneğin o haftayı iyi incele ve iyice düştüğünden emin olduğunda yatırımını yapabilirsin
Marhaba hocam güzel bir anlatım olmuş. Bende 40 bin lira ile garanti bankası internet bankacılığından altın alıp satıyorum siz döviz işini ne şekilde yapıyorsunuz? Hangi banka?
Ben dövizi hiç takip etmedim şimdiye kadar ama altın daha çok kazandırır diye düşünüyorum.
Ben dövizi hiç takip etmedim şimdiye kadar ama altın daha çok kazandırır diye düşünüyorum.
Döviz işini genelde banka aracılığı ile yapıyorum. Açıkçası Forex vb. tarz şeylere güvenemiyorum. Bilmiyorum belki kullananlar vardır çokta güvenli olabilir ama hiç denemedim denemeyede niyetim yok.
DENİZBANK ' ı tercih ediyorum genelde. Çünkü komisyon oranı diğer bankalara göre bir hayli düşük. Sizde bu konuda bir araştırma yapıp bakabilirsiniz. Telefonunuza APP STORE dan Döviz Programını indirirseniz orada istediğiniz para birimine tıklayıp bankaların verdiği teklifleri canlı olarak görebilirsiniz.
Altın biraz daha uzun vade gerektirebilir. Eğer yapabiliyorsanız ve sabır seviyeniz yüksek ise 6 ay vade ile iyi kazanç elde edebilirsiniz. Örneğin kış aylarını bekleyin. Altın Gram fiyatı 70 civarlarına inecektir. Şuanda 125,85 civarlarında ve Yaz aylarında 130 u görmüştü.
Kış aylarında altın gram olarak düşüşe geçtiğinde örneğin ; 40.000 TL 'nizi yatırabilirsiniz. Yaz aylarına yaklaştığınızda bu parayı 65.000 TL - 70.000 TL civarlarına çekebilirsiniz ki buda çok iyi bir rakam. Yapan tanıdıklarımda var Altın işini.
Ek Olarak:
bende girmeyi düşünüyorum çoktanda bunu internetten mi yapıyosunuz hocam
Genelde anlık hemen müdahale edebildiğimden ve alışık olduğumdan banka işini tercih ediyorum ve yukarıdada belirttiğim gibi Denizbank ile çalışıyorum ve komisyon olarak diğerlerinden daha düşük.
Birde örnek vereyim hesaplama açısından bazı sorular geliyor.
En basitinden 70.000 liranız var diyelim. Sterlin 3.85 kurundan aldınız ve 1 hafta sonra 3.93 leri gördü diyelim. Şu şekilde hesaplıyoruz.
Sterlin Aldığımızda
70.000 TL / 3.85(kur) = 18.181 Sterlin yapar.
Sterlinimizi Bozdurduğumuzda
18.181 Sterlin X 3.93(kur) = 71.451 TL yapar
KAR
1.451 TL
Hesaplama gayet net ve açık.
Bu rakamlara belki 2 gündede ulaşabilirsiniz belki 1 haftadada. Bu analizinize ve birazda piyasanın dalgalışına bağlı.
Başka aklınızda kalan sorular varsa cevaplayabilirim. Herkese Bol kazançlar
(Not: Öğlen yatırım yapmanızı istediğim sterlin artış göstermeye başladı ve 3,87 civarlarında şuanda. Hala yatırabilirsiniz bu haftanın ve ayın genelinde sterlin 3,92 - 3,96 lardaydı.)